Facts & Figures για το Τσέλσι-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League κόντρα στην Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ.
Facts & Figures για το Τσέλσι-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα σε αγγλικές ομάδες, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#Η Τσέλσι είναι η τρίτη αγγλική ομάδα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ για τα Κύπελλα Ευρώπης. Η παρθενική του κόντρα ήταν με την Άρσεναλ το 1997-98 και ακολούθησε αυτή με την Τότεναμ το 2011-12 για τους ομίλους του Europa League.

#Η ήττα από την Τσέλσι στην Τούμπα με 1-0 στις 20 Σεπτεμβρίου είναι η μοναδική που έχει ο ΠΑΟΚ από αγγλική ομάδα, με τον Γουΐλιαν να κρίνει την αναμέτρηση με ένα γκολ μόλις στο 7ο λεπτό. Μέχρι τότε μετρούσε δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

#Το ξεκίνημα της περιπέτεια του με τις ομάδες του «νησιού» ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου 1997 απέναντι στην Άρσεναλ για το Κύπελλο UEFA με τον Κώστα Φρατζέσκο να δίνει τη νίκη στον Δικέφαλο με ένα γκολ στο 61ο λεπτό.

#Στην ρεβάνς του Χάιμπουρι ο Ζήσης Βρύζας σημείωσε ένα από τα πιο ιστορικά γκολ του Δικεφάλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις 30 Σεπτεμβρίου 1997 και ο ΠΑΟΚ πήρε μια αξέχαστη πρόκριση με το 1-1 (22' Μπέργκαμπ – 87' Βρύζας).

#Το 2011-12 η κλήρωση έφερε αντιμέτωπο τον ΠΑΟΚ με την Τότεναμ για τους ομίλους του Europa League. To 0-0 της Τούμπας στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 ακολούθησε ένα περιπετειώδες παιχνίδι στις 30 Νοεμβρίου 2001 στην Αγγλία. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Σαλπιγγίδη (6') και Αθανασιάδη (15') και οι Πετεινοί απλά μείωσαν με πέναλτι του Μόντριτς στο 38ο λεπτό που έφερε και την κόκκινη κάρτα στον Σταφυλίδη, με τον Δικέφαλο να κρατά το 2-1 με δέκα ποδοσφαιριστές για σχεδόν μια ώρα αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...