Facts & Figures για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Facts & Figures για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στους Ερυθρόλευκους λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

Από το 1959-60 που καθιερώθηκε η Α' Εθνική, μέχρι και σήμερα έχουν διεξαχθεί 65 αναμετρήσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ με γηπεδούχο την ομάδα του Πειραιά, με τους Ερυθρόλευκους να μετρούν 46 νίκες , 11 να έχει ο Δικέφαλος κι οκτώ αγώνες να έχουν τελειώσει ισόπαλοι.

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τις τέσσερις από τις έξι συνολικά ήττες που έχει ο Πέδρο Μάρτινς στον πάγκο του Ολυμπιακούσε αγώνες πρωταθλήματος. Από την περίοδο 2018-19 που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού έχει καθοδηγήσει τους Ερυθρόλευκους σε 108 αναμετρήσεις πρωταθλήματος και μετρά 84 νίκες, 18 ισοπαλίες κι έξι ήττες. Εκτός από τον ΠΑΟΚ, έχει ηττηθεί από τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου στα 21 ματς που έχει καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού μετρά τρεις ήττες, από τις οποίες οι δύο είναι από τον ΠΑΟΚ, ενώ έχει ακόμη μια από την Λαμία τη σεζόν 2018-19.

Η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στις 22 Μαΐου 2021, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στο Ολυμπιακό Στάδιο με 2-1 και να κατακτά τον τίτλο.

Στις τελευταίες 10 του επισκέψεις στην έδρα του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει τρεις φορές κι έχει και μια ισοπαλία.Στις 12 Ιουλίου 2020 επικράτησε με 1-0 με γκολ του Μιχάι και στέρησε από τον Ολυμπιακό το αήττητο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη επίσκεψη στην ιστορία της Α' Εθνικής στην έδρα του Ολυμπιακού έφυγε με τη νίκη, χάρη στα γκολ των β(38'), Χαβανίδη (42'), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Πολυχρονίου (31'). Ο ΠΑΟΚ μάλιστα δεν ηττήθηκε στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις τους σε επίπεδο Α' Εθνικής, αφού και στην δεύτερη επίσκεψη του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πήρε ισοπαλία με 1-1 (49' Υφαντής – 89' Βασιλειάδης).

Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στην έδρα του Ολυμπιακού ήταν στις 4 Ιανουαρίου 1976, με 4-0, όπου τα γκολ των Τερζανίδη (24'), Κούδα (56', 63') και Γκουερίνο (78') έγραψαν τον θρίαμβο σε μια χρονιά που ο Δικέφαλος αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Ο Παντελής Καφές στις 23 Φεβρουαρίου 2003 βρήκε τρεις φορές δίχτυα στην ήττα του ΠΑΟΚ στην Ριζούπολη με 4-3 κι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει κάνει χατ τρικ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

17 ματς αήττητος για το πρωτάθλημα είχε ο Ολυμπιακός στο ανακαινισμένο στάδιο Καραϊσκάκης (15 νίκες και δύο ισοπαλίες) μέχρι την δεύτερη επίσκεψη του ΠΑΟΚ εκεί στις 16 Οκτωβρίου 2005. Με δύο γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη ο ΠΑΟΚ απάντησε στο γκολ φάουλ του Γιαγιά Τουρέ, πήρε τη νίκη και παράλληλα έσπασε το σερί των Ερυθρόλευκων μέσα στην έδρα τους.

Ο Γιώργος Κούδας είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σημειώσει τρία γκολ σε εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό κι έχει ακόμη τέσσερα σε αγώνες που ήταν γηπεδούχος ο ΠΑΟΚ. Συνολικά και στις δύο έδρες είναι στην κορυφή, μαζί με τους Αφεντουλίδη, Σκαρτάδο, ενώ έξι γκολ έχει ο Σαράφης.

Διαβάστε ακόμη...