Facts & Figures για το Άρης-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Facts & Figures για το Άρης-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κιτρινόμαυρους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα στο Χαριλάου.

#109 αγώνες έχουν διεξαχθεί για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, με τον Δικέφαλο να έχει 43 νίκες και 38 ισοπαλίες, ενώ έχει ηττηθεί 28 φορές και στις δύο έδρες. Στην έδρα του Άρη, νικητής είναι η ισοπαλία με 23 εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν 12 νίκες για τον ΠΑΟΚ και 19 ήττες.

#Το πρώτο παιχνίδι σε επίπεδο Α' Εθνικής, την 1η Νοεμβρίου 1959 είχε γίνει στην έδρα του Άρη και ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από εκεί με 1-0 χάρη στο γκολ φάουλ του Γιώργου Χαβανίδη μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Δικέφαλος έμεινε αήττητος στις έξι πρώτες του επισκέψεις στην έδρα του Άρη (δύο νίκες – τέσσερις ισοπαλίες), ενώ συνολικά εντός και εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ είχε ξεκίνημα σε επίπεδο Α' Εθνικής με 11 ματς χωρίς ήττα (5 νίκες – 6 ισοπαλίες).

#14 φορές έχει παρουσιαστεί το 0-0 στις αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Άρη, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους κόντρες εκεί. Ακολουθούν το 1-1 και 1-0 υπέρ του Άρη με έξι εμφανίσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει από τέσσερις νίκες με 2-1 και 1-0, ενώ η ευρύτερη επικράτηση ήταν με 4-0 στις 7 Δεκεμβρίου 1994.

#3 γκολ είχε σημειώσει ο ΠΑΟΚ στις 27 Φεβρουαρίου 2005 στη νίκη του με 3-1 επί του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης σε μια αναμέτρηση που ο αντίπαλος του έψαχνε τη παραμονή στην Super League και ήταν στην 14η θέση της βαθμολογίας σε πρωτάθλημα 16 ομάδων, αλλά στο τέλος δεν το κατάφερε.

#Η νίκη του 2005 είναι και η τελευταία που έχει ο ΠΑΟΚ με γηπεδούχο τον Άρη, ενώ στα τέσσερα τελευταία μετρά ισάριθμες ισοπαλίες, με εκείνη του 2011-12 να είναι η μοναδική χωρίς τέρματα. Στις άλλες τρεις εμφανίστηκε δύο φορές το 1-1 και μια το 2-2.

#9 επισκέψεις χωρίς νίκη στην έδρα του Άρη είναι η αρνητική επίδοση που "κυνηγούσε" τον ΠΑΟΚ από τις 16 Δεκεμβρίου 1962 μέχρι τις 3 Ιουνίου 1973 που πήρε πάλι τους τρεις βαθμούς. Σε εκείνο το διάστημα είχε πέντε ισοπαλίες, ενώ ο Άρης είχε επικρατήσει τέσσερις φορές. Τώρα πάλι μετρά εννέα ματς με γηπεδούχο τον Άρη που δεν έχει πάρει νίκη.

Διαβάστε ακόμη...