«Πλάνο τριετίας ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης και μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάκτηση του κυπέλλου του 1974 που έγινε σαν σήμερα αλλά και για τον χαρακτήρα που είχε εκείνη η ομάδα του «Δικεφάλου».
«Πλάνο τριετίας ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πέναλτι όπου είχε ευστοχήσει:

«Εκείνο το πέναλτι ήταν σημαντικό και για τον ΠΑΟΚ και για εμένα. Αν δεν το είχα βάλει η πορεία μου μπορεί να ήταν διαφορετική. Η μπάλα πήγε στο δεξί «γάμα», παραλίγο να βγει έξω και πραγματικά ήμουν πάρα πολύ αγχωμένος. Γενικότερα όταν έβαζα γκολ δεν πανηγύριζα έξαλλα αλλά σε εκείνο το γκολ έκανα όλο τον γύρο του γηπέδου. Ήθελα να στείλω την μπάλα στη γωνία και ευτυχώς η μπάλα πήγε κάτω από το δοκάρι.

Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι πως πριν από τον τελικό παίζαμε στην εθνική ενόπλων στη Ρουμανία. Ήμασταν δυο παίκτες του ΠΑΟΚ και δυο παίκτες του Ολυμπιακού και ο προπονητής μας κράτησε για να βαρέσουμε πέναλτι. Εκεί εγώ και ο Γούναρης χάσαμε τα πέναλτι και ο Καραβίτης και ο Πουπάκης τα έβαζαν όλα. Στον τελικό ο Καραβίτης έχασε στη κανονική διάρκεια ένα πέναλτι και ο Πουπάκης έχασε στην διαδικασία των πέναλτι ενώ εγώ και ο Γούναρης σκοράραμε! Θυμάμαι που είχα ζητήσει από τον Σάνον να εκτελέσω τελευταίος το πέναλτι γιατί ήθελα να κριθεί σε εμένα το παιχνίδι. Δεν ήταν κάποιο σημαντικό θέμα αλλά κάτι που συνηθίζεται και στις καλύτερες οικογένειες».

Για το πώς είχε φτιαχτεί εκείνη η ιστορική ομάδα:

«Με εκείνη την ομάδα πήραμε το 1972 το πρώτο κύπελλο με τον Παναθηναϊκό και μετά είχαμε πάρει για πρώτη φορά ένα κύπελλο με τον Ολυμπιακό μέσα στην Αθήνα. Το 1975-1976 ήταν η πρώτη φορά που πήραμε ένα πρωτάθλημα και πετύχαμε πολλά πράγματα. Όλοι οι παίκτες εκείνοι της ομάδας θέλουμε να ξεχαστούν αυτές οι επιτυχίες από τις επιτυχίες που θα έχει η σημερινή.

Η έλλειψη των επιτυχιών μας στεναχωρεί. Εκείνη η ομάδα είχε κάνει νέους ΠΑΟΚτσήδες και αν είχαν δει το παιχνίδι με την Λυόν από την τηλεόραση θα υπήρχαν άλλοι 5.000 – 10.000 νέοι φίλαθλοι της ομάδας. Για να φτιαχτεί μια ομάδα θέλει χρόνια. Εκείνη η ομάδα ξεκίνησε από το 1967-1968 όταν πρωτομαζεύτηκαν οι παίκτες. Αυτό το σύνολο για να φτιαχτεί χρειάστηκε 4-5 χρόνια και αυτό είναι πολύ επίκαιρο. Χρειάζεται χρόνος αρκεί να γίνεται σωστή δουλειά και σωστές κινήσεις. Οι συνθήκες τώρα είναι πολύ διαφορετικές όμως το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και για να φτιαχτεί κάτι καλό, με διάρκεια και επίπεδο θέλει χρόνο και σωστή δουλειά».

Για το αν έχει επαφή με τον Τζακ Αγγελίδη:

«Κάποιες φορές μιλάμε. Έχω την πεποίθηση πως ξεκινάει καλά η χρονιά φέτος. Βέβαια, αργήσαν κάποια πράγματα να γίνουν και έχουμε λίγο χρόνο επειδή βγήκαμε τελευταίοι στα πλέι – οφ. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως ο τρόπος διοίκησης φέτος ξεκινάει σωστά και εγώ προσωπικά θεωρώ πως στη φετινή χρονιά πρέπει να φτιαχτεί μια ομάδα.

Η φετινή χρονιά εντάσσεται σε ένα πλάνο τριετίας και θέλει υπομονή αρκεί να γίνεται σωστή δουλειά και να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις. Εγώ πιστεύω σε ένα πλάνο τριών χρόνων. Φυσικά είναι βασικό να καθαρίσει και το περιβάλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, ότι και να κάνει μια ομάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει πολλά. Πρέπει να αρχίσει να φαίνεται μια καλύτερη πορεία στην ομάδα αλλά και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε ακόμη...