Ο ΠΑΟΚ δίπλα στα παιδιά του Συλλόγου «ΣΥΖΩΗ»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, το PAOK Action μοίρασε παιδικά βιβλία και δώρα στα παιδιά με αναπηρίες του Συλλόγου «ΣΥΖΩΗ».
Ο ΠΑΟΚ δίπλα στα παιδιά του Συλλόγου «ΣΥΖΩΗ»

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.Επίσης στις 2 Απριλίου είναι καθιερωμένη η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day), υπενθυμίζοντας σε όλους τις μεγάλες ευθύνες και την ηθική υποχρέωση που έχουμε απέναντι στα παιδιά όλου του κόσμου, προκειμένου να τους εξασφαλίσουμε ίσες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους σε έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Με αφορμή λοιπόν αυτές τις δύο πολύ σημαντικές Παγκόσμιες Ημέρες και στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον σύλλογο «ΣΥΖΩΗ», η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του PAOK Action αποφάσισε να προσφέρει παιδικά βιβλία και γραφική ύλη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συλλόγου και τα μικρά παιδιά +που απασχολούνται στις δομές του.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, με τους Άντριαν Περέιρα και Νίκα Νινούα να αναλαμβάνουν με ιδιαίτερη χαρά να μοιράσουν τα βιβλία και τα υπόλοιπα δώρα στα παιδιά, σκορπώντας πολλά χαμόγελα.Στόχος της ενέργειας ήταν να βοηθήσουμε έμπρακτα στο έργο του συλλόγου «ΣΥΖΩΗ», δημιουργώντας μία σταθερή συνεργασία.

Ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Διαταραχές όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ», αποτελείται από γονείς και φίλους παιδιών με διαταραχές όρασης (μερική ή ολική απώλεια όρασης) και πρόσθετες αναπηρίες (νοητική υστέρηση, αυτισμός, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα κ.ά.). Από το 2006 μέχρι σήμερα, δίνει έναν ξεχωριστό αγώνα για να προσφέρει στα παιδιά με αναπηρία, όλες τις προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή και ποιοτική διαβίωση, εξέλιξη και εκπαίδευση.

Δείτε το βίντεο του PAOK TV

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...