Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 9ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης".
Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στους Πράσινους λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

3 διαδοχικούς αγώνες χωρίς νίκη έχει ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού ηττήθηκε στις δύο τελευταίες του επισκέψεις στο γήπεδο της Λεωφόρου για την περσινή περίοδο και η αναμέτρηση στην Τούμπα για τα Play Offs τελείωσε 0-0.
Μάλιστα ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σκοράρει στα δύο τελευταία του ματς με τον Παναθηναϊκό, αφού στις 4 Απριλίου 2021 ηττήθηκε με 3-0, ενώ δεν βρήκε δίχτυα ούτε στο παιχνίδι της Τούμπας στις 25 Απριλίου 2021.
Το τελευταία γκολ για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν από τον Κρμέντσικ στις 14 Μαρτίου 2021 στην ήττα με 2-1, με τους Μακέντα (39′) και Ιωαννίδη (82′) να σκοράρουν για τους Πράσινους.
Πριν από την τελευταία αυτή τριάδα αγώνων ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, ο ΠΑΟΚ είχε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με την ομάδα της Αθήνας να βρίσκει δίχτυα μόλις μια φορά σε αυτά τα πέντε ματς.
Αυτή θα είναι η 72η αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στην ιστορία της Α' Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει οκτώ νίκες εκτός έδρας, 17 αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι, ενώ 46 φορές έχει φύγει με τη νίκη ο Παναθηναϊκός.
12 εμφανίσεις έχει το 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ακολουθεί το 1-0 με οκτώ εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν επτά 0-0 και ακόμη τόσα 2-1 υπέρ της ομάδας της Αθήνας.
9 γκολ έχουν σημειώσει στα εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Κριστόφ Βαζέχα που είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, ενώ για τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει τρεις φορές ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει δύο γκολ.
3 ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων σε ματς που έγιναν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Φρατζέσκος ήταν ο πρώτος κι ακολούθησαν οι Γιώργος Γεωργιάδης και Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
20 Ιανουαρίου 1985 ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας αναμέτρηση και ήρθε στο ΟΑΚΑ με τον Πάπριτσα να γράφει το 0-1 στο 79ο λεπτό και να δίνει στον Δικέφαλο τη νίκη που ήταν καθοριστική για το πρωτάθλημα.
Στις 9 Δεκεμβρίου 2001 ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Κόλκα στο 7ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ για τους Πράσινους και οι Οκκάς (69′) και Κωνσταντινίδης (84′) έδωσαν τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...