Ιατρικό δελτίο για Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια

Σε ιατρικές εξετάσεις επαναξιολόγησης της κατάστασης των τραυματισμών τους υποβλήθηκαν οι Πόντους Βέρνμπλουμ, Χοσέ Μαουρίσιο, Αντρέ Βιεϊρίνια προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία της αποθεραπείας τους.
Ιατρικό δελτίο για Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια

Στον Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος ενώ είχε σχεδόν επανενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην πτέρνα, διαγνώστηκε μια οστική αντίδραση καταπόνησης (οστικό οίδημα) στο οστό της πτέρνας.

Στην περίπτωση του Σουηδού ποδοσφαιριστή ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα θεραπευτικά μέσα (φαρμακευτική θεραπεία, αποφόρτιση με υπερβαρικό οξυγόνο), ενώ πραγματοποιήθηκε και ιατρικό συμβούλιο με ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την αιτιολόγηση του προβλήματος και τη θεραπεία.

Στο ιατρικό συμβούλιο συμφωνήθηκε το νέο πλάνο αποκατάστασης, σε συνέχεια των θεραπειών που έχει ήδη κάνει ο ποδοσφαιριστής. Το τέλος της πρώτης περιόδου αυτής της αποθεραπείας υπολογίζεται σε περίπου τέσσερις εβδομάδες, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα αξιολόγηση της κατάστασης.

Ο Ζοζέ Μαουρίσιο έχει περάσει όλα τα τεστ ετοιμότητας στο 100%. Τη Δευτέρα (23.09) ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από τα τελικά εργομετρικά τεστ και από την προσεχή εβδομάδα θα μπει σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, ώστε να ετοιμαστεί και αγωνιστικά για την επάνοδό του στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία ήταν καθαρή, ενώ και τα τεστ ετοιμότητας έδειξαν πως η αποθεραπεία του εξελίσσεται πολύ καλά. Σε 3-4 εβδομάδες ο αρχηγός του ΠΑΟΚ θα υποβληθεί στα τελικά τεστ ετοιμότητας προκειμένου να μπει κι εκείνος σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης.

Διαβάστε ακόμη...