Facts & Figures για το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 14ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.
Facts & Figures για το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στους Ηπειρώτες λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

* 7 διαδοχικές νίκες είχε ο ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι την ήττα στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στην Τούμπα. Μάλιστα αυτό το σερί είχε ξεκινήσει έπειτα από μια άλλη νίκη της ηπειρωτικής ομάδας μέσα στην Θεσσαλονίκη.

* Οπότε οι δύο τελευταίες νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα είναι μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, ενώ για να βρει κανείς την τελευταία με γηπεδούχο την ομάδα του ΠΑΣ θα πρέπει να πάει στον Αύγουστο του 2015.

* Ο ΠΑΟΚ κρατά τις τέσσερις συνεχόμενες επισκέψεις με νίκη μέσα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 που ήταν η τελευταία τους συνάντηση με τον Δικέφαλο φιλοξενούμενο. Μάλιστα στα τρία από τα τέσσερα αυτά παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει χωρίς να δεχθεί γκολ.

* Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει 11 νίκες κι επτά ισοπαλίες στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η ηπειρωτική ομάδα μετρά οκτώ νίκες. Στις έξι νίκες από αυτές ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε γκολ. Το 2-0 με τέσσερις παρουσίες είναι το δημοφιλέστερο σκορ στις νίκες του Δικεφάλου, ενώ ακολουθεί το 3-1. Το πιο εντυπωσιακό σκορ ήταν το 5-4 για τον ΠΑΟΚ, με το οποίο έκανε την πρώτη νίκη του στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ο ΠΑΟΚ στις 26 Δεκεμβρίου 1977.

* Στις τελευταίες του επισκέψεις στα Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ παίρνει γκολ μόνο από ξένους ποδοσφαιριστές και ο τελευταίος Έλληνας που σκόραρε εκεί ήταν ο Κώστας Κατσουράνης στις 2 Ιουνίου 2013 και στη νίκη του Δικεφάλου με 2-1 για τα Play Offs του πρωταθλήματος.

* Συνολικά έχουν γίνει 51 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και στις δύο έδρες, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 28 νίκες, ο ΠΑΣ Γιάννινα 12 νίκες και υπάρχουν 11 ισοπαλίες.

Διαβάστε ακόμη...