Τρέλαναν την Μπάρτσα οι μπέμπηδες του ΠΑΟΚ

Το έλεγαν όλες αυτές τις μέρες και κανείς – εκτός των προπονητών τους – δεν τους πίστευε. Μέχρι που το είδαν με τα μάτια τους, μέσα στο σπίτι της καλύτερης ποδοσφαιρικής ακαδημίας στον κόσμο. Της Μπαρτσελόνα.
Τρέλαναν την Μπάρτσα οι μπέμπηδες του ΠΑΟΚ

Η ομάδα Κ12 του ΠΑΟΚ ταξίδεψε για να κερδίσει και τα κατάφερε. 1-2 μέσα στη Λα Μασία. Και το σημαντικότερο; Το κατάφερε με το δικό της τρόπο, με το δικό της όμορφο στυλ. Με επιθετικό ποδόσφαιρο, απόλυτη συγκέντρωση απέναντι στo passing game της Μπαρτσελόνα και νοοτροπία νικητή.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε το δικό του ποδόσφαιρο και – δίχως το παραμικρό ίχνος υπερβολής – θα μπορούσε να είχε κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ και να μην δώσει το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν για την ισοπαλία. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Μπαρτσελόνα έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ κι έλεγε πως οι φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του στα τελευταία τρία λεπτά δεν έχουν καμία σημασία γιατί ο Δικέφαλος θα έπρεπε να έχει καθαρίσει το ματς νωρίτερα.

Οι παίκτες του Αγγελου Ζαζόπουλου έδειξαν το χαρακτήρα τους από την αρχή. Πριν καν καταλάβουν ότι βρίσκονται μέσα στο γήπεδο δέχτηκαν γκολ από στημένη φάση. Κόρνερ, κεφαλιά και 1-0. Η απάντηση ήταν άμεση. Ο ΠΑΟΚ ανέκτησε τον έλεγχο της μπάλας, άρχισε να πατά καλύτερα στα πόδια του, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του, και να ψάχνει το γκολ. Το πέτυχε νωρίς όταν ο Τζόλης – ένας από τους κορυφαίους του γηπέδου – πήρε τη μπάλα στην αντεπίθεση, είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός θέσεις και με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα, έγινε παιχνίδι κέντρου με την Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή, αλλά τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ρυθμό και να είναι πιο απειλητικός στις προωθήσεις του.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον ΠΑΟΚ. Οι πιτσιρικάδες του Δικεφάλου βρήκαν τον τρόπο να σπάνε την άμυνα των Καταλανών και με όπλο την ταχύτητά τους ήταν "φωτιά" στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές που αν την έκανε η κανονική ομάδα της Μπαρτσελόνα θα ήταν από τα highlights της σεζόν, Τσέλιος και Τζόλης με προσποιήσεις και γρήγορες πάσες έκρυψαν τη μπάλα, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και έστρωσε έτοιμο γκολ στον Θεοδωρίδη. Δίχως παρουσία επόπτη, όμως, ο διαιτητής το ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ. Λάθος που έκανε και λίγα λεπτά αργότερα όταν ο Γιάβας έφευγε μόνος στην πλάτη της άμυνας.

Το γκολ τελικά ήρθε. Από εκτέλεση φάουλ η μπάλα πήγαινε προς τη γραμμή του άουτ, αλλά ο Τζόλης τη γύρισε με ανάποδο ψαλίδι και ο Γιάβας από κοντά έκανε το 1-2. Ο ίδιος παίκτης είχε και τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-3, αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ σουτ του Τσοπούρογλου βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ παραλίγο να πληρώσει την αδυναμία του να σκοράρει. Η Μπαρτσελόνα βγήκε μπροστά και δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε, αλλά ο Σταυριανίδης που είχε περάσει κάτω από τα δοκάρια λίγο πριν το τέλος με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το τελικό 1-2.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ταλιχμανίδης (60′ Σταυριανίδης), Κούφας (36′ Λαγωνίδης), Βασιλόπουλος (36′ Κατσουλίδης), Πύρτσιος (40′ Τσοπούρογλου), Αβεντισιάν (54′ Τσακιρίδης), Καλτσίδης, Καραμπέρης, Τσέλιος (50′ Κριμιτζάς), Τεμερτζόγλου (36′ Λιάβας), Τζόλης, Θεοδωρίδης (60′ Καρακίτσος).

Διαβάστε ακόμη...