Για το 3Χ3 η Κ17 κόντρα στον ΠΑΣ

Για την 3η αγωνιστική της α' φάσης του 4ου ομίλου, η Κ17 του ΠΑΟΚ υποδέχεται στη Σουρωτή την αντίστοιχη του ΠΑΣ Γιάννινα ...
Για το 3Χ3 η Κ17 κόντρα στον ΠΑΣ

Ο Δικέφαλος μετράει ως τώρα δύο νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς επιβλήθηκε την πρώτη αγωνιστική εκτός έδρας του Παναιτωλικού με 2-3 και τη δεύτερη με 2-0 επί του Άρη.

Η ομάδα της Ηπείρου, έχασε δύσκολα την πρώτη αγωνιστική με 2-1 από τον συμπολίτη στη Θεσσαλονίκη, ενώ τη δεύτερη επικράτησε εύκολα του Παναιτωλικού με 3-0.

H βαθμολογία του ομίλου μας...

Την Κ17 της σεζόν 2022-23, λοιπόν, αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες: Αναστάσιος Σεβαστίδης, Βασίλειος Τσιντσόλης, Ευάγγελος Κατσαρός, Ευστάθιος Μπελερής

Αμυντικοί: Γεώργιος Κούπενος, Τρύφων Καλιόγλου, Γεώργιος Τέλος, Γεώργιος Κοσίδης, Κωνσταντίνος Βυρσωκινός, Κωνσταντίνος Πολυκράτης, Ευστάθιος Πανικίδης, Παναγιώτης Τσίτσκας, Παύλος Τσιότας, Αλκιβιάδης Αβράμπος, Κωνσταντίνος Αρβανίτης

Μέσοι: Maksymilian Sznaucner, Κωνσταντίνος Χατζηγαβριήλ, Μάριος Καλαϊτσίδης, Λοϊζος Παπαδημητρίου, Γεώργιος Καραμπέρης, Βασίλειος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Σαπάνης, Κωνσταντίνος Καραϊωάννου, Αντόνιο Ζούμπι

Επιθετικοί: Στέφανος Τζίμας, Ιορδάνης Κεσίδης, Γρηγόριος Πολιτάκης, Δημήτριος Χατσίδης, Μάριος Μυλωνάς, Γεώργιος Μπάκας, Εμμανουύλ Τσομπάνης, Αθανάσιος Ζιώγας, Κωνσταντίνος Βρύζας.

Το τεχνικό team

Team manager: Σταύρος Σαράφης

Προπονητής: Πέτρος Τσιαπακίδης

Βοηθός προπονητή: Ebenezer Hagan

Γυμναστής: Mert Isbilir

Προπονητής τερματοφυλάκων: Δημήτριος Κρυωνάς

Ανάλυση video: Αλέξανδρος Θεοδωρίδης

Γιατρός: Ηρακλής Γιάνναρος

Φυσικοθεραπευτής: Γεώργιος Γκάγκαλης, Γεώργιος Γιαννίκος

Φροντιστής: Ιωάννης Κλάγκας

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Η α΄ φάση του πρωταθλήματος αρχίζει στις 10 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο με την συμμετοχή 16 ομάδων, οι οποίες μοιράστηκαν σε τέσσερις ομίλους. Εξι αγώνες, λοιπόν, τρεις εντός, τρεις εκτός έδρας. Οι όμιλοι έχουν ως εξής:

Α ΄ όμιλος: ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Απόλλων Σμύρνης

Β΄ όμιλος: Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ιωνικός, Πανιώνιος

Γ΄ όμιλος: Βόλος, Λαμία, Λεβαδειακός, ΑΕΚ

Δ΄ όμιλος: ΠΑΟΚ, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός

Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί με νοκ άουτ παιχνίδια ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Θα διεξαχθούν διπλοί ημιτελικοί και ο τελικός θα αναδείξει την ομάδα που θα εξασφαλίζει την συμμετοχή της στο Final Four.

Στην β' φάση του πρωταθλήματος θα προστεθεί η ΑΕΛ, οπότε θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι και θα διεξαχθούν 18 αγωνιστικές. Στον βόρειο όμιλο θα συμμετέχουν οι: ΠΑΟΚ, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Βόλος, Λαμία, ΑΕΛ που θα αναμετρηθούν σε τρεις γύρους των έξι αγωνιστικών.

Στον νότιο όμιλο θα συμμετέχουν οι: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Πανιώνιος, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σε δύο γύρους των εννιά αγωνιστικών.

Τι ακολουθεί; Οι πρώτες των δύο ομίλων προκρίνονται απευθείας στο Final Four. H τρίτη ομάδα της τελικής φάσης είναι αυτή που κέρδισε την α' φάση. Οπότε αναζητείται άλλη μία. Αυτό το εισιτήριο θα διεκδικήσουν σε αγώνες νοκ άουτ οι:

2ος νότιου ομίλου – 4ος νότιου ομίλου
2ος βόρειου ομίλου – 3ος νότιου ομίλου

Τα συγκεκριμένα μονά νοκ άουτ θα γίνουν στην έδρα του «ισχυρού», δηλαδή του δεύτερου από κάθε όμιλο.

Όλα αυτά σημαίνουν, βέβαια, ότι η ομάδα που θα έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στο Final Four από την α΄ φάση, ουσιαστικά μετέχει στην β΄ φάση εκτός συναγωνισμού και δίνει χώρο σε μία ακόμα ομάδα να διεκδικήσει την συμμετοχή της στην τελική φάση. Δηλαδή αν η ίδια ομάδα εξασφαλίζει πρόκριση από την α΄ φάση και είναι πρώτη και στη β΄ φάση στον όμιλό της, τότε την απευθείας πρόκριση στο Final Four θα πάρει o δεύτερος της βαθμολογίας, ενώ στα play off θα συμμετάσχει ο τρίτος.

Διαβάστε ακόμη...