Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, το PAOK Action δείχνει για ακόμα μια φορά το πολιτιστικό του πρόσωπο, συνεισφέροντας στις δύο τοπικές βιβλιοθήκες της Άνω & της Κάτω Τούμπας.
Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

 Το PAOK Action προχωρά στην υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών δωρεών, που στόχο έχουν να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια όλων των καθημερινών ανθρώπων «της γειτονιάς μας» να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες, χτίζοντας τα γερά θεμέλια ενός καλύτερου αύριο.Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου, το PAOK Action πρόσφερε στις Δημοτικές βιβλιοθήκες της Άνω Τούμπας & Κάτω Τούμπας ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς επίσης και επιπλέον αναλώσιμα υλικά, αναγκαία για τις λειτουργίες και τα προγράμματα των βιβλιοθηκών.

Την βιβλιοθήκη της Άνω Τούμπας επισκέφθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Κ19 Βασίλης Γρόσδης και Αβεντίς Αβεντισιάν, ενώ την βιβλιοθήκη της Κάτω Τούμπας οι ποδοσφαιριστές της Α' Ομάδας Λευτέρης Λύρατζης και Γιώργος Κούτσιας συνοδευόμενοι από τον Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ.Βαγγέλη Χρυσοχόο.Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτέλεσε το έναυσμα μιας νέας πολύ σημαντικής συνεργασίας του PAOK Action με την αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού του Δ. Θεσσαλονίκης. Στην κάμερα του PAOK TV μίλησε για αυτό η αντιδήμαρχος κα.Μαρία Καραγιάννη.

Στόχος της δράσης μας, που διεξάγεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των παιδιών καθώς και του πολιτισμού, είναι να αναδείξουμε την αξία της δια βίου προσωπικής μόρφωσης και εξέλιξης που επιτυγχάνεται με το διάβασμα και την επαφή με την ιστορία, την λογοτεχνία και τον ευρύτερο κόσμο της φαντασίας που αφυπνίζει ένα καλό βιβλίο.

Παράλληλα, απώτερος στόχος μας δεν είναι άλλος από την ανάδειξη του ρόλου της «γειτονιάς» και της καθοριστικής σημασίας που διαδραματίζει σε τοπικό πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο, μέσα από τη λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αθλητικών δραστηριοτήτων ή άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων που συνθέτουν τον πυρήνα της.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, τιμώντας έτσι μια από τις πιο διακριτές πνευματικές ικανότητες που έχει αναπτύξει ο άνθρωπος ως ένα ύψιστο μέσο επικοινωνίας και διάδοσης πολιτισμού. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε από την UNESCO προς τιμήν του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και του Άγγλου δραματουργού Γουίλιαμ Σέξπιρ, που έφυγαν από τη ζωή την ίδια ημέρα στο 1616.Δείτε εικόνες και βίντεο από τις επισκέψεις και εγγραφείτε στο επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ στο You Tube για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της αγαπημένης μας ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...