Κάπως έτσι γεννιούνται οι ... «σημαίες» !

Αγώνες για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων υποδομής δίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο τα παλικάρια του Π.Α.Ο.Κ. των ομάδων Κ-20 και Κ-17.
Κάπως έτσι γεννιούνται οι ... «σημαίες» !

Ολόκληρη η χρονιά παίζεται σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια, γεγονός που έχουν αντιληφθεί όλοι στο δικέφαλο και με πρωτεργάτες τους δύο προπονητές έχουν εμφυσήσει το πνεύμα του νικητή στα παιδιά μας.

Πρώτα ρίχνεται στη μάχη η Κ-20 υπό τις οδηγίες του Νίκου Κολομπούρδα αύριο το πρωί στις 11:00 (!) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σε ένα αγώνα στον οποίο ο τίτλος θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από 5 χρόνια (από το πρωτάθλημα νέων της περιόδου 2006-07, όπως λέγονταν τότε) ΜΟΝΟ με νίκη, δεδομένου ότι η ομάδα υπολείπεται ενός βαθμού του πρωτοπόρου βάζελου. Και στη συνέχεια το βράδυ του Σαββάτου στην Τρίπολη στις 20:00, η Κ-17 του Άγγελου Ζαζόπουλου αποκλείει στον ημιτελικό την ομάδα του γαύρου και τη Δευτέρα 14/5/2012 νικάει στον τελικό το νικητή του άλλου ζευγαριού των ημιτελικών, μεταξύ του Πανιωνίου και του μόνιμα κλαψιάρη συμπολίτη που τον γλεντήσαμε δύο φορές τον τελευταίο μήνα.

Είναι πολύ κρίμα που ο τραυματισμός του Δημήτρη Πόποβιτς στο μηνίσκο είναι σοβαρός και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, με τους οποίους συγκρότησαν φέτος την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα στην κατηγορία τους. Οι ευχές μας για περαστικά και ταχεία ανάρρωση είναι δεδομένες για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα σήμερα στην Ελλάδα. Είναι σίγουρο ότι όλα τα υπόλοιπα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα χαρίσουν στους εαυτούς τους, πρωτίστως, αλλά και στον συμπαίκτη τους και σε όλους εμάς τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μετά από μία σταθερή και καλή πορεία, ειδικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, η Κ-20 είχε καταφέρει να περάσει στην πρώτη θέση μέχρι πριν μια εβδομάδα, όταν και ηττήθηκε στην Ξάνθη 2-1 σε ένα αγώνα που ήταν καλύτερη αλλά κάποια λάθη, η ατυχία και το άγχος μας στέρησαν τον βαθμό - τουλάχιστον - της ισοπαλίας. Αυτό το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν και αύριο καλούνται τα παιδιά να αποδείξουν σε όλους ποια είναι η καλύτερη ομάδα και ότι το 6-0 (!!!) του πρώτου αγώνα κόντρα στο βάζελο μόνο τυχαίο δεν ήτανε.

Φαντάζομαι τα παιδιά του συνδέσμου των Αθηνών να συμπαρασταθούν στην ομάδα μας και να την βοηθήσουν να επιστρέψει με τον τίτλο του πρωταθλητή. Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι μόνο η ομάδα των ανδρών, αλλά και όλα τα τμήματα υποδομών που με πρωτεργάτη τον Θόδωρο Ζαγοράκη οργανώθηκαν και λειτουργούν σε πολύ υψηλά για τα Ελληνικά δεδομένα πρότυπα.

Μελίσσας, Στρέζος, Λαμπάκης, Ιντζίδης, Αγγελίδης, Κωνσταντινίδης Δ, Κωνσταντινίδης Π, Ποζατζίδης, Κρινίτσας, Παναγιωτούδης, Τσανδάρης, Κιόσε, Κιτσίου, Παπαδόπουλος Β, Μπολόσης, Muller, Ταουσιάνης, Ανδριόπουλος, Χατζόπουλος, Γεωργιάδης, Πολύζος, Χαρμανάς, Δεμητρζόγλου και φυσικά ο μεγάλος αρχηγός, ο Δημήτρης ο Πέλκας είναι παιδιά με όρεξη και ταλέντο και αρκετοί από αυτούς θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας μας. Σε αυτά τα παιδιά θα στηριχτεί αύριο ο Νίκος Κολομπούρδας για να πατήσει τον βάζελο μέσα στο σπίτι του. Δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή την αποστολή των ομάδων μας, αλλά ανάλογα με τις επιλογές του προπονητή θα πλαισιωθεί και η αποστολή της Κ-17, δεδομένου ότι αρκετά παιδιά έχουν, λόγω ηλικίας, δικαίωμα συμμετοχής και στην Κ-17 (δεν έχουν όσοι, αν και είναι μικροί, έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο, όπως ο μεγάλος άτυχος, ο Πόποβιτς).

Μεγάλη και η δεξαμενή των ταλέντων του Άγγελου Ζαζόπουλου: Ταχματζίδης, Χατζηαδαμίδης, Σοϊλεμετζόγλου, Βασαΐτης, Καραμπάς, Δουρμούσης, Κοτέντσης, Κιόρτσης, Κατσουμπάς, Παπαδόπουλος Γ. Δ., Παπαδόπουλο Χ. Δ., Τσελεπίδης, Αποστολίδης, Καρατζάογλου, Κουτσομήτρος, Τουμανίδης, Σαββίδης Κ., Σαββίδης Γ., Στεφανίδης, Τσολακίδης, Χαλκιάς, Χατζηαναγνώστου, Τζεβελέκης, Πόζογλου, Τατάλας, Κουλούρης και Καψάλης.

Δεν σκοπεύω να σας κουράσω με ονόματα. Απλώς, αναφέρω μερικά παιδιά που αυτή τη χρονιά έχουν κουραστεί και τα έχουν δώσει όλα για την ομαδάρα που αγαπάνε ... για τον Π.Α.Ο.Κ. μας. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μαθητές Λυκείου με όνειρα και ελπίδες. Η απλή αναφορά του ονόματος τους είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτούς. Για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή τους, να τους τονώσουμε και να τους δώσουμε κουράγιο για τη συνέχεια. Και να αναγνωρίσουμε, φυσικά, την προσπάθεια που έχουν καταβάλει, άσχετα με το εάν τελικά τα καταφέρουν αύριο ή όχι.

Όλοι οι αγώνες θα έχουν live κάλυψη από το Paokmania και μάλιστα οι αγώνες της Κ-17 θα μεταδοθούν απ' ευθείας από το συνδρομητικό κανάλι, μία πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους όσους ενδιαφέρονται και θέλουν να γνωρίσουν το νέο ποδοσφαιρικό αίμα της Ελλάδας.

Έχω παρακολουθήσει όλους, σχεδόν, τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας Κ-20 στο δεύτερο γύρο και τον τελευταίο αγώνα της Κ-17 κόντρα στο ρούλη. Θέλω να υπογραμμίσω την αισιοδοξία μου και την πεποίθησή μου για τη θετική κατάληψη και των δύο τροπαίων. Πιστεύω στα παιδιά αυτά, στην όρεξη και στο ταλέντο τους. Με πολύ-πολύ δουλειά, το κεφάλι σκυμμένο και με τη δέουσα σοβαρότητα, αρκετοί από αυτούς θα πάρουν ευκαιρίες για να δοκιμαστούν και στη μεγάλη ομάδα. Και πρέπει, τότε, να αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι.

Δεν είναι ότι καλύτερο, να είσαι ΠΑΟΚτσάκι γέννημα θρέμμα και να μπορέσεις με την αξία σου να αγωνιστείς στην ομάδα που αγαπάς από μικρό παιδί ; Δεν είναι μεγάλο κίνητρο αυτό; Κάπως έτσι δεν γεννιούνται οι ... «σημαίες»;

Πάμε γερά ρε παλικάρια... Σκίστε τους !

Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ.άρα μου,

ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...