Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-SK Slovan Bratislava

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα Play Offs του UEFA Europa League στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-SK Slovan Bratislava

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου στα προκριματικά της διοργάνωσης, καθώς και τις φορές που κλήθηκε να ανατρέψει αποτέλεσμα για να προκριθεί.

Τις τέσσερις τελευταίες φορές που ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι και κλήθηκε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση τα κατάφερε. Οι δύο προηγούμενες μάλιστα ήταν για τα προκριματικά του Europa League.

Το 2015-16 ηττήθηκε από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 2-1, αλλά στην ρεβάνς της Τούμπας επικράτησε με 6-0 και προκρίθηκε στο επόμενο προκριματικό γύρο του Europa League. Το 2014-15 χρειάστηκε πάλι αντίδραση στην Θεσσαλονίκη, όταν μετά την ήττα με 1-0 από την Ζίμπρου έφτασε το 4-0 και δεν άφησε περιθώρια στην αμφιβολία για την ομάδα που θα έμπαινε στους ομίλους του Europa League.

Οι άλλες δύο "ανατροπές" του ήταν για το Κύπελλο UEFA, το 2002-03 με την Λεϊσόες και το 2000-01 με την Ουντινέζε. Στην Πορτογαλία είχε ηττηθεί με 2-1, αλλά στην Τούμπα με το 4-1 πέρασε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Με την Ουντινέζε στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας ισοφάρισε την ήττα με 1-0 της Ιταλίας και χρειάστηκαν δύο γκολ στην παράταση για να έρθει η πρόκριση στον Γ' γύρο της διοργάνωσης.

Αυτές οι τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες ήρθαν να βάλουν τέλος σε ένα σερί έντεκα περιπτώσεων που ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση έπειτα από εκτός έδρας ήττα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Δικέφαλος έχει ακόμη μια ανατροπή από ήττα, αλλά αυτή τη φορά με "ανάποδες" έδρες, αφού την σεζόν 2003-04 είχε ηττηθεί με 1-0 από την Λιν στην Τούμπα και στην ρεβάνς με εκτός έδρας νίκη 3-0 πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Αυτή είναι η ένατη φορά που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην φάση των προκριματικών του Europa League και μετρά πέντε προκρίσεις έναντι τριών αποκλεισμών. Την τελευταία, το 2017-18 έμεινε εκτός από την Έστερσουν, αφού είχε αποκλείσει την Ολιμπίκ Ντόνετσκ στον προηγούμενο γύρο. Αυτός ο αποκλεισμός είχε έρθει έπειτα από τρεις διαδοχικές προκρίσεις κόντρα σε Ζίμπρου (2014-15), σε Μπρόντμπι (2015-16) και Ντιναμό Τιφλίδας (2016-17).

Το 2012-13 αποκλείστηκε από την Ραπίντ με νίκη μέσα στην Τούμπα με 2-1 και ήττα στην Βιέννη με 3-0. Ενδιάμεσα τα κατάφερε με την Καρπάτι Λβιβ (2011-12) και την Φενέρμπαχτσε (2010-11), ενώ αποκλείστηκε την πρώτη φορά που άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής των ομίλων από την Χέρενφεν (2009-10) με 1-1 στην Τούμπα και 0-0 στην Ολλανδία.

Η ήττα στο πρώτο ματς της Σλοβακίας ήταν η πρώτη του ΠΑΟΚ από ομάδα της χώρας εντός και εκτός έδρας. Μέχρι τώρα είχε βρεθεί δύο φορές απέναντι στην Σπάρτακ Τρνάβα, με την οποία μετρούσε τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Την έχει αποκλείσει και τις δύο φορές στον τελευταίο προκριματικό γύρο, για το Κύπελλο UEFA το 1997-98 και για το Europa League το 2015-16.

Διαβάστε ακόμη...