Facts & Figures για το Άρης-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 17ης αγωνιστικής της Super League 2019-20 κόντρα στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Facts & Figures για το Άρης-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στους Κιτρινόμαυρους λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

#112 αγώνες έχουν διεξαχθεί για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, με τον Δικέφαλο να έχει 44 νίκες και 40 ισοπαλίες, ενώ έχει ηττηθεί 28 φορές και στις δύο έδρες. Στην έδρα του Άρη, νικητής είναι η ισοπαλία με 23 εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν 13 νίκες για τον ΠΑΟΚ και 19 ήττες.

#Το πρώτο παιχνίδι σε επίπεδο Α' Εθνικής, την 1η Νοεμβρίου 1959 είχε γίνει στην έδρα του Άρη και ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από εκεί με 1-0 με γκολ φάουλ του Γιώργου Χαβανίδη μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Δικέφαλος έμεινε αήττητος στις έξι πρώτες του επισκέψεις στην έδρα του Άρη (δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες), ενώ συνολικά εντός και εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ είχε ξεκίνημα σε επίπεδο Α' Εθνικής με 11 ματς χωρίς ήττα (πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες).

#14 φορές έχει παρουσιαστεί το 0-0 στις αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Άρη, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους κόντρες εκεί. Ακολουθούν το 1-1 και 1-0 υπέρ του Άρη με έξι εμφανίσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες με 2-1 και τέσσερις 1-0, ενώ η ευρύτερη επικράτηση ήταν με 4-0 στις 7 Δεκεμβρίου 1994.

#3 γκολ είχε σημειώσει ο ΠΑΟΚ στις 27 Φεβρουαρίου 2005 στη νίκη του με 3-1 επί του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης σε μια αναμέτρηση που ο αντίπαλος του έψαχνε τη παραμονή στην Super League και ήταν στην 14η θέση της βαθμολογίας σε πρωτάθλημα 16 ομάδων.

#11 διαδοχικές αναμετρήσεις χωρίς ήττα από τον Άρη μετρά ο ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας, σε ένα σερί που ξεκίνησε από τις 3 Οκτωβρίου 2010 και την επικράτηση τότε του Άρη με 1-0 μέσα στην Τούμπα. Στη συνέχεια, υπήρξαν τρεις νίκες του ΠΑΟΚ και οκτώ ισοπαλίες στις δύο έδρες ενώ με την περσινή νίκη του Δικεφάλου μέσα στο γήπεδο του Άρη έσπασε ένα αρνητικό σερί με εννέα διαδοχικές επισκέψεις στο Κλεάνθης Βικελίδης χωρίς νίκη.

Διαβάστε ακόμη...