Αυλαία στην προετοιμασία με νίκη

Με νίκη επί της Ντε Γκραάφσαπ με 1-2 ολοκλήρωσε το δεύτερο κομμάτι της καλοκαιρινής του προετοιμασίας ο Δικέφαλος, με την προσοχή όλων πλέον να στρέφεται στις επικείμενες μάχες κόντρα στην Βασιλεία για τα προκριματικά του Champions League.
Αυλαία στην προετοιμασία με νίκη

 

Ο  βασικός στόχος του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν να δει τους παίκτες του να αγωνίζονται για 90 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ έδειξε συνοχή, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, έβγαλε στο γήπεδο πολλά στοιχεία του περσινού, καλού του εαυτού και είχε καλό πρόσωπο παρά την υψηλή θερμοκρασία στο Σιλβόλντε της Ολλανδίας.

Τα μοναδικά στοιχεία που χάλασαν το παιχνίδι ήταν τα πολλά νεύρα που προκλήθηκαν από τα δυνατά μαρκαρίσματα των Ολλανδών, αλλά και ο τραυματισμός του Φερνάντο Βαρέλα που δέχθηκε ένα χτύπημα και αποχώρησε λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Ο κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι θα εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο με την επιστροφή της ομάδας στην Θεσσαλονίκη, με την κατάστασή του να μην εμπνέει ανησυχία.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και μόλις στο 5′ είχε δοκάρι με τον Βιεϊρίνια . Ο παραγωγικός ΠΑΟΚ έβγαλε αρκετές φάσεις προς την εστία του Ετεμαντί, αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ όταν ο Τόμασεν στο 33′ νίκησε τον Πασχαλάκη με σουτ μέσα από την περιοχή.

Η απάντηση του Δικεφάλου ήταν άμεση και ο Λέο Μάτος δύο λεπτά μετά με τελείωμα μέσα από την μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Πέλκα ισοφάρισε. Ο Πέλκας στο 43′ «σέρβιρε» και δεύτερο γκολ, βγάζοντας τον Πρίγιοβιτς τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των Ολλανδών. Ο Σέρβος φορ τελείωσε άψογα την φάση και πέτυχε το πρώτο του γκολ, έστω και ανεπίσημο, για την φετινή σεζόν.

Στην επανάληψη η ζέστη και η κόπωση λόγω των δυνατών προπονήσεων των προηγούμενων ημερών έριξαν το τέμπο του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι την πρωτοβουλία και να χάνει μερικές καλές ευκαιρίες. Ο Ουάρντα αγωνίστηκε για δεύτερη σερί μέρα, παίρνοντας την θέση του Πέλκα στο 60′, μετά από αίτημα του διαιτητή του αγώνα. Ο μέσος του ΠΑΟΚ είχε αψιμαχία με αντίπαλο ποδοσφαιριστή μετά από σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε, με τους δύο παίκτες να μένουν εκτός αγώνα για το τελευταίο μισάωρο.

Στο 88′ ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή παίκτη της Ντε Γκραάφσαπ από τον Μάτος , σε φάση που ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ, ο Βαν Ντεν Χουρκ όμως έστειλε την μπάλα άουτ και το σκορ δεν άλλαξε.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Πασχαλάκης , Μάτος , Βιεϊρίνια , Βαρέλα (43′ Μιχόγεβιτς ), Κρέσπο , Κάνιας , Μαουρίσιο , Πέλκας (59′ Ουάρντα ), Λημνιός , Μπίσεσβαρ , Πρίγιοβιτς .

Διαβάστε ακόμη...