Facts & Figures για το Μπενφίκα-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στη Μπενφίκα για τα Play Offs του UEFA Champions League στο Ντα Λουζ.
Facts & Figures για το Μπενφίκα-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα σε πορτογαλικές ομάδες, πριν την σέντρα της αναμέτρησης.

#4 φορές έχουν αναμετρηθεί ο ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα στα ευρωπαϊκά κύπελλα και ο απολογισμός του Δικεφάλου είναι μια νίκη και τρεις ήττες με τέρματα 3-7. Η πρώτη τους κόντρα ήταν για το Κύπελλο UEFA και η δεύτερη για το Europa League.

#Το 1999-00 στην πρώτη αναμέτρηση της Τούμπας, ο Γκόμες στο 68ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ την Μπενφίκα, ο Φραντζέσκος ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ στο 90ο λεπτό, αλλά στο 94ο ο Ρονάλτο έβαλε πάλι μπροστά στο σκορ τους Πορτογάλους.

#Στην ρεβάνς, ο Κανταούροφ έδωσε προβάδισμα στην Μπενφίκα στο 25ο λεπτό, αλλά ο Μαραγκός (28') και ο Σάμπρι (44') έγραψαν το 2-1 για τον ΠΑΟΚ που έστειλε το ματς στην παράταση και μετά στα πέναλτι, όπου ο Δικέφαλος αποκλείστηκε με 4-1.

#Το 2013-14 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Μπενφίκα στην φάση των νοκ άουτ των «32» του Europa League και η ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς της Τούμπας ήρθε με γκολ του Λίμα στο 59ο λεπτό που προήλθε από λάθος του βοηθού που δεν υπέδειξε οφσάιντ. Στο δεύτερο παιχνίδι ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 3-0 (70' Γκαϊτάν, 78' Λίμα, 80' Μάρκοβιτς).

#Εκτός από την Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει και την Λεϊσόες από την Πορτογαλία το 2002-03 για το Κύπελλο UEFA. Επικράτησε με 4-1 στην Τούμπα και πήρε την πρόκριση, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί με 2-1.

#Συνολικά μετρά 14 αναμετρήσεις στα προκριματικά του Champions League με απολογισμό τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες. Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 19 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, με τον Πρίγιοβιτς να βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση με τρία γκολ και να ακολουθούν οι Βλάνταν Ίβιτς, Στέφανος Αθανασιάδης που είχαν από δύο γκολ.

#Στην λίστα των σκόρερ υπάρχουν ακόμη τα ονόματα των Νέτσιντ, Στοχ, Κατσουράνη, Γιασουμή, Βιεϊρίνια , Σαλπιγγίδη και Κάμπος. Από τις αναμετρήσεις με την Βασιλεία και την Σπάρτακ προστέθηκαν και τα ονόματα των Κανιας, Πριγιοβιτς (3), Βαρέλα , Ελ Καντουρί , Λημνιού , Πέλκα .

Διαβάστε ακόμη...