Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Μία πολύπειρη ομάδα με πολλούς τίτλους και διεθνείς παρουσίες, μία άλλη που ήδη κατακτά διαδοχικά νταμπλ στη χώρα της τα τελευταία χρόνια και μια πρωτοεμφανιζόμενη, θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών, στα τέλη Αυγούστου στη Βοσνία.
Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Το acpaok.gr προσπαθεί με μια ματιά να σκανάρει μερικά από τα βασικά στοιχεία των τριών αντιπάλων, που καλούνται να ξεπεράσουν οι Νταμπλούχες Ελλάδας για να προκριθούν στις 32 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης...

SFK 2000 Sarajevo
Η απόλυτη κυρίαρχος στη Βοσνία είναι η 2000 Σαράγεβο, καθώς μετράει 15 πρωταθλήματα και 12 κύπελλα τα τελευταία 15 έτη! Εδρεύει όπως γίνεται αντιληπτό στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ έχει για χρώματα το μαρόν και το λευκό. Στις 14 συμμετοχές της στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετράει 2 προκρίσεις στους 32, ενώ μία ακόμη φορά είχε περάσει στη φάση αυτή απευθείας. Το έμψυχο δυναμικό της αποτελεί τον βασικό κορμό της Εθνικής Βοσνίας, γεγονός που την καθιστά αυτομάτως ισχυρή σαν ομάδα, ενώ διαθέτει και μια διεθνή Μαυροβούνια χαφ. Στα συν της φυσικά ότι θα παίζει εντός έδρας, καθώς ο όμιλος θα διοργανωθεί στην πόλη της.

KF Vllaznia Shkodër
Την πρωτοκαθεδρία στο αλβανικό ποδόσφαιρο διατηρεί η Βλάζνια την τελευταία τετραετία, κατά την οποία έχει κατακτήσει ισάριθμα νταμπλ. Οι «κυανέρυθρες» εδρεύουν στην πόλη Σκόδρα, βορειοδυτικά της χώρας τους δίπλα στην ομώνυμη λίμνη, που είναι και η μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Το ρόστερ απαρτίζεται κατά βάση από διεθνείς Αλβανίδες (διψήφιος αριθμός), ενώ σε αυτό ανήκουν μια Σερβίδα τερματοφύλακας, μια Μαυροβούνια χαφ, μια Αμερικανίδα μέσος και μια επιθετικός από την Ισημερινή Γουινέα. Η Βλάζνια, που ιδρύθηκε το 2010, αποτελεί εν μέρει τη συνέχεια της ομάδας Άντα Βελιπόγιε, η οποία διαλύθηκε το 2013 και το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της μετακόμισε στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Δεν έχει περάσει ποτέ από τη φάση των ομίλων στους 32 του Τσάμπιονς Λιγκ.

SC Bettembourg
Το πρώτο της πρωτάθλημα κατέκτησε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε η Μπέτεμπουργκ, η οποία και θα είναι πρωτάρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η αντίπαλος του Δικεφάλου φορά μπλε και άσπρα και εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, στα νότια του Λουξεμβούργου. Στο ρόστερ της δεν διακρίνει κανείς κάποια αθλήτρια που να ξεχωρίζει (το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη συγκεκριμένη χώρα, άλλωστε, είναι αρκετά χαμηλό), ωστόσο πρόκειται για ένα σύνολο με ικανότητες, ικανό για ζημιές εάν υποτιμηθεί.

Διαβάστε ακόμη...