«Ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες στον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης και μίλησε για τα όσα δήλωσε ο Φρανκ Άρνεσεν, για την οργάνωση του «Δικεφάλου» και για την αλλαγή που υπάρχει στο πλάνο της ομάδας.
«Ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες στον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα όσα είπε ο Φρανκ Άρνεσεν:

«Μου έκαναν πολύ θετική εντύπωση αυτά που είπε ο Άρνεσεν αλλά και ο τρόπος που τα είπε. Όλα θα τα δούμε στη πράξη αλλά μου έκανε πολύ θετική εντύπωση γιατί διαπίστωσα πως πέρα από την εμπειρία του, έχει πιάσει ήδη το νόημα της όλης ιστορίας. Κατά την γνώμη μου αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ είναι η προσέγγιση προς την νοοτροπία από τους ποδοσφαιριστές αλλά και το περιβάλλον της ομάδας. Υπάρχουν τα λεφτά, οργανωτικά υπάρχει ένας άνθρωπος που ξέρει τι κάνει και αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ είναι η διάθεση, ο στόχος, η προσπάθεια και ο ψυχισμός. Αυτά τα τόνισε ο Άρνεσεν και αν μπορέσει να δώσει αυτή την νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές αλλά και στους υπόλοιπους γύρω από τον σύλλογο, τότε η ομάδα μπορεί να πάει καλά. Το πρόβλημα που υπήρχε παλαιότερα ήταν πως ο καθένας, ανεξάρτητα του πόσο καλός ήταν ατομικά, μπερδευόταν επειδή υπήρχαν πολλά άτομα χωρίς να ήταν ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες. Πλέον, ξεκαθαρίζεται το θέμα της οργάνωσης και το θέμα των θέσεων. Στην συνέχεια έρχεται η στελέχωση των θέσεων. Ο τεχνικός διευθυντής είναι μια πολύ καλή επιλογή και υπάρχει ένας άνθρωπος με όλη την ευθύνη θα κάνει τις επιλογές του. Ο κόσμος με αυτά τα δεδομένα έχει υπομονή να περιμένει. Ο Άρνεσεν είπε πως η πρώτη χρονιά είναι για το φτιάξιμο της ομάδας και πως μέσα στη τριετία θα φανούν τα καλά αποτελέσματα. Ο Άρνεσεν τόνισε πως θέλει να δώσει την νοοτροπία του νικητή και εμείς περιμένουμε να δούμε».

Για την επιλογή του Ίγκορ Τούντορ:

«Ο Τούντορ επελέγη με βάση κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Έπρεπε να είναι νέος, φιλόδοξος, να έχει κάποια προπονητική εμπειρία, φιλοδοξίες και τόνισε ο Άρνεσεν πως η Κροατική σχολή είναι μια πολύ καλή σχολή. Παράλληλα, ο Άρνεσεν ανέφερε πως θα είναι αυτός εκεί για να τον στηρίξει επειδή έχει την εμπειρία. Ο Στέφενς ήταν μεγάλης εμπειρίας αλλά δεν ήρθε στην Ελλάδα να δουλέψει. Αν δούμε τον Αναστασίου, τον Βεργέτη, τον Νιόπλια, τον Πετράκη αλλά και άλλους, στην Ελλάδα υπάρχει μια τάση προς νέους προπονητές. Στο ποδόσφαιρο έχει μπει η τεχνολογία και η επιστήμη και για να αξιοποιηθούν, χρειάζονται νέα μυαλά. Πρέπει να δούμε τις επιλογές και εμείς θα κρίνουμε σε βάθος χρόνου. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Τζακ Αγγελίδη που μπορεί να μην είναι πδοοσφαιράνθρωπος αλλά είναι ένας πολύ καλός τεχνοκράτης και έχει φτιάξει το κλίμα εκτός των αποδυτηρίων».

Για το πώς περιμένει τον ΠΑΟΚ την φετινή χρονιά:

«Περιμένω έναν ΠΑΟΚ με ένα οργανόγραμμα και θέλω να μάθω ένα πιο αναλυτικό πλάνο. Ο Σαββίδης είναι ευτυχές που διάλεξε να διαχωρίσει το μάνατζμεντ από την ιδιοκτησία και νομίζω πως είναι πλέον έτοιμος να παίξει τον ρόλο του ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης έχει ρόλο στην διοικητική πορεία της ομάδας. Υπάρχουν συστήματα όπου κατά καιρούς θα πρέπει να ελέγχει, να συζητάει, να συντονίζει και να γίνονται οι διορθωτικές κινήσεις με συν – απόφαση».

Για το γεγονός πως ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι βοηθός στη Κ17:

«Μου άρεσε πάρα πολύ η αντιμετώπιση του θέματος Γκαρσία από τον Άρνεσεν. Μίλησε με τον Γκαρσία, τον έβαλε να σκεφτεί κάποια πράγματα και ο Γκαρσία ξεκινάει ακριβώς όπως πρέπει. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την τεχνοκρατία με το συναίσθημα. Ο Γκαρσία έκανε το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή πολύ καλά αλλά για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που ορίζει η θέση προπονητής, θέλει άλλες ιδιότητες. Ένας πολύ καλός γιατρός δεν θα γίνει απαραίτητα και ένας καλός διοικητής νοσοκομείου. Ο Γκαρσία για να προστατεύσει τον εαυτό του θα πρέπει πριν προπονήσει κάποια ομάδα υψηλού επιπέδου να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια. Στην Ευρώπη συνήθως οι πολλοί μεγάλοι παίκτες δεν γίνονται καλοί προπονητές. Εγώ είχα για έναν χρόνο ως προπονητή τον Πούσκας ο οποίος όμως δεν ήταν καλός προπονητής. Ο μεγάλος παίκτης, ότι καλό έκανε του έβγαινε από μέσα του και δεν καθόταν να αναλύσει το παιχνίδι. Συνήθως ένας αμυντικός γίνεται καλός προπονητής γιατί αναγκάζεται από την θέση του να αναλύσει το παιχνίδι. Αμυντικογενείς προπονητές όπως ο Σάντος για να μην δεχθούν γκολ οργανώνουν όλη την ομάδα, δίνουν οδηγίες στον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά αλλά και οδηγίες στις γραμμές. Ο Πούσκας μας έλεγε απλά να μπούμε για να παίξουμε το παιχνίδι μας και να βάλουμε γκολ. Αυτό φυσικά δεν γινόταν».

Για τον ρόλο του Τζακ Αγγελίδη:

«Η ΠΑΕ δεν έχει μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά είναι μια εταιρεία. Εκτός από το ποδοσφαιρικό τμήμα που είναι το βασικό και είναι επικεφαλής ο Άρνεσεν, στο ίδιο επίπεδο υπάρχει το μάρκετινγκ, το τμήμα επικοινωνίας, το οικονομικό, το τμήμα τεχνολογίας και άλλα πολλά. Ο Αγγελίδης πρέπει να συντονίσει ολόκληρη ΠΑΕ και η δουλειά του δεν είναι εύκολη. Είναι πολύ σημαντικό να περάσει η νοοτροπία του νικητή και εκτός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ακόμα και η καθαρίστρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει να έχει αυτή την νοοτροπία».

Διαβάστε ακόμη...