Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Αϊντχόβεν

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στην Αϊντχόβεν για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Αϊντχόβεν

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα σε ολλανδικές ομάδες.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο ΠΑΟΚ και η Αϊντχόφεν θα συναντηθούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τα δύο προηγούμενα ραντεβού τους ήταν για το παραδοσιακό κύπελλο UEFA με διπλές αναμετρήσεις το 2000-01 και 2001-02. Μάλιστα και οι δύο ήταν για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, με την Αϊντχόφεν να παίρνει την πρόκριση και στις δύο περιπτώσεις και τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να επικρατήσει μόνο στο ένα από τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το 2000-01 ο ΠΑΟΚ είχε αφήσει εκτός την Μπεϊτάρ και την Ουντινέζε, ενώ το 2001-02 την Κέρντεν και την Πρίμπραμ. Η πρώτη αναμέτρηση ήταν στην Ολλανδία με τους Μπρούχινκ (5') και τον Κέζμαν (15', 43') να γράφουν το 3-0. Στην Τούμπα, ο Μπρούχινκ βρήκε πάλι δίχτυα και η Αϊντχόφεν έφυγε με το 1-0 από την Θεσσαλονίκη.

Στις 22 Νοεμβρίου 2001 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε πάλι την ομάδα της Αϊντχόφεν και επικράτησε με 3-2 (35' Γιασουμής, 39' Ουντέζε, 70' Γιασουμής – 19' Ντε Γιονγκ, 81' Μπρούχινκ). Στην ρεβάνς της Ολλανδίας, η Αϊντχόφεν επικράτησε 4-1 (1' Φένεχοορ, 32' Γκαχοκίτζε, 58' Φένεχοφ, 90' Φαν Μπόμελ – 59' Λουτσιάνο) και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τέσσερις ομάδες από την Ολλανδία στα Κύπελλα Ευρώπης. Η Αϊντχόφεν ήταν η πρώτη που βρέθηκε μπροστά του, ενώ ακολούθησαν Αλκμάαρ, Χερενφέιν και Άγιαξ. Η Αϊντχόφεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει ο ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχουν ακόμα οκτώ ισοπαλίες και επτά ήττες. Με τον Άγιαξ έχει αναμετρηθεί για τα προκριματικά του Champions League, ενώ με τις άλλες τρεις για το Κύπελλο UEFA και το Europa League.

Μόνο μια αναμέτρηση με ολλανδική ομάδα δεν είχε γκολ, το 0-0 της σεζόν 2009-10 με την Χερενφέιν στην Ολλανδία. Όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είχαν γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είχε σκοράρει σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια του με την Αϊντχόφεν το 2000-01 και σε αυτή την λευκή ισοπαλία.

Διαβάστε ακόμη...