Αφιέρωμα: Super League Interwetten 2020-21

Ο ΠΑΟΚ μπάίνει στη μάχη της Super League Interwetten 2020-21, με έναν και μοναδικό στόχο: την κατάκτηση του τίτλου.
Αφιέρωμα: Super League Interwetten 2020-21

Απέναντί του 13 ομάδες, ανανεωμένες κι έτοιμες να παλέψουν.

Το paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους φετινούς συνδιεκδικητές της ομάδας μας για τον τίτλο του πρωταθλητή.

ΑΕΚ

Πίστη στο πλάνο του προπονητή

Η περσινή σεζόν ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά σε κάποιο σημείο η ομάδα έχασε το δρόμο της. Με τις ορθολογικές αλλαγές η ηρεμία και η κανονικότητα επέστρεψαν με την ΑΕΚ να διεκδικεί ακόμα ένα φινάλε με τρόπαιο. Το Κύπελλο Ελλάδας.Οι βάσεις υπάρχουν, το τεχνικό επιτελείο παραμένει ως έχει, τα κενά σταδιακά καλύπτονται και το κλίμα στην Ένωση είναι θετικό. Οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να είναι διεκδικητές του τίτλου και δουλεύουν μεθοδικά για να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο, να είναι όσο πιο έτοιμοι γίνεται, να καταφέρουν να μείνουν κοντά σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό από το ξεκίνημα και παράλληλα να εξασφαλίσουν μία θέση στους ομίλους του Europa League.

Προπονητής

Μάσιμο Καρέρα

Ήρθε τον Δεκέμβριο στην ΑΕΚ και βρήκε... καμένη γη. Με μεθοδική δουλειά και πίστη στο πλάνο του κατάφερε να αναμορφώσει την Ενώση, να την οδηγήσει στην τρίτη θέση και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.Οι Κιτρινόμαυροι δεν είχαν κανέναν λόγο να κάνουν κάποια αλλαγή στην πάγκο κι ο Καρέρα θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει μία αμιγώς δική του ομάδα, την οποία προετοίμασε κι έστησε μαζί με τον Ίλια Ίβιτς.

Ρόστερ

Μπάρκας, Οικονόμου, Γιακουμάκης, Κλοναρίδης, Χουλτ, Βράνιες και Αραούχο αποτελούν παρελθόν. Απουσίες σημαντικές και κενά που καλύφθηκαν ή αναμένεται να καλυφθούν. Ο στόπερ Χνιντ και ο φορ Ενομπακάρε αποτελούν τα στοιχήματα των μεταγραφών, ενώ οι Ινσούα και Ανσαριφάρντ ήρθαν να προσφέρουν με την εμπειρία τους.Τα σενάρια αποχώρησης για τους κομβικούς Μάνταλο και Λιβάγια είναι πολλά και θα υπάρχει ένα σχετικό άγχος μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει αρκετά, αλλά σίγουρα διαθέτει καλούς παίκτες, διατήρησε την αγωνιστική φιλοσοφία της κι αναμένεται να παρουσιαστεί έτοιμη και δυνατή.

ΑΕΛ

Θέλει να πάει ψηλά

Το περσινό πλάνο έλεγε Ευρώπη. Τελικά αρκέστηκε στην 9η θέση. Φέτος και πάλι τα λόγια που ακούγονται είναι μεγάλα. Η ΑΕΛ θέλει να βρει το δρόμο της προς τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και φέτος φαίνεται να λειτουργεί πιο ορθολογικά από ποτέ.Διατήρηση του τεχνικού επιτελείου, σχετικά λίγες αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με την περσινή σεζόν, με ποιοτικές κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας και στήριξη σε νέα παιδιά από τις ακαδημίες. Η ομάδα της Λάρισας θέλει να χτίσει πάνω στις βάσεις που έχει, να εξελίξει το ποδόσφαιρό της και να παλέψει μέχρι τέλους για μία θέση στην Ευρώπη.

Προπονητής

Μιχάλης Γρηγορίου

Την περασμένη σεζόν κατάφερε να πετύχει κάτι που έμοιαζε... ακατόρθωτο. Ολοκλήρωσε μία ολόκληρη αγωνιστική χρονιά στην ηλεκτρική καρέκλα του πάγκου της ΑΕΛ. Πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης και για τη νέα σεζόν.Διαθέτει μακρά εμπειρία από το πρωτάθλημα της Super League με θητείες σε Κέρκυρα, Ατρόμητο και Πανιώνιο και θέλει να συνεχίσει την ανοδική πορεία που έχει στην καριέρα του τα τελευταία χρόνια.

Ρόστερ

Ο κύκλος αρκετών έκλεισε το φετινό καλοκαίρι. Ο αρχηγός Μόρας, ο κομβικός Κρίστινσον, οι δανεικοί Ουάρντα και Κάτσε που είχαν σημαντικό ρόλο, αλλά και οι Μπάλας, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, και Στάνκοβιτς αποχώρησαν από την ομάδα.Οι προσθήκες πολλές και διαφορετικού χαρακτήρα. Μπάγιτς, Πλατέλλας, Γλύνος και Ντουρμισάι έρχονται με εμπειρία από τη Super League, οι Γρηγορόπουλος, Μαϊντανός, Στοϊνοβιτς και Χαλάτσης ήρθαν με φόντο το μέλλον, ενώ οι Τρούγιτς και Σπαρθ είναι οι ποιοτικοί ξένοι. Το ρόστερ είναι γεμάτο, ο Γρηγορίου έχει όλες τις προϋποθέσεις και το υλικό και η ΑΕΛ έχει κάθε λόγο να κοιτά τη συνέχεια με αισιοδοξία.

Απόλλων Σμύρνης

Γύρισε και θα παλέψει για την παραμονή Χρειάστηκε να περιμένει περίπου έξι μήνες για να μάθει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί, αλλά στο τέλος τα κατάφερε. Ο Απόλλων Σμύρνης βρίσκεται πίσω στη Super League. Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες της ομάδας πλέον στρέφονται στην παραμονή και την καθιέρωση στο υψηλό επίπεδο. Ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός, αλλά η αθηναϊκή ομάδα δείχνει αποφασισμένη να τα καταφέρει.Στα μειονεκτήματά της το γεγονός ότι έχει χάσει σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι και ουσιαστικά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού και προσαρμογών στα νέα δεδομένα, αλλά κανείς δεν μπορεί να της στερήσει το δικαίωμα στην ελπίδα και το όνειρο.

Προπονητής

Γιώργος Παράσχος

Στα σίγουρα αποφάσισαν να κινηθούν οι άνθρωποι του Απόλλων Σμύρνης. Πόνταραν στην τεράστια εμπειρία του Γιώργου Παράσχου, του προπονητή με τις περισσότερες παραστάσεις στην κατηγορία.Έρχεται στον Απόλλωνα, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, με στόχο να αφήσει πίσω του την κακή σεζόν με την Ξάνθη.Ξέρει πως να κρατάει μία ομάδα στην κατηγορία με περιορισμένο οπλοστάσιο και σ' αυτό ποντάρουν άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας.

Ρόστερ

Εδώ κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Μέχρι πριν 15 μέρες ο Απόλλων Σμύρνης προετοιμαζόταν για το μπαράζ κόντρα στην Ξάνθη με το περσινό ρόστερ, ή καλύτερα με ότι είχε απομείνει από αυτό. Πλέον έχει εξαιρεθεί από τις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος για να προλάβει να κάνει προετοιμασία και να στήσει την ομάδα.Οι Λισγάρας, Τσιλούλης, Φερνάντες, Ντομίνγκες, Τσιλούλης, Κραγιόπουλος, Σλίβκα, Ντάουντα, Φατιόν και Βερχουλστ έχουν υπογράψει μέχρι τώρα, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν καλοί παίκτες, με εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία, όπως οι Χουχούμης, Τσαμπούρης, Μπλάζιτς και Μπετινέλι.

Άρης

Στη μάχη της Ευρώπης

Mission Complete για μία ακόμα σεζόν στον Άρη. Οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν τον βασικό τους στόχο και τη σεζόν 2019-20 παίρνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ έχασαν στα σημεία την θέση στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΚ.Η διατήρηση των κεκτημένων θα είναι και φέτος ο στόχος για τον Άρη, που άλλαξε αρκετά το ρόστερ του, είχε κομβικές αποχωρήσεις, έφερε νέους παίκτες με ποιότητα και μένει να δούμε αν όλα αυτά θα δουλέψουν στον αγωνιστικό χώρο.

Προπονητής

Μίκαελ Ένινγκ

Ανήκει στο γκρουπ των τεχνικών που ανέλαβαν κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν και διατήρησαν τη θέση τους παρουσιάζοντας έργο. Ο Γερμανός βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα του Άρη, τον οδήγησε στην Ευρώπη και θέλει να συνεχίσει εξίσου επιτυχημένα.Ο Ενίνιγκ θα είναι αυτός που, μαζί με τον Άγγελο Χαριστέα, θα τρέξουν το αγωνιστικό τμήμα του Άρη.

Ρόστερ

Ο κορμός διατηρήθηκε με τους Κουέστα, Ροζ, Δεληζήση, Σάσα, Φετφατζίδη, Γκάμα και Μαντσίνι να μένουν στη Θεσσαλονίκη. Οι απώλειες, όμως, ήταν πολλές. Βέλεθ, Ντιγκινί, Λάρσον, Μαρτίνες, Ιντέγε, Ντουρμισάι, Σόουζα, Τόνσο, Κόρχουτ, Μενέντεθ και Μπα έφυγαν από την ομάδα, ενώ εννιά ήταν οι αφίξεις.Ντάτκοβιτς, Γκανέα, Σάκιτς, Τζέγκο, Μπερτόγλιο, Λόπεθ, Αντέμ, Μάνος και Μπούσε, ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά, ήρθαν για να προσφέρουν επιλογές στον Ένινγκ, ο οποίος θα πρέπει να βρει ισορροπίες και χημεία στην ομάδα του στο πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Αστέρας Τρίπολης

Κοιτάει ψηλά

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να χαρακτηρίζει από μία γενική... τρέλα, αλλά ίσως είναι ένα από τα πιο ήρεμα στο στρατόπεδο του Αστέρα. Ίδιος προπονητής, σταθερός κορμός, λίγες και καλές μεταγραφές και σκληρή δουλειά ώστε οι Αρκάδες να ξεφύγουν από τη μετριότητα και τα χαμηλά στρώματα και να επιστρέψουν στη μάχη της Ευρώπης.Ο σύλλογος έκανε ένα restart στο κομμάτι της εικόνας, η ομάδα ενισχύθηκε και βελτιώθηκε και ο πήχης έχει ανέβει. Μένει να βγει και στο γήπεδο η δουλειά των ανθρώπων της ομάδας.

Προπονητής

Μίλαν Ράσταβατς

Βρίσκεται στον πάγκο από τον περασμένο Δεκέμβριο. Υπό τις οδηγίες του ο Αστέρας Τρίπολης απέφυγε περιπέτειες σχετικά με την παραμονή, ενώ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.Ο Ράσταβατς κέρδισε την παραμονή του στην ομάδα και τη νέα σεζόν θέλει να οδηγήσει τους Αρκάδες στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, διαθέτοντας πλέον αρκετή εμπειρία από την ελληνική πραγματικότητα, μετά την παρουσία του και στον πάγκο της Ξάνθης για δύο σεζόν.

Ρόστερ

Τρεις Αργεντίνοι, ένας Βραζιλιάνος και δύο Ισπανοί. Η μεταγραφική φιλοσοφία των Αρκάδων δεν άλλαξε το φετινό καλοκαίρι, η επένδυση έγινε και πάλι στο λάτιν στοιχείο, μόνο που αυτή τη φορά οι προσθήκες ήταν λιγότερες και πιο στοχευμένες.Οι αποχωρήσεις ήταν πολλές, καθώς επιχειρήθηκε ένα ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, που ήταν ιδιαίτερα μεγάλο. Παπαδόπουλος, Πασαλίδης, Σουάρες, Τασουλής, Κότσιρας, Βαλιέντε, Μπελόκ, Φερνάντες, Μουνάδο, Ιγκλέσιας, Μπαράλες, Ριέρα και Σίτο θα αποτελέσουν τον κορμό και με την προσθήκη των νέων αναμορφώνουν προς το θετικό την εικόνα της ομάδας.

Ατρόμητος

Επιστροφή στο... παρελθόν

Back to the future για τον Ατρόμητο τη νέα σεζόν. Οι Περιστεριώτες μετά την περσινή αποτυχία, όταν η ομάδα τους δεν κατάφερε ούτε καλά να παίξει, ούτε να πετύχει τους βαθμολογικούς της στόχους, αποφάσισαν να κάνουν στροφή στο παρελθόν της και μπήκαν εκ νέου σε εποχή Νταμίρ Κάναντι.Μοναδικός στόχος η επιστροφή στις πρώτες θέσεις και η έξοδος στην Ευρώπη. Η συνταγή είναι γνωστή και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να έχει αποτέλεσμα ξανά.

Προπονητής

Νταμίρ Κάναντ

ιΟ Νταμίρ Κάναντι επιστρέφει στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε με στόχο να την επαναφέρει εκεί που την είχε φτάσει στην προηγούμενη θητεία του.Μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από τον πάγκο της Νυρεμβέργης, ο Αυστριακός τεχνικός επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα και στον Ατρόμητo, να κάνει το δικό του restart και να αναμορφώσει την ομάδα.

Ρόστερ

Η φιλοσοφία των Περιστεριωτών δεν άλλαξε το φετινό καλοκαίρι, με τις μεταγραφές να είναι λίγες και καλές. Ο Γιαννιώτης επέστρεψε στην Ελλάδα, ο Μουνίθ μετακόμισε στην Αθήνα, μετά από μία εξαιρετική σεζόν στο Βόλο, ενώ οι Αγκάγιεβ, Σάλομον, Γκαλβάο, Οικονομίδης και Τομάσεβιτς ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά.Ο Μάντσον, που ήταν σταθερά στο κέντρο είναι σίγουρο ότι θα λείψει, όπως και η σιγουριά του Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, ο Κατράνης επέστρεψε στη Γαλλία και οι Καχίλα, Ντε Πο και Μπαένα, επίσης αποχαιρέτισαν την ομάδα. Ο κορμός, οι προσθήκες και η επιστροφή του Κάναντι έχουν αλλάξει εντελώς το κλίμα της ομάδας, που βλέπει ψηλά.

ΝΠΣ Βόλος

Να επαναλάβει την περσινή επιτυχία

Οι συνεχόμενοι προβιβασμοί των προηγούμενων ετών, έδωσαν τη θέση τους σε μία άνετη παραμονή. Ο ΝΠΣ Βόλος ήρθε στη Super League Interwetten για να μείνει, όπως απέδειξε και την περσινή σεζόν. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι γνώστες του αθλήματος και με σωστή ποδοσφαιρική λογική θέλουν να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα καταφέρει και φέτος να σώσει την παρτίδα.Η καλοκαιρινή προετοιμασία δεν ήταν η ιδανική, με αλλαγές σε πρόσωπα και φιλοσοφία και μένει να δούμε πόσο έτοιμη θα είναι η ομάδα της Μαγνησίας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Προπονητής

Άνχελ Λόπεθ

Ο ΝΠΣ Βόλος ήταν η πρώτη ομάδα που άνοιξε τον χορό των αλλαγών στην τεχνική ηγεσία, απομακρύνοντας τον Σάκη Τσιώλη πριν καν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.Ο Άνχελ Λόπεθ ήταν ο εκλεκτός να τον διαδεχθεί. Ο Ισπανός μπορεί να είναι μόλις 37 ετών αλλά έχει ήδη αρκετή εμπειρία, όντας πρώτος προπονητής των Ουέλβα στην Ισπανία και Ντελφίν στον Ισημερινό.

Ρόστερ

14 αποχωρήσεις, 15 προσθήκες. Ο ΝΠΣ Βόλος άλλαξε πάνω από το μισό του ρόστερ, πρόσθεσε ποιότητα, εμπειρία, κάλυψε τα κενά αριθμητικά και πλέον το ζητούμενο είναι το πως θα καταφέρει ο Άνχελ Λόπεθ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να βρει χημεία στην ομάδα του. Ποιότητα πάντως υπάρχει κι αν η ομάδα βρει το δρόμο της είναι ικανή να κάνει εκπλήξεις.

Λαμία

Να δώσει συνέχεια στο σερί

Μπήκε αθόρυβα στη ζωή της Super League Interwetten και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να καθιερωθεί. Για μία ακόμα σεζόν απέφυγε την κουβέντα του υποβιβασμού για τρίτη σερί σεζόν.Το πλάνο της διοίκησης δεν έχει κάποιες... δραματικές αλλαγές, το ρόστερ μοιάζει έτοιμο να πετύχει τους στόχους του και το μοναδικό ερωτηματικό είναι η απειρία της τεχνικής ηγεσίας.

Προπονητής

Γιώργος Πετράκης

Η ηλικία του προξενεί σίγουρα εντύπωση. Μόλις 32 ετών, αλλά με αρκετή εμπειρία σε ομάδες των μικρότερων κατηγοριών αλλά και της Super League 2, με παρουσία στους πάγκους των Χανίων και της ΑΕ Καραϊσκάκη. O Γιώργος Πετράκης κέρδισε τους ανθρώπους της Λαμίας και θα οδηγήσει την ομάδα τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League.Ο νεότερος τεχνικός της λίγκας θέλει να αποδείξει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Ένα στοίχημα της Λαμίας που θα κριθεί μέσα στο γήπεδο.

Ρόστερ

Οι αλλαγές δεν ήταν πολλές. Κάποιοι σημαντικοί παίκτες όπως ο Σάσι, ο Βάντερσον κι ο Πλιάτσικας αποχώρησαν, ενώ οι Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Παλαβαντισβίλι και Χατζηστραβός, που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ ήρθαν να προσφέρουν ποιότητα και λύσεις στον Πετράκη.Αντέτζο, Βύντρα, Νιάσε, Μπεχαράνο, Μπουλούλης, Ρόμανιτς, Βιγιάλμπα, Καραμάνος και Βασιλόγιαννης θα είναι ο κορμός της ομάδας και τη φετινή σεζόν, με την ομοιογένεια να είναι το βασικό όπλο της ομάδας της Φθιώτιδας.

Ολυμπιακός

Για τη διατήρηση του τίτλου

Η περσινή σεζόν βρήκε τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στους τίτλους. Μία αντικειμενικά πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, εκμεταλλεύτηκε τα πάντα εντός και εκτός γηπέδου και κατάφερε να επανέλθει στην κορυφή μετά από τρία χρόνια. Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να κεφαλαιοποιήσει την εξαιρετική σεζόν κάποιον ποδοσφαιριστών της, με πωλήσεις που απέφεραν σημαντικά έσοδα.Οι παίκτες που ήρθαν κατά τη μεταγραφική περίοδο έχουν την εμπειρία να καλύψουν τα κενά και οι Ερυθρόλευκοι είναι δεδομένο πως θα είναι και φέτος ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές του τίτλου.

Προπονητής

Πέδρο Μαρτίνς

Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών των Ερυθρόλευκων. Κατάφερε να ξεπεράσει τις κρίσεις της σεζόν 2018-19, κράτησε τη θέση του και επανέφερε την ομάδα του στην κορυφή αποδίδοντας καλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Ο Μαρτίνς θα έχει και φέτος τα ηνία της ομάδας και θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά των αποχωρήσεων, βρίσκοντας εκ νέου χημεία στην ομάδα.

Ρόστερ

Οι Τσιμίκας και Γκιγιέρμε έχουν ήδη πωληθεί, ο Ελαμπντελαουί έμεινε ελεύθερος, πολλά σενάρια υπάρχουν και για τους Σα, Σεμέδο, Καμαρά. Οι προσθήκες των Πέπε, Κρίστινσον, Χολέβα, Ραφίνια θα δώσουν λύσεις, αλλά σε μία πρώτη ανάγνωση το ρόστερ του Ολυμπιακού μοιάζει αποδυναμωμένο.Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο Μαρτίνς θα βασιστεί και πάλι στους Φορτούνη, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, ενώ πολλά θα κριθούν από τις τελικές αποφάσεις για τις υπόλοιπες πωλήσεις και το κατά πόσο θα καταφέρει ο προπονητής να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ για να κάνει την ομάδα του να βγάλει αυτά που θέλει στο γήπεδο.

ΟΦΗ

Καθιέρωση στα υψηλά στρώματα

Η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν 2019-20. Μία ομάδα που έβγαλε υγεία, ποδοσφαιρική λογική, ξεκάθαρο πλάνο και κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά σαλόνια. Στελεχωμένη από ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα το άθλημα, με ιδιοκτήτη που έχει διάθεση και χρήματα να στηρίξει το εγχείρημα κι ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που είχε εξαιρετική εικόνα για σχεδόν 11 μήνες.Επόμενο βήμα; Μα φυσικά η καθιέρωση και η εξέλιξη. Ο ΟΦΗ διατήρησε τεχνικό επιτελείο, τον κορμό της ομάδας και την φιλοσοφία του και ελπίζει ότι το 2021 θα τον βρει να πανηγυρίζει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Προπονητής

Γιώργος Σίμος

Στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο ανδρικής ομάδας απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Ο Γιώργος Σίμος κατάφερε να παρουσιάσει εξαιρετικό έργο, η ομάδα του απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, ενώ επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια.Ο Σίμος θέλει να επαναλάβει τις επιτυχίες. Έχει την πλήρη στήριξη των ανθρώπων της ομάδας κι όλα τα εφόδια να συνεχίσει να δουλεύει και να εξελίσει το πρότζεκτ του ΟΦΗ.

Ρόστερ

O βασικός κορμός διατηρήθηκε με μοναδικές απώλειες αυτές των Κουτρουμπή, Μπράουν, Σεμέδο και Μάνου. Οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι ήταν στοχευμένες και με προοπτική για το μέλλον. Οι νεαροί Διαμαντής, Γκαργκαλατζίδης από τον ΠΑΟΚ, ο Γρίβας από τον Πανιώνιο και ο Βάις από τον Πλατανιά αποκτήθηκαν από την εγχώρια αγορά, ενώ οι Σερδινέρο, Βούρος, Γουότερμαν και Σελίμοβιτς ήρθαν από την Κύπρο. Ο Μεγιάδο υπέγραψε μέχρι το 2024, ενώ ο Σολίς ήρθε δανεικός από τη Μπόκα Τζούνιορς.Ο Γιώργος Σίμος είχε αρκετή δουλειά το καλοκαίρι και όλοι περιμένουν έναν δυνατό ΟΦΗ που θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει και τη φετινή σεζόν.

Παναθηναϊκός

Νέα φιλοσοφία, ευρωπαϊκοί στόχοι

Η σεζόν 2019-20 έκλεισε με θετικό πρόσημο. Παρά τα περιορισμένα μέσα που είχε στη διάθεσή του, ο Γιώργος Δώνης παρουσίασε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο εν τέλει κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση. Η τιμωρία από την UEFA δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ είχαμε και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.Η ιδιοκτησία της ομάδας αποφάσισε να αλλάξει πολιτική και να δώσει στον τεχνικό διευθυντή, Τσάβι Ρόκα ένα σεβαστό μπάτζετ για προσθήκες. Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι βελτιωμένος με περισσότερη ποιότητα, λύσεις και εμπειρία. Στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Προπονητής

Ντάνι Πογιάτος

Ο Ντάνι Πογιάτος μετά από μία μακρά θητεία ως προπονητής των τμημάτων υποδομής της Εσπανιόλ, αλλά και της Κ19 της Ρεάλ Μαδρίτης κι έχοντας θητεύσει και στο πλευρό του Ζόρντι Κρόιφ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αποδέχθηκε την πρόταση του Τριφυλλιού και αναλαμβάνει για πρώτη φορά, ως επικεφαλής την καθοδήγηση μία επαγελματικής ομάδας.Το βιογραφικό του μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά οι συστάσεις που έχει είναι εξαιρετικές και οι Πράσινοι ποντάρουν πολλά στις ικανότητές του.

Ρόστερ

Τα μνημόνια σκίστηκαν, η πολιτική άλλαξε κι ο Παναθηναϊκός βγήκε κανονικά στην αγορά για να ψωνίσει και να βελτιώσει το ρόστερ του. Άιτορ, Βέλεθ, Ξαβιέρ, Βιγιαφάνες, Σάντσες και Χουανκάρ αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι, οι αποχωρήσεις ήταν αρκετές με τους Νούνιες, Ινσούα, Γιόχανσον, Βαγιανίδη, Κολοβέτσιο, Ζαχίντ και Ανουάρ να αφήνουν το Τριφύλλι. Παράλληλα προωθήθηκαν αρκετοί από τις Ακαδημίες, ενώ ο Μακέντα αποφάσισε να μείνει και το ρόστερ μοιάζει δυνατότερο και ικανότερο.

Παναιτωλικός

Να αποφύγει τις περιπέτειες

Η περσινή σεζόν ήταν ένα κανονικό θρίλερ. Ο Παναιτωλικός πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά με ένα ντεμαράζ στο φινάλε κατάφερε να σώσει την παρτίδα.Η φιλοσοφία της ομάδας δεν έχει αλλάξει. Νεαροί ποδοσφαιριστές από την ακαδημία και ξένοι με ποιότητα συνθέτουν ένα αξιόμαχο ρόστερ με πληθώρα επιλογών, το οποίο αν βρει χημεία θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του και ν' αναδείξει νέους παίκτες, που είναι βασική αρχή του συλλόγου.

Προπονητής

Μάκης Χάβος

Διανύει την τρίτη θητεία του στο Αγρίνιο. Την περσινή σεζόν ήρθε τον Οκτώβριο, παρέλαβε μία ομάδα σε άσχημη κατάσταση, αλλά πάλεψε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι και δικαιώθηκε κερδίζοντας την παραμονή στην κατηγορία.Οι άνθρωποι της ομάδας ως επιβράβευση του επέκτειναν το συμβόλαιο και ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του Παναιτωλικού θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν.

Ρόστερ

Μεδίνα, Ματσόλα, Μεντόζα και Περέιρα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Καρασαλίδης, Μελίσσας, Βάντερσον από τη Super League, προβιβασμός αρκετών παιδιών από την Κ19 κι επιστροφή για τον Μάζουρεκ. Ο Παναιτωλικός έχει κάνει σοβαρή δουλειά στο μεταγραφικό παζάρι και δείχνει να έχει ενισχυθεί σημαντικά ενόψει της νέας σεζόν.Οι Κυριακίδης, Ρόσα, Μπαΐροβιτς, Μιμίτο, Μαρσιάλ, Ντάουντα, Μουνιέ και Λουσέρο σίγουρα θα λείψουν, αλλά το ρόστερ είναι σαφώς βελτιωμένο και ο Χάβος έχει πολλές λύσεις στη διάθεσή του.

ΠΑΣ Γιάννινα

Επέστρεψε και θέλει να μείνει

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο περσινό πρωτάθλημα της Super League 2 και κατέκτησε την κορυφή και το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια.Η ομάδα των Ιωαννίνων επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από ένα χρόνο απουσίας και θέλει να μείνει σε αυτή. Έχει το know how, διαθέτει καλό υλικό, κράτησε την ίδια τεχνική ηγεσία, ενισχύθηκε με μεταγραφές και η αισιοδοξία είναι άπλετη στο στρατόπεδο των Ηπειρωτών.

Προπονητής

Αργύρης Γιαννίκης

Έλληνας της Γερμανίας, έβαλε τις βάσεις της προπονητικής του καριέρας στ Καρλσρούη, την οποία υπηρέτησε από διάφορα πόστα, φτάνοντας μέχρι τη θέση του βοηθού προπονητή, δούλεψε ως πρώτος προπονητής στις Ροτ-Βάις Έσσεν και Άαλεν, για να έρθει το καλοκαίρι του 2019 στον ΠΑΣ Γιάννινα.Στην Ήπειρο το έργο του άφησε εξαιρετικά δείγματα γραφής, η ομάδα κέρδισε την απευθείας άνοδο και η διοίκηση αποφάσισε να δώσει στον Γιαννίκη την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα στη Super League.

Ρόστερ

Οι αποχωρήσεις των Νικολιά, Σεργκελασβίλι, Σκόνδρα, Περιστερίδη, Μπουκουβάλα και Αποστολόπουλου άφησαν πίσω τους κενά. Ο ΠΑΣ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο μεταγραφικό παζάρι κι έχει αποκτήσει ήδη τους Σαλιάκα, Ντομίνγκεζ, Πίρσμαν, Κάργα, Εραμούσπε, Νατούντσικ και Κιζίκ, παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο τους Γιαννιώτες και σε συνεργασία με τους υπάρχοντες Χουτεσιώτη, Παντελάκη, Καρτάλη, Κάστρο, Σιόντη, Νάουμετς, Ξύδα, Παμλίδη, Κριζμάν και Λεό, θα συνθέσουν ένα σύνολο που μπορεί να βλέπει ακόμα και στο πάνω μισό της βαθμολογίας.

Διαβάστε ακόμη...