Θρήνε θυμήσου εδώ είναι Βορράς...

Ο ΠΑΟΚ έγινε μετά από χρόνια ξανά ατσαλένιος και ύστερα από 5 έτη νίκησε τους γαύρους δείχνοντας τον δρόμο για μία νέα παράδοση. Όπως τότε που τους είχαμε 23 χρόνια πελάτες... "Δεν ξέχασα το περσινό χαμένο πέναλτι" δήλωσε ο Κονσεϊσάο...
Θρήνε θυμήσου εδώ είναι Βορράς...

Ο ΠΑΟΚ έγινε μετά από χρόνια ξανά ατσαλένιος και ύστερα από 5 έτη νίκησε τους γαύρους δείχνοντας τον δρόμο για μία νέα παράδοση. Όπως τότε που τους είχαμε 23 χρόνια πελάτες...

"Δεν ξέχασα το περσινό χαμένο πέναλτι" δήλωσε ο Κονσεϊσάο...

Η ομάδα του ΠΑΟΚ που δημιουργείται από φέτος μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα δείχνει πως γίνεται αντάξια με τον ΛΑΟ της: Τον ΛΑΟ που πάντα έβγαινε νικητής απέναντι στους οπαδούς του δημοσίου.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 στον πρώτο ματς του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση.

Το γκολ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο (κρέμασε τον Νικοπολίδη) στο 30’ θα το θυμάται για μια ζωή …ο κηπουρός που ακόμα ψάχνει την μπάλα. Ήταν τέρμα πραγματικό "έργο τέχνης", ένα γκολ που έκανε την Τούμπα να φλέγεται από ηδονή. Ένα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί χρυσό και να δώσει στον ΠΑΟΚ τη πρόκριση.

O Φερνάντο Σάντος, επέλεξε το αγαπημένο του σύστημα 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χαλκιάς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κοντρέρας και Μάρκος Αντόνιο, αριστερό μπακ ήταν ο Δάρλας, δεξιά ο Αραμπατζής, στα χαφ ήταν οι Γκαρσία και Σορλέν, στο αριστερό άκρο ο Λίνο, δεξιά ο Κονσεϊσάο, σε ελεύθερο ρόλο ο Ίβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Αναστασάκος.

Στο πρώτο ημίχρονο ο δικέφαλος ήταν εξαίσιος και θα μπορούσε να είχε πετύχει και δύο τέρματα καθώς είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες και δοκάρι με εκτέλεση φάουλ του Λίνο στο 4’.

Στο 29ο λεπτό ο Κονσεϊσάο που κάτι χρωστούσε στον κηπουρό τον έκανε απλά... χαζό. Ο Ζεβλάκοφ έκανε άθελα του πάσα

στον αρχηγό του ΠΑΟΚ που βλέποντας έξω από την εστία του τον κηπουρό και παρόλο που είχε αντίπαλους μπροστά του,  έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και "κρέμασε" τον κηπουρό, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο 45λέπτο ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά ενώ ο διαιτητής Κακος έσπρωχνε απροκάλυπτα την ομάδα του δημοσίου με αποκορύφωμα την άρνηση του να δώσει καταφανέστατη δεύτερη κίτρινη κάρτα κατά  του Παπαδόπουλου.

Η Τούμπα ήταν όπως αναμενόταν ιδιαίτερα καυτή και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου το πάθος ξεχείλιζε ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 12 παίκτες. Στην έναρξη του αγώνα η νύχτα έγινε ημέρα με τους δεκάδες πυρσούς.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ Γιώργου Παντελάκη. Η χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ ήταν η τέταρτη συνεχόμενη στο θεσμό του Κυπέλλου απέναντι στον θρήνο καθώς τον νικάει συνέχεια από τον τελικό της Φιλαδέλφειας που τον ρεζιλέψαμε μέσα στην Αθήνα και μετά...

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Μάρκος Αντόνιο, Δάρλας, Κοντρέρας, Λίνο, Αραμπατζής, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Ίβιτς (40' Βερόν), Σορλέν, Αναστασάκος.

γαύρος: (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κηπουρός, Πατσατζόγλου, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοβ, Α. Παπαδόπουλος, Πάντος, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Ντουντού, Μπελούτσι, Μήτρογλου.
Δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Σέρτζιο  Κονσεϊσάο:

"Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό για εμάς, είχαμε φάσεις, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ανοιχτήκαμε ίσως παραπάνω απ΄ όσο έπρεπε. Ηταν δύσκολο να πιέσουμε και να μείνουμε κοντά στην περιοχή.

Πάντως είναι καλό για μας που κερδίσαμε. Τελείωσε απλά το πρώτο 90λεπτο και τώρα βλέπουμε το δεύτερο ματς.

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, γιατί σε λίγες μέρες συμπληρώνω ένα χρόνο παρουσίας εδώ και ουσιαστικό το γκολ αυτό είναι ένα δώρο από μένα, καθώς δεν ξεχνώ πως πέρυσι έχασα πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σήμερα το γκολ που πέτυχα έφτανε για να νικήσουμε και είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Πέρυσι έπαιξα μόνο για δύο μήνες και φέτος θεωρώ πως πάνε καλά τα πράγματα για μένα και την ομάδα και φαίνεται από τα αποτελέσματα. Είμαστε σε καλό δρόμο και θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο και να βγούμε στην Ευρώπη από τα πλέι οφ".

Φερνάντο Σάντος: "Νομίζω ότι έγινε ένα όμορφο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά σε όλους τους τομείς και το 1-0 με το οποίο πήγαμε στα αποδυτήρια μας αδίκησε γιατί μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα τέρματα. Θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι και στην επανάληψη, αλλά και ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, έκανε φάσεις και η ομάδα μου άρχισε να έχει κάποιες αμφιβολίες, δεν κρατούσε τη μπάλα στα πόδια της και έπαιζε δέκα μέτρα πίσω σε σχέση με εκεί που έπρεπε να ήταν. Επί της ουσίας, τελείωσε το πρώτο παιχνίδι και μας περιμένει ο επαναληπτικός μετά από έναν μήνα".

Λίνο: "Είμαι ευχαριστημένος αφού παίξαμε καλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Όμως παίξαμε το πρώτο 90λεπτο, αφού πλέον ακολουθεί ένα ακόμη στην Αθήνα. Έχουμε δείξει ότι είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα και δείχνουμε ότι μπορούμε να περάσουμε".

Βερόν: "Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όσο δύσκολος θα είναι και ο επαναληπτικός. Δεν είναι καλό σκορ το 1-0. Μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Όμως τώρα όλα θα κριθούν στην Αθήνα. Είμαστε ικανοποιημένοι. Μπορούσαμε όμως να πάρουμε καλύτερα αποτέλεσμα. Απέναντι μας βέβαια ήταν μία πολύ καλή ομάδα ενώ εμάς μας βγήκε και η κούραση σε ένα σημείο. "Πρέπει να μείνουν ήρεμοι οι οπαδοί μας. Θα «κυνηγήσουμε» το καλύτερο αποτέλεσμα. Η κούραση φυσικά υπάρχει για πολλούς παίκτες όμως υπάρχει και μεγάλη διάθεση, οπότε μπορούμε να ανταποκριθούμε".

Δάρλας: "Σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα αρκετά καλό. Μπήκαμε στο γήπεδο για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Κάναμε το πρώτο βήμα, αφού κερδίσαμε 1-0. Θα πάμε εκεί για την πρόκριση. Δε νομίζω ότι απειληθήκαμε ιδιαίτερα με εξαίρεση το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ίσως μπορούσαμε να βάλουμε κι ένα δεύτερο γκολ, όμως και το 1-0 είναι καλό αποτέλεσμα". Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και την κόπωση της ομάδας είπε: "Υπάρχει κούραση, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι αφού είμαστε κοντά στην βαθμολογία και πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι καλό".

Γκαρσία: "Ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Παίξαμε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος μείναμε λίγο πιο πίσω. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα και το ζήτημα για εμάς είναι να πάρουμε την πρόκριση στην Αθήνα κάνοντας οτιδήποτε πρέπει. Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο αυτό. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από καμία ομάδα. Αν είχαμε καλύτερες διαιτησίες θα ήμασταν ψηλότερα. Έπρεπε να δεχθεί και σήμερα παίκτης του Ολυμπιακού αποβολή. Εγώ στο «Καραϊσκάκη» πιθανότατα θα είχα αποβληθεί σε παρόμοια φάση". Για το γκολ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο Πάμπλο τόνισε: "Ήταν ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Κονσεϊσάο παρότι είναι μεγάλος σε ηλικία, έχει νεανικό πνεύμα. Ήταν πολύ όμορφο γκολ". Για τον επαναληπτικό αγώνα ο Ουρουγουανός είπε: "Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Εμείς θέλαμε να κερδίσουμε σήμερα. Πλέον πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να περάσουμε". Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την ατμόσφαιρα του γηπέδου, ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε: "Ο κόσμος ήταν φανταστικός και αξιοσέβαστος γιατί δεν πέταξε αντικείμενα όπως συμβαίνει σε άλλα γήπεδα. Μας έσπρωξε προς τη νίκη". Για τον αγώνα με τον βάζελο που ακολουθεί είπε: "Πρέπει να ξεκουραστούμε. Είναι ένας ακόμη τελικός για εμάς. Θέλουμε να κρατήσουμε την διαφορά με τον Παναθηναϊκό και γιατί όχι να την αυξήσουμε".

Διαβάστε ακόμη...