ΠΑΟΚ σημαίνει… γκολ και ρεκόρ

Το γκολ του Γιόσιπ Μίσιτς στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ πέρα από το προφανές, δηλαδή ένα σημαντικό τρίποντο, έδωσε στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να γράψει άλλο ένα ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
ΠΑΟΚ σημαίνει… γκολ και ρεκόρ

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε για 30ο σερί παιχνίδι μακριά από την Τούμπα κι έσπασε ένα σπουδαίο ρεκόρ που κρατούσε ο Παναθηναϊκός από τις αρχές της δεκαετίας του 60′. Το Τριφύλλι μετρούσε 29 αγώνες όσους είχε και ο ΠΑΟΚ πριν τη μάχη του Γεντί Κουλέ, με τον Γιόσιπ Μίσιτς να υπογράφει άλλο ένα επίτευγμα μιας ομάδας που όσο περνάει ο καιρός γίνεται αντιληπτό και στον ουδέτερο παρατηρητή πως είναι μια από τις πλέον επιδραστικές που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα.

Παράλληλα, ο Δικέφαλος σκόραρε για 59ο σερί παιχνίδι και πλέον κρατάει κι αυτό το σχετικό ρεκόρ, το οποίο επίσης πήρε από τον μεγάλο Παναθηναϊκό των 60's. Οι Πράσινοι είχαν βρει δίχτυα σε 57 σερί αγώνες από τα δέκα τελευταία ματς της σεζόν 1962-63, μετά το 0-0 με τον Πιερικό στις 10 Μαρτίου 1963, μέχρι και τα πρώτα 17 ματς της σεζόν 1964-65. Το σερί τους μάλιστα έσπασε με μία λευκή ισοπαλία στην Τούμπα.Πλέον ο Δικέφαλος κρατάει το ρεκόρ, καθώς σκοράρει σε κάθε παιχνίδι που έχει δώσει, μετά τις 5 Νοεμβρίου του 2017 και την ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Το κορυφαίο εκτός έδρας σερί στην Ευρώπη

Όσο σκοράρει ο ΠΑΟΚ τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να κερδίζει εκτός έδρας. Το αήττητο σερί του, λοιπόν, έφτασε τους 22 αγώνες και είναι το κορυφαίο σε όλη την Ευρώπη. Ο Δικέφαλος μετά την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα στις 4 Μαρτίου του 2018 τρέχει συνολικά ένα αήττητο σερί 45 αγώνων.

Από αυτούς οι 22 είναι μακριά από το γήπεδο της Τούμπας, με απολογισμό 18 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή ανάμεσα σε όλες τις ομάδες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.Η Σαχτάρ είναι στη δεύτερη θέση με 16 αγώνες, τους οποίους έχει κερδίσει όλους, ενώ τρίτη είναι η Μπενφίκα με 14 σερί νίκες. 14 παιχνίδι αήττητη μακριά από το Άνφιλντ είναι και η Λίβερπουλ, έχοντας 10 νικες και τέσσερις ισοπαλίες.

Διαβάστε ακόμη...