Βαθμός τίτλου για την Κ19!

Για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος υποδομών της Super League, η Κ19 του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1, στο Αθλητικό Κέντρο "Γ. Καλαφάτης", με την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού.
Βαθμός τίτλου για την Κ19!

 Αυτή η ομάδα δεν χάνει ποτέ. Ακόμα κι αν δεν είναι στην καλή της μέρα, ακόμα κι όλα πηγαίνουν στραβά σε ένα παιχνίδι, πάντα βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει, κάτι που το απέδειξε και στο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, κάνοντας παράλληλα αποφασιστικό βήμα προς τον τίτλο.

H ομάδα των Πάμπλο Γκαρσία και Μίροσλαβ Σνάοτσνερ απέδρασε με έναν πολύτιμο βαθμό από την έδρα των Πρασίνων για την 22η αγωνιστική της Super League 2019-20, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για περίπου 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο και διατήρηση το προβάδισμά των δύο βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Δικέφαλος μπήκε στο γήπεδο με μοναδικό στόχο τη νίκη. Απέναντί του βρήκε μία εξαιρετική ομάδα. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ενώ ο ΠΑΟΚ έπαιξε κυρίως στην κόντρα. Μάλιστα οι παίκτες του Γκαρσία έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο με τους Δούμτση και Τζόλη.

Στο 25′ ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα. Μετά από ολιγωρία στην άμυνα του Δικεφάλου ο Αθανασακόπουλος έγραψε το 1-0, που έμελλε να είναι το σκορ του πρώτου μέρους, οι δύο τερματοφύλακες έκαναν από μία σπουδαία επέμβαση στα τελευταία λεπτά.

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Μόλις 20 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Τσοπούρογλου με ένα υπέροχο τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο πλέον και στο 51′ λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή αλλά το πλασέ του Δούμτση μέσα από την περιοχή κατέληξε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν στο 57′. Ο Παναγιώτου είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε με 10 παίκτες τον Δικέφαλο.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους και συγκεντρώθηκαν στο αμυντικό κομμάτι. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να απιελήσει μόνο δύο φορές μέχρι το φινάλε, με τον Μιχαηλίδη στο 69′ να σταματάει δύο φορές πάνω στη γραμμή και τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι μετά από σουτ του Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΟΚ φεύγει από την Αθήνα με έναν άκρως σημαντικό βαθμό, διατηρεί το προβάδισμα στη μάχη του τίτλου και φυσικά συνεχίζει να τρέχει το απίστευτο αήττητο σερί που έφτασε πλέον στα 65 παιχνίδια.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Ταλιχμανίδης, Παναγιώτου, Μιχαηλίδης , Καλουτσικίδης, Τσιγγάρας , Τάχατος, Τζόλης (86′ Θεοδωρίδης), Γιαξής, Γκορτεζιάνι, Δούμτσης (86′ Πανίδης), Τσοπούρογλου (79′ Καραμπέρης).

 

Διαβάστε ακόμη...