Facts & Figures για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης για την 8η αγωνιστική των Play Offs της Super League κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Facts & Figures για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Ερυθρόλευκους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό μόνο μια φορά στα Play Offs της Super League, στην μοναδική που είχαν συμμετάσχει οι Ερυθρόλευκοι και τον νίκησε τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Την σεζόν 2009-10 επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Μουσλίμοβιτς στην Τούμπα, ενώ μόλις τρεις μέρες μετά, στο Καραϊσκάκης νίκησε 1-0 (33' Ίβιτς).

H τελευταία νίκη του Ολυμπιακού ως γηπεδούχου απέναντι στον ΠΑΟΚ για αγώνα πρωταθλήματος είναι στις 22 Οκτωβρίου 2017. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 στις 24 Ιουνίου 2020 με 2-0 για το Κύπελλο Ελλάδος και πήραν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

61 αγώνες έχει στα Play Offs ο ΠΑΟΚ στις 10 συμμετοχές του μαζί με την φετινή. Πριν ξεκινήσει η φετινή του διαδρομή είχε 24 νίκες, εννιά ισοπαλίες και 21 ήττες. Αυτή τη σεζόν έχει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

64 γκολ έχει σημειώσει σε η αυτά τα 61 ματς ο ΠΑΟΚ, με τον συντελεστή στα γκολ είναι στο 64-57. Τα περισσότερα ήταν το 2011 (11) και τα λιγότερα το 2015 (1).

9 τέρματα έχει σημειώσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τα χρώματα του ΠΑΟΚ σε αγώνες για τα Play Offs και είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου. Ακολουθεί ο Στέφανος Αθανασιάδης με έξι τέρματα.

3 φορές έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει την πρώτη θέση στις εννέα συμμετοχές του. Στις υπόλοιπες έχει βρεθεί σε όλες τις θέσεις της τετράδας.

Για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό 62 φορές ως φιλοξενούμενος. Μετρά 10 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και 44 ήττες. Αυτή είναι μόλις η τέταρτη φορά που θα βρεθούν για την διαδικασία των Play Οffs με τον ΠΑΟΚ να μετρά δύο νίκες και τον Ολυμπιακό να έχει μια, στην φετινή διαδικασία και στο μεταξύ τους ματς της Τούμπας.

Διαβάστε ακόμη...