Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ στο Europa League

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στους ομίλους του Europa League και το paokfc.gr σας παρουσιάζει σε αριθμούς την ιστορία της ομάδας στην διοργάνωση.
Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ στο Europa League

#15 Σεπτεμβρίου 2005 ήταν το παρθενικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ για όμιλο του Europa League. Αντιμετώπισε την Μέταλουρκ Ντόνετσκ και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 25ο λεπτό ήταν εκείνος που άνοιξε τον λογαριασμό των γκολ για τον Δικέφαλο. Η αναμέτρηση τελείωσε ισόπαλη 1-1.

#14 Δεκεμβρίου 2005 η αναμέτρηση με την Ρεν στην Τούμπα έφερνε την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ σε ομίλους Europa League με το εντυπωσιακό 5-1. Το αυτογκόλ του Ρόσα άνοιξε τον χορό των γκολ, ενώ ακολούθησαν αυτά των Χριστοδουλόπουλου (38'), Γιασουμή (79'), Σαλπιγγίδη (83') και Γιασουμή (89').

#15 Δεκεμβρίου 2010 ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο Ζάγκρεμπ της Ντιναμό με 1-0 χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 61ο λεπτο έπειτα από ασίστ του Στέφανου Αθανασιάδη και αυτή η νίκη έδωσε την πρώτη πρόκριση στον Δικέφαλο για την φάση των «32» της διοργάνωσης.

#7 συμμετοχές σε ομίλους του Europa League έχει ο ΠΑΟΚ, τις περισσότερες από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Ο Δικέφαλος θα συμμετάσχει για όγδοη φορά σε όμιλο, ενώ η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό έχουν από έξι και ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει για τρίτη φορά.

#42 είναι οι αγώνες που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Europa League και μετράει 15 νίκες – 14 ισοπαλίες και επτά ήττες. Στις τέσσερις από τις επτά παρουσίες του έχει κλείσει τις υποχρεώσεις του στον όμιλο με τρεις νίκες, ενώ στις άλλες τρεις σεζόν είχε από μία.

#3 νίκες και τρεις ισοπαλίες είχε σημειώσει το 2011-12 και το 2013-14 που κράτησε το αήττητο στη διοργάνωση. Στις τέσσερις από τις επτά φορές που συμμετείχε πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και αγωνίστηκε στα νοκ άουτ των «32».

#11 γκολ έχει σημειώσει στην διοργάνωση ο Στέφανος Αθανασιάδης που είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ. Ακολουθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 6 και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με 4 τέρματα.

#50 γκολ στην διαδικασία των ομίλων του Europa League έφτασε ο ΠΑΟΚ στις 24 Νοεμβρίου 2016 στην σπουδαία νίκη επί της Φιορεντίνα στην Ιταλία με 3-2. Ο Σάκχοφ που άνοιξε το σκορ στο Αρτέμιο Φράνκι ήταν ο ποδοσφαιριστής που έβαλε το όνομα του δίπλα στο 50ο γκολ του Δικεφάλου.

#28 λεπτά χρειάστηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης για να σημειώσει τρία γκολ στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 και να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που έκανε χατ τρικ σε ευρωπαϊκό αγώνα. Μάλιστα ήταν το πιο γρήγορο στο Europa League και το ρεκόρ του κράτησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ο Μανουέλ Φερνάντες κατέβασε τον χρόνο στα 17 λεπτά στην αναμέτρηση της Λοκομοτίβ με την Ζλιν.

Διαβάστε ακόμη...