Διπλό μες στο ΟΑΚΑ, ΠΑΟΚ ολέ ολέ

Ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στην Αθήνα με στόχο τη διατήρηση της δεύτερης θέσης και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα σε εκτός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο το ΠΟΚ
Διπλό μες στο ΟΑΚΑ, ΠΑΟΚ ολέ ολέ
Βλέποντας τις προηγούμενες δύο ήττες μας σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ φέτος, όλοι συμπεραίνουμε ότι η ομάδα μας θα μπορούσε να είχε πάρει θετικό αποτέλεσμα αν ήταν πιο προσεκτική και τυχερή σ' αυτά τα ματς.

Όλοι μας όμως συμφωνούμε ότι η ομάδα ηττήθηκε δίκαια καθαρά λόγω δικής της αδυναμίας και κάποιων διαστημάτων όπου η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης ήταν φανερή.

Η ομάδα μας έτσι όπως ήρθαν οι συγκυρίες αναγκάστηκε να δώσει εφτά παιχνίδια από τις 11 Ιανουαρίου όπου αγωνίσθηκε με την ΑΕΚ μέχρι τώρα, ενώ αύριο θα δώσει το όγδοο ματς πριν καν συμπληρώσουμε ένα μήνα.

Όλοι μας το καλοκαίρι βλέπαμε και συνειδητοποιούσαμε ότι η ομάδα μας δεν διαθέτει πάγκο και έχει κάποιους παίχτες οι οποίοι ουσιαστικά είναι όλη η ομάδα. Αυτό όμως χάρη στην πολύ δουλεμένη ομάδα που δημιούργησε ο Φερνάντο Σάντος και το πολύ καλό κλίμα ξεπεράστηκε.

Περάσαμε με ελαφρές απώλειες από παιχνίδια δύσκολα τη στιγμή που οι απουσίες λόγω τραυματισμών αλλά και καρτών ήταν ιδιαίτερα σημαντικές. Η ομάδα λοιπόν αύριο ολοκληρώνει έναν μίνι γολογθά με οκτώ παιχνίδια σε λιγότερο από ένα μήνα εκ των οποίων τα τρία με τον Άρη (το ένα με παράταση + πέναλτι), τα άλλα τρία με τους τρεις του ΠΟΚ και δύο με Εργοτέλη και Πανθρακικό.

Παιχνίδια πολύ σημαντικά, τα οποία συνέβαλαν στο να "κλατάρουν" κάποιοι παίχτες μας, να πάρουν παιχνίδια κάποιοι άλλοι και μέσα από τις δυσκολίες να αναδειχθεί το μέταλλο αυτής της ομάδας από τον Γκαρσία και τον Κονσεϊσάο μέχρι τον Μπιζέρα και τον Αναστασάκο.

Η ομάδα μας λοιπόν μετά την ήττα από την ΑΕΚ έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, να πάρει μία από τις πιο ψυχοφθόρες προκρίσεις της ιστορίας μας και να κερδίσει ομάδα του ΠΟΚ μετά από δύο χρόνια και 18 ημέρες επικρατώντας επί του Ολυμπιακού με 1-0 για το Κύπελλο και παράλληλα να διατηρήσει την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα.

Σ' αυτή την δύσκολη περίοδο ήρθαν όμως δύο παίχτες οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα και από κει που δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους φέτος, κατάφεραν να προσαρμοστούν σε ελάχιστο χρόνο και έχουν γίνει πλέον βασικοί και αναντικατάστατοι παίζοντας ενενηντάλεπτα από Κυριακή σε Τετάρτη και αντίστροφα.

Κατανοώντας όλα τα παραπάνω και το ότι οι αντίπαλοι καίγονται για τη νίκη και δεν θα εμφανιστούν σε καμία περίπτωση όπως στο τελευταίο τους ματς με τον Πανσερραϊκό, περιμένουμε από την ομάδα να δείξει τον ίδιο τσαμπουκά και πάθος για νίκη όπως με τον Άρη και τον Ολυμπιακό και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο ΟΑΚΑ συνεχίζοντας την εκπληκτική μας πορεία.

Οπαδοί του ΠΑΟΚ ως γνωστόν δεν θα βρίσκονται να στηρίξουν την ομάδα μας και να τους φωτογραφίσουν πιθανώς τα νέα αποκτήματα του Παναθηναϊκού όπως τα παικτάκια που φέρνει ο γαύρος, θα είναι όμως η ομάδα μας η οποία δείχνει ικανή να κρατηθεί εκεί που είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Στην αποστολή δεν βρίσκονται οι τραυματίες Μάρκος Αντόνιο - Σνάουτσνερ και Ίβιτς και οι Χούτος - Μπακαγιόκο, ενώ σ' αυτήν επιστρέφουν οι Βιερίνια - Μουσλίμοβιτς.

Η πιθανή ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Πορτογάλος τεχνικός είναι το κλασικό 4-5-1 με Χαλκιά, Αραμπατζή - Κοντρέρας - Μαλεζά - Δάρλα στην άμυνα, Γκαρσία - Βερόν - Σορλέν στον άξονα, δεξιά Σέρτζιο, αριστερά Λίνο και κορυφή Αναστασάκο ή Μουσλίμοβιτς.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Χαλκιά, Γλύκο, Αθανασιάδη, Αναστασάκο, Αραμπατζή, Δάρλα, Ηλιάδη, Κωνσταντινίδη, Μαλεζά, Μπαλάφα, Bizera, Conceicao, Contreras, Garcia, Lino, Muslimovic, Sorlin, Vieirinha και Veron.

Διαβάστε ακόμη...