Facts & FIgures για το Μποέμιανς-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στη Μποέμιανς στην Ιρλανδία, στην πρεμιέρα του Δικεφάλου στο UEFA Europa Conference League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης.
Facts & FIgures για το Μποέμιανς-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά την περιήγηση του σε μια νέα διοργάνωση, το UEFA Europa Conference League, από την Ιρλανδία με αντίπαλο την Μποέμιανς.
Αυτή είναι ουσιαστικά η πέμπτη διοργάνωση που λαμβάνει μέρος ο Δικέφαλος, αφού η πορεία του στην Ευρώπη είχε ξεκινήσει από το Κύπελλο Εκθέσεων, το 1967-68, πριν δηλαδή πάρει την επίσημη ονομασία του σε Κύπελλο UEFA. Συνολικά στο Κύπελλο Εκθέσεων έδωσε έξι αγώνες, μετρώντας δύο νίκες και τέσσερις ήττες.
Το 1972-73 είχε την πρώτη του συμμετοχή στο Κύπελλο Κυπελλούχων με αντίπαλλο την Ραπίντ Βιέννης, από την οποία αποκλείστηκε με δύο ισοπαλίες, 0-0 στην Αυστρία και 2-2 στην Θεσσαλονίκη. Στο Κύπελλο Κυπελλούχων είχε 18 αγώνες, μετρώντας οκτών νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες, με γκολ 28 υπέρ και 28 κατά.
Το 1975-76 ήταν η πρώτη του συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, σε μια διοργάνωση που εξελίχθηκε στο Europa League με το πέρασμα των χρόνων. Σε αυτή τη διοργάνωση έχει τις περισσότερες συμμετοχές και συνολικά μετράει 148 αγώνες, με 55 νίκες, 42 ισοπαλίες και 51 ήττες, με γκολ 216-188.
Το 1976-77 συμμετείχε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπου στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Ομόνοια Λευκωσίας και στη συνέχεια αντιμέτωπησε την Ντιναμό Κιέβου, από την οποία έμεινε εκτός με δύο ήττες. Συνολικά για τη διοργάνωση αυτή, μαζί με όλα τα προκριματικά που έχει δώσει στο Champions League μετράει 28 αγώνες, με έξι νίκες, εννιά ισοπαλίες και 13 ήττες, με 36 γκολ υπέρ και 29 κατά.
Συνολικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει 200 αναμετρήσεις (71 νίκες – 56 ισοπαλίες – 73 ήττες) με γκολ 285-282.
Το παρελθόν του ΠΑΟΚ με τις ομάδες από την Ιρλανδία περιλαμβάνει μόλις μια κόντρα, αυτή με την Σάμροκ Ρόβερς την σεζόν 2011-12, όπου ο Δικέφαλος επικράτησε και στα δύο παιχνίδια. Αρχικά με 2-1 στην Τούμπα και με 3-1 εκτός έδρας.
Ο Βιεϊρίνια είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από τους σημερινούς που βρισκόταν και τότε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και μάλιστα είχε αγωνιστεί και στα δύο παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμη...