Ο "Νο 1" του ΠΑΟΚ...

Ο "Νο 1" του ΠΑΟΚ...

Είναι ο ποδοσφαιριστής που έπρεπε αδίκως να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Η είδηση της απόκτησης του Κώστα Χαλκιά έφερε μία παγωμάρα σε μεγάλη μερίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι.

Κι όμως από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις έδειξε τη μεγάλη του αξία. Η κερκίδα είναι μάλλον ακόμα άδικη μαζί του και στέκεται ουδέτερη προς το πρόσωπό του. Ίσως βέβαια αν δεν είχε αγωνιστεί πιο πριν στον Άρη και αν είχε κάποιο ξένο όνομα, αντί Κώστα τον λέγαν ας πούμε Ντάνι, τότε θα είχε γίνει ήδη σύνθημα στα χείλη των φίλων του ΠΑΟΚ.

Όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του, το Paokmania είχε δημοσιεύσει τα περσινά στατιστικά του τα οποία αποδείκνυαν ότι ήταν την προηγούμενη χρονιά ο καλύτερος τερματοφύλακας της Ελλάδας, άλλωστε και δύο χρονιές πριν είχε αναδειχθεί και από επίσημο όργανο ως mvp.

Τότε κάποιοι βγήκαν να κατηγορήσουν το site ότι προσπαθεί να πείσει ότι η μεταγραφή αυτή είναι καλή. Τελικά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έδωσε απαντήσεις.

Σ' αυτή την αγωνιστική σεζόν έχει κάνει όπως συμβαίνει στους τερματοφύλακες μεγάλες αποκρούσεις αλλά και σημαντικά λάθη με ποιο σοβαρό αυτό στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο ακόμα και ο πιο εμπαθής προς το πρόσωπό του δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί πως ο Κώστας Χαλκιάς έχει σώσει πολλές φορές φέτος τον ΠΑΟΚ και είναι ίσως ένας από τους σημαντικούς παίχτες κλειδιά της ομάδας που διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος, μία άμυνα που είναι το δυνατό όπλο φέτος του ΠΑΟΚ.

Κι επειδή τα στατιστικά τελικά καμιά φορά λένε την αλήθεια, ψάξαμε και βρήκαμε τις ως τώρα επιδόσεις του Χαλκιά και παρατηρήσαμε ότι σύμφωνα με αυτά είναι ο 2ος καλύτερος τερματοφύλακας του Πρωταθλήματος μετά τον Γκσπούρνινγκ, με το Νικοπολίδη να βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα με τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, ο αντικαταστάτης του Χαλκιά στον Άρη, Σηφάκης, δεν βρίσκεται σε καμία κατηγορία από την πρώτη δεκάδα των στατιστικών, ενώ οι νούμερο ένα των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά και δείχνουν ότι δεν βοηθούν την ομάδα τους όπως οι τερματοφύλακες των ΠΑΟΚ - Ξάνθη - Ολυμπιακού.

Αποκρούσεις

1. Μπλάζιτς 78

2. Κρέσιτς 75

3. Γκσπούρνινγκ 66

4. Νικοπολίδης 64

5. Κοτσόλης 63

6. Χαλκιάς 61

7. Σάχα 61

8. Δασκαλάκης 60

9. Κοβαλέφσκι 57

Απομακρύνσεις

1. Χαλκιάς 129

2. Μπλάζιτς 124

3. Κοβαλέφσκι 122

4. Κοτσόλης 119

5. Μάλαρτζ 99

6. Γκσπούρνινγκ 95

7. Δασκαλάκης 85

8. Σάχα 74

9. Ρόκα 69

Μπλοκαρίσματα

1. Μπλάζιτς 144

2. Χαλκιάς 139

3. Κοβαλέφσκι 128

4. Κοτσόλης 123

5. Σάχα 100

6. Γκσπούρνινγκ 98

7. Δασκαλάκης 92

8. Μάλαρτζ 90

9. Νικοπολίδης 88

Γκολ ανά σουτ

1. Νικοπολίδης 6/194

2. Γκσπούρνινγκ 9/195

3. Χαλκιάς 11/214

4. Γκαλίνοβιτς 9/135

5. Κρέσιτς 18/258

6. Κοτσόλης 16/220

7. Πεσάνια 16/181

8.Αμπάρης 18/232

9. Σάχα 16/198

Λάθη

1.Σάχα 30

2. Μπλάζιτς 25

3. Δασκαλάκης 23

4. Νικοπολίδης 23

5. Μάλαρτζ 21

6. Χαλκιάς 21

7. Κοτσόλης 19

8. Πεσάνια 15

9. Κρέσιτς 15

Αποκρούσεις πέναλτι

1. Γκσπούρνινγκ 3

2. Πεσάνια 1

-. Ρόκα 1

-. Μπλάζιτς 1

-. Βρονταράς 1

-. Μάλαρτζ 1

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε σε τρεις - τέσσερις περιπτώσεις αλλά ο Χαλκιάς ήταν εκεί και με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Σπουδαία απόκρουση στο τετ α τετ με τον Σκόκο στο 75' κι άλλες καλές επεμβάσεις. Λάθος συνεννόηση στο γκολ με τον Μάρκος Αντόνιο με την ευθύνη όμως να βαραίνει τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Πανθρακικός - ΠΑΟΚ: Δεν απειλήθηκε o Χαλκιάς.

ΠΑΟΚ - Άρης: Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, χωρίς να κάνει όμως κάποια σπουδαία απόκρουση γιατί δεν χρειάστηκε.

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ: Από τους καλύτερους παίχτες του ΠΑΟΚ σ' αυτόν τον αγώνα. Θα μπορούσαμε να χάσουμε τον αγώνα αν δεν είχαμε σε καλή μέρα τον τερματοφύλακά μας.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Καλές επεμβάσεις και ανάμεσά τους μία πολύ καλή απόκρουση σε σουτ του Γκάμπριελ.

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός: Το πρώτο μεγάλο λάθος του Χαλκιά. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ διώχνει άτσαλα και ο Μοντόγια με προβολή σκοράρει. Ευτυχώς ένα λάθος που δεν στοίχισε καθώς το σκορ ήταν ήδη 3-0.

Ηρακλής - ΠΑΟΚ: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε ο αγώνας για τον Χαλκιά.

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος: Άλλη μια πολύ καλή ημέρα γι' αυτόν με αποκορύφωμα το τετ α τετ που έπιασε απέναντι στον Εστογιάνοφ.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν θετικός, ευθύνεται στη φάση του δεύτερου γκολ όπου κάνει λάθος έξοδο.

ΠΑΟΚ - Λάρισα: Δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Θρασύβουλος - ΠΑΟΚ: Θετικός σ' όλοκληρο τον αγώνα, αλλά στη φάση της ισοφάρισης παρά το ότι το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, μπορούσε εύκολα να διώξει τη μπάλα η οποία ουσιαστικά του γλίστρησε.

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: Θα μπορούσε να είχε πιάσει το γκολ του Τσέζαρεκ αν και μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει η άμυνα.

ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Όσες φορές απειλήθηκε είχε σωστές επεμβάσεις.

Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ: Πολύ καλός με πολλές επεμβάσεις έσωσε ουσιαστικά την ομάδα από την ήττα.

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Στις δύο φάσεις που απειλήθηκε στις αρχές του αγώνα αντέδρασε σωστά και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Πολύ καλός. Έκανε ότι μπορούσε.

ΠΑΟΚ - Πανθρακικός: Δεν απειλήθηκε.

Άρης - ΠΑΟΚ: Ο mvp του αγώνα, φύλακας άγγελος της ομάδας που αγωνιζόταν με 10 παίχτες από το 37'.

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης: Δεν απειλήθηκε.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Με δύο πρόσωπα στον αγώνα. Από τη μία εκπληκτικές αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο, από την συνεχείς ασταθείς εξόδους που στοίχισαν το πρώτο γκολ και φέρνουν μερίδιο στο δεύτερο.

Διαβάστε ακόμη...