Facts & Figures για το Λαμία-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στη Λαμία στο ΔΑΚ Λαμίας.
Facts & Figures για το Λαμία-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας στο θεσμό, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

Αυτή έιναι η τρίτη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας στην οποία βρίσκεται αντιμέτωπος με την Λαμία ο ΠΑΟΚ και τις δύο προηγούμενες πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, σε αναμετρήσεις που υπήρχε και η διαφορά κατηγορίας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η Λαμία ήταν η πρώτη ομάδα της Β' Εθνικής που κατάφερε να φτάσει μέχρι την φάση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας και στις 28 Ιουνίου 1972 ηττήθηκε με 2-0 στον μονό ημιτελικό που έγινε στην Τούμπα. Ο Σαράφης (48') και ο Αποστολίδης (56') σημείωσαν τα δύο τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση.

Η επόμενη φορά που η κλήρωση τους έφερε αντιμέτωπους ήταν το 1984-85 για την φάση των "16" του θεσμού. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 6-0 στην Τούμπα με τα γκολ των Πάπριτσα (2), Δημόπουλου (2), Δαμανάκη, Ιορανίδη και η ρεβάνς της Λαμίας τελείωσε με 9-1 για τον Δικέφαλο.

Ο Λέντας είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της Λαμίας από το σημείο του πέναλτι, ενώ για τον Δικέφαλο σκόραραν οι Βασιλάκος (3), Μαυρομάτης (2), Ιορδανίδης (2) Πάπριτσα, Ιωσηφίδης. Από το 32ο λεπτό η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Καλεντέρογλου είδε την κόκκινη κάρτα.

Αυτό ήταν το μοναδικό τέρμα που είχε σημειώσει η Λαμία κόντρα στον ΠΑΟΚ στην ιστορία της, αφού από το 2017-18 που βρίσκεται στην Super League δεν έχει καταφέρει να σκοράρει απέναντι στον Δικέφαλο σε οκτώ αναμετρήσεις πρωταθλήματος εντός και εκτός έδρας.

Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως, κατάφερε να βρει δύο φορές δίχτυα στην ήττα με 5-2.

Σε αυτή την αναμέτρηση ο Χρήστος Τζόλης σημείωσε δύο γκολ και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που κατάφερε να σκοράρει τουλάχιστον 5 γκολ σε μια σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει η ομάδα. Παράλληλα κατάφερε να σκοράρει και στον αγώνα πρωταθλήματος που ακολούθησε με αποτέλεσμα να έχει βρει δίχτυα στα τρία τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Λαμία.

Διαβάστε ακόμη...