Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Μπενφίκα

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στη Μπενφίκα για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Μπενφίκα

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στην πορτογαλική ομάδα, πριν την σέντρα της αναμέτρησης.

Η Μπενφίκα βρίσκεται για τέταρτη φορά στον δρόμο του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι δύο ήταν για το Κύπελλο UEFA και η τελευταία για τα προκριματικά του Champions League, όπως και τώρα.

Η πρώτη αναμέτρηση τους ήταν την σεζόν 1999-00 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA με τον ΠΑΟΚ να χάνει το πρώτο ματς στην Τούμπα με 2-1 (89’ Φρατζέσκος, 68’ Νούνο Γκόμεζ, 90’ Γκιάρο). Στην ρεβάνς ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή με 2-1 (25’ Κανταούροφ – 28’ Μαραγκός, 44’ Σάμπρι), αλλά έχασε την πρόκριση στα πέναλτι.

Το 2014-15 βρέθηκαν για τους “32” του Europa League με την Μπενφίκα να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση με δύο νίκες, εντός και εκτός έδρας με 1-0 και 3-0 αντίστοιχα.

Το 2018-19 ο ΠΑΟΚ πήρε ισοπαλία 1-1 (45’ Πίτσι – 76’ Ουάρντα ) στην Πορτογαλία, αλλά στην Τούμπα ηττήθηκε με 4-1 παρότι προηγήθηκε μόλις στο 13ο λεπτό με τον Πρίγιοβιτς.

Αυτή είναι η έβδομη φορά που ο Δικέφαλος αγωνίζεται στα προκριματικά του Champions League και αναζητά την πρόκριση του στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η πρώτη ήταν το 2004-05 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η δεύτερη με τον Άγιαξ το 2010-11, η τρίτη το 2013-14 στον τρίτο προκριματικό με την Μέταλιστ και στη συνέχεια με την Σάλκε, ενώ το 2016-17 αντιμετώπισε πάλι τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Το 2018-19 ξεκίνησε με αντίπαλο την Βασιλεία, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες, στη συνέχεια άφησε εκτός την Σπάρτακ Μόσχας, ενώ αποκλείστηκε από την Μπενφίκα. Το 2019-20 αντιμετώπισε για τρίτη φορά τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Αυτή τη σεζόν ξεκίνησε με την μονή αναμέτρηση κόντρα στην Μπεσίκτας και η νίκη με 3-1 χάρη στα δύο γκολ του Τζόλη και ένα του Πέλκα . Η πρόκριση αυτή έφερε τον Δικέφαλο στο επόμενο βήμα, με την Μπενφίκα για τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Συνολικά μετρά πλέον 19 αναμετρήσεις με απολογισμό 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες. Μάλιστα οι πέντε από τις επτά ισοπαλίες είναι μακριά από την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 28 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, με τον Πρίγιοβιτς να έχει τέσσερα και τους Χρήστο Τζόλη , Δημήτρη Πέλκα , Βλάνταν Ίβιτς, Στέφανο Αθανασιάδη και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να έχουν από δύο. Στην λίστα των σκόρερ υπάρχουν ακόμη οι Νέτσιντ, Στοχ, Κατσουράνης, Γιασουμής, Βιεϊρίνια , Σαλπιγγίδης, Τζάλμα, Λημνιός , Κάνιας, Βαρέλα , Ελ Καντουρί , Ουάρντα , Ακόμπ, Λέο Μάτος .

Διαβάστε ακόμη...