Γαλούχηση, αριστεία και ... στη Μαγνησία

Τελικά, όσο ζεις, μαθαίνεις ...
Γαλούχηση, αριστεία και ... στη Μαγνησία

Μαθαίνεις πως όσο παραμύθι κι αν πουλάνε, όσο κι αν επιβάλλουν την ατζέντα που βολεύει, πάντα η αλήθεια αποκαλύπτεται. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο γήπεδο του Βόλου δεν είναι τίποτα άλλο από την απόδειξη πως «κάποιοι» θεωρούν πως έχουν κάποιου είδους «προστασία» και «εγγύηση ατιμωρησίας» ό,τι κι αν κάνουν.

«Μα ό,τι κι αν κάνουν;», θα ρωτήσει κάνεις.

Ε προφανώς, έτσι θα είναι. Μετά το περιστατικό προμελετημένης οπλοχρησίας από υπάλληλο της ΠΑΕ Άρης προ ολίγων μηνών, που ουσιαστικά έληξε... στο ρελαντί από τα δικαστήρια, χτες είχαμε άλλη μια σκηνή από το ίδιο «έργο». Ντου στις κερκίδες, βία, ξύλο και στον αγωνιστικό χώρο.

Βεβαίως, για όλα αυτά, πάντα υπάρχουν δύο πλευρές του νομίσματος. Σύμφωνα με τα ... ανεξάρτητα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, για όλα έφταιγε η αστυνομία. Το γιατί, δε μπαίνουν στον κόπο να μας το εξηγήσουν, αλλά φαντάζομαι κάτι θα έχουν πλάσει ως σενάριο.

Αυτό βέβαια δεν εξηγεί το πως η αστυνομία ευθύνεται για το γρονθοκόπημα αθλητή (Μπαριέντος;) από τον κατά τα άλλα φιλήσυχο προπονητή Μάντζιο.

Σε μια εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, βλέπουμε τον εξαιρετικό προπονητή να βιαιοπραγεί ασύστολα, φαντάζομαι επειδή προκλήθηκε.

Άλλωστε αυτό αρκεί για να κάνεις ό,τι σου γουστάρει και συνδρομητικά κανάλια, διαιτητής, παρατηρητές, να σφυρίζουν αδιάφορα.

Αλήθεια, ποια θα ήταν τα πρωτοσέλιδα αν σε αυτή τη θέση ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία; Αν ήταν ο Λουτσέσκου (που θυμίζουμε ότι έχει διωχθεί από τη δικαιοσύνη για απλές ΔΗΛΩΣΕΙΣ);

Αλήθεια, ποια θα είναι η στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αυτές τις καταστάσεις που προφανώς γίνονται για να διαμορφωθεί με το «στανιό» μια κατάσταση στη βαθμολογία και το πρωτάθλημα; Θα κυνηγήσει επιτέλους την απονομή δικαιοσύνης;

Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι νομίζουν ότι έχουν το ακαταδίωκτο και κάνουν στην κυριολεξία ό,τι γουστάρουν στα γήπεδα; Όσοι επιδίδονται σε άρρωστη προπαγάνδα για να δημιουργήσουν κλίμα μίσους και επεισοδίων, στηριζόμενοι σε γελοία ψέματα;

Ο ΠΑΟΚ και φέτος έχει τα προβλήματά του ως ομάδα. Άλλοτε ενθουσιάζει, άλλοτε απογοητεύει. Δείχνει ότι έχει προοπτικές για επιτυχίες, αρκεί να ενισχυθεί σοβαρά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τον κάθε γελοίο να διαμορφώνει καταστάσεις ατιμώρητος.

Απαιτούμε παραδειγματική τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται σε όσα τραγικά είδαμε χθες στο Βόλο. ΠΑΕ, προπονητές, αθλητές. Τίποτα λιγότερο από όσα αξίζουν.

ΥΓ. Εκλιπαρώ τους γνωστούς ηθικολόγους να μας κάνουν ένα ακόμα κήρυγμα για το πόσο κατάπτυστο είναι να κάνεις χειρονομίες μέσα στο πλήθος εν ώρα πανηγυρισμών, ενώ το να δέρνεις αθλητές εν ώρα αγώνα, είναι αποδεκτό.

Διαβάστε ακόμη...