Οι κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών

Η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων τον Μάρτιο προσφέρει τη δυνατότητα για ξεκούραση, αλλά όχι σε όλους.
Οι κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών

Πασχαλάκης, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Ταλιχμανίδης, Μιτρίτσα, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Α.Ζίβκοβιτς, Ουεντραόγκο αλλά και 10 παιδιά του PAOK Academy ετοιμάζουν βαλίτσες για να ενισχύσουν τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Η επιβράβευση του Λύρατζη

Είναι ένα από τα πρόσωπα της φετινής σεζόν για τον Δικέφαλο. Ο Λευτέρης Λύρατζης περίμενε καρτερικά την ευκαιρία του από τον Ράζβαν Λουτσέσκου και όταν του την έδωσε φρόντισε να την αρπάξει και να εξελιχθεί σε πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του Ρουμάνου τεχνικού.

Ο δεξιός μπακ του Δικεφάλου βλέπει τους κόπους του, τη σκληρή του δουλειά και τις εξαιρετικές του εμφανίσεις να επιβραβεύονται με μία κλήση στην Εθνική Ελλάδας για τα εκτός έδρας φιλικά παιχνίδια κόντρα σε Ρουμανία (25.03, 20:00) και Μαυροβούνιο (28.03, 20:00).

Μαζί του θα είναι κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που βρίσκεται στις επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ.

Ασπρόμαυρο ενδιαφέρον στην Ευρώπη κι όχι μόνο

Σταθερή θέση στην Εθνική Σλοβενίας έχει ο Γιάσμιν Κούρτιτς . Ο μέσος του Δικεφάλου θα είναι στην αποστολή της ομάδας της πατρίδας του για τα φιλικά κόντρα στην Κροατία (26.03) και το Κατάρ (29.03) που θα διεξαχθούν στη Ντόχα.

Μονιμοποίηση στην Εθνική Σερβίας για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που είναι στις κλήσεις για τις εκτός έδρας, φιλικές αναμετρήσεις κόντρα σε Ουγγαρία (24.03) και Δανία (29.03).Επιστροφή στην Εθνική Ρουμανίας για τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα . Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ είναι στις επιλογές για τα φιλικά κόντρα σε Ελλάδα (25.03) στο Βουκουρέστι και Ισραήλ (29.03) στο Τελ Αβίβ.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ θα είναι στην αποστολή της Εθνικής Σουρινάμ για την εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Ταϊλάνδη (27.03).Διεθνής κλήση και για παίκτη του ΠΑΟΚ Β, συγκεκριμένα για τον Ισμαϊλα Ουεντραόγκο, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Μπουρκίνα Φάσο για τα δύο φιλικά παιχνίδια με Κόσοβο και Βέλγιο στις 24 και 29 Μαρτίου, αντίστοιχα.

Τέλος ο Ενέα Μιχάι στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος. Ο στόπερ του Δικεφάλου ήταν στις επιλογές της Εθνικής Αλβανίας για τα παιχνίδια κόντρα σε Ισπανία (26.03, εκτός) και Γεωργία (29.03, εκτός), αλλά διαγνώστηκε θετικός στον Covid 19 και θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Για την πρόκριση η Εθνική Ελπίδων

Οι Χρήστος Ταλιχμανίδης και Χάρης Τσιγγάρας κλήθηκαν στην Εθνική Ελπίδων, η οποία στοχεύει στην πρωτιά στον όμιλό της και κατ΄ επέκταση στην πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στις 25.03 η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Λιχτενστάιν και στις 29.03 την Πορτογαλία. Και τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης και θα ξεκινήσουν στις 19:00. Να σημειωθεί ότι η δεύτερη θέση οδηγεί σε αγώνες μπαράζ.

Επίσης, στην Εθνική Νέων Κ19 Κύπρου κλήθηκε ο Ανδρέας Αθανασίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην προετοιμασία και τα φιλικά ματς με την Μάλτα στις 25 και 27 Μαρτίου.

Στην Elite Round η Εθνική Παίδων

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι μικροί μας – εννιά τον αριθμό – της Εθνικής ομάδας Παίδων Κ17 φεύγουν για την Ολλανδία και την φάση Elite Round. Πρόκειται για τους Σπύρο Αγγελίδη, Χαράλαμπο Γεωργιάδη, Ταξιάρχη Φίλων, Νίκο Δεληγιάννη, Δημήτρη Κωττά, Κωνσταντίνο Γκούμα, Αλέξανδρο Αδάμ, Γιάννη Γκιτέρσος και Στέφανο Τζίμα (2006).

Στον δρόμο της προς την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021-22, η Εθνική μας ομάδα Παίδων Κ17 κληρώθηκε στον 1ο όμιλο της φάσης Elite και θα αντιμετωπίσει την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης Ολλανδία, την Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Τα ματς διεξάγονται στην Ολλανδία.Στην Elite Round συμμετέχουν συνολικά 32 εθνικές ομάδες. Από τους οκτώ ομίλους που σχηματίστηκαν στην κλήρωση, στα τελικά θα προκριθούν οι επικεφαλής των βαθμολογιών, καθώς επίσης οι επτά καλύτερες δεύτερες ομάδες των ομίλων. Επομένως, από τη φάση Elite δικαίωμα συμμετοχής στο EURO 2021-22 θα αποκτήσουν 15 ομάδες, μαζί με την διοργανώτρια χώρα (Ισραήλ, 16 Μαΐου – 1 Ιουνίου)

Το πρόγραμμα της Εθνικής έχει ως εξής:

Σλοβακία – Ελλάδα: 24/03/2022, 20:00

Ελλάδα – Ουγγαρία: 27/03/2022, 13:00

Ελλάδα – Ολλανδία: 30/03/2022, 17:00

Διαβάστε ακόμη...