Facts & Figures για το Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 8ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.
Facts & Figures για το Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην αθηναϊκή ομάδα, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

3 γκολ και πάνω σημείωνε ο ΠΑΟΚ σε κάθε μια από τις τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης μέχρι την λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων την σεζόν 2017-18.

Το πρώτο ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες σε επίπεδο Super League ήταν την σεζόν 2013-14 και η ισοπαλία με 3-3 σφράγισε τις προσπάθειες τους, με τον Δικέφαλο να παίρνει προβάδισμα στο σκορ με 3-0 και στη συνέχει να δέχεται τρία τέρματα.

Η προηγούμενη συνάντηση τους ήταν για την σεζόν 1999-00 και ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-3 χάρη σε δύο γκολ του Ναλιτζή και από ένα των Φρούσσου και του Καφέ. Το 1998-99 η αναμέτρηση τελείωσε με 4-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ το 1997-98 σημειώθηκε ισοπαλία με 4-4.

8 διαδοχικές επισκέψεις στη Ριζούπολη χωρίς ήττα (5 νίκες – 3 ισοπαλίες) έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει σπάσει την αρνητική παράδοση που είχε δημιουργήσει ο Απόλλων Σμύρνης όταν πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Αυτές οι τέσσερις νίκες ανέτρεψαν την αναλογία, αφού στα προηγούμενα 32 ματς είχε τέσσερις νίκες και οκτώ ισοπαλίες.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 40 αγώνες με γηπεδούχο τον Απόλλωνα σε επίπεδο Α' Εθνικής, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να έχει 20 νίκες, 11 ισοπαλίες και τον ΠΑΟΚ να έχει επικρατήσει εννιά φορές.

Με πέντε διαφορετικά σκορ είναι οι νίκες του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης στην Αθήνα. Τέσσερις φορές έχει επικρατήσει με 1-0, ενώ υπάρχουν ακόμη νίκες με 2-1, 3-1, 4-1, 5-1 και 3-0.

6 ματς χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην πρώτη του νίκη επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, αφού από το 1959-60 που καθιερώθηκε η Α' Εθνική μέχρι και τις 7 Μαρτίου 1965 που επικράτησε με 2-1 μετρούσε πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς.

4 φορές συναντήθηκαν την σεζόν 2013-14 για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας οι δύο ομάδες με τον Απόλλωνα να μην έχει σημειώσει ούτε γκολ κατά του ΠΑΟΚ στα τρία πρώτα ματς. Οι αναμετρήσεις για το κύπελλο τελείωσαν με 3-0 εντός και εκτός έδρας υπέρ του Δικεφάλου, ενώ στην Τούμπα για τον πρώτο γύρο το ματς τελείωσε με λευκή ισοπαλία. Στο ματς της Ριζούπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3.

2 γκολ σημείωσαν τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Λούκας βρήκε δύο φορές δίχτυα στο 3-3 για το πρωτάθλημα στην Ριζούπολη. Ο Κουλούρης σκόραρε δύο φορές στο 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας στην Αθήνα και ο Βούκιτς στο 3-0 του πρώτου αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας.

3 από τα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν τελειώσει ισόπαλα στις τέσσερις παρουσίες του Απόλλωνα Σμύρνης στην μεγάλη κατηγορία στην τελευταία δεκαετία.

Διαβάστε ακόμη...