Πρωταθλητές... με τριάρα στον συμπολίτη!

Η Κ15 του ΠΑΟΚ επικράτησε στη Λαμία στον τελικό του πρωταθλήματος της αντίστοιχης του Άρη με 3-1, και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή για τρίτη φορά στην ιστορία της...
Πρωταθλητές... με τριάρα στον συμπολίτη!

Είναι κάπου στο 57′ όταν σε μία από τις τρελές κούρσες του ο Σμυρλής δεν καταφέρνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Κούτσιας τρέχει να τον αγκαλιάσει. Αν αυτή δεν είναι η στιγμή του τελικού, ειλικρινά δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάποια άλλη. Ακόμα κι αν έχουμε πολλές ποδοσφαιρικά ωραίες εικόνες στο μυαλό μας. Συν τρία υπέροχα γκολ από τον ΠΑΟΚ που υπέταξε για άλλη μια φορά τον Άρη. Αυτή τη φορά στον τελικό του πρωταθλήματος, που ανέδειξε μία ακόμα ομάδα του Δικεφάλου πρωταθλήτρια.

Ήταν ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τελικούς στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Διέθετε το μενού και πάθος και γρήγορο ποδόσφαιρο και ευκαιρίες και ωραιότατα γκολ. Μα κυρίως διέθετε συναισθήματα και εικόνες παιδικού, ελκυστικού ποδοσφαίρου που γεννά ελπίδες.

Εξαιρουμένου του πρώτου δεκαλέπτου που ο Άρης ξεκίνησε με ορμή, απειλώντας στο 7′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το υπόλοιπο του ημιχρόνου ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Με παιχνίδι πληθωρικό, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας κι εναλλαγές στα άκρα, ο ΠΑΟΚ έφτασε γρήγορα στο γκολ, στο 18′ με την εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Κούτσια. Ακολούθησε σφυροκόπημα κατά το κοινώς λεγόμενο, με τον Άρη να αντιστέκεται μεν, μα να υποκύπτει τελικά. Στο 29'ο Σμυρλής έβγαλε την ασίστ και ο Κούτσιας με πλάτη στο τέρμα έκανε το 2-0.

Στο 30′ ο Κουλούρης έκανε την κούρσα, μα τον σταμάτησε ο τερματοφύλακας, στο 31′ ο Σμυρλής σούταρε από τα 25 μέτρα και στο 37′ ο Τσίκος πλάσαρε υπέροχα παίρνοντας την ασίστ από τον Σπυριδοπουλο, για να κάνει το 3-0.

Είχε ενδιαφέρον το παιχνίδι με πάθος και από τις δύο πλευρές. Ο Άρης μάλιστα είχε δοκάρι στο 62′, ενώ είχε προηγηθεί κούρσα και τετ ά τετ του Σμυρλή που μπλόκαρε τελικά ο τερματοφύλακας. Ένα λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να σκοράρει για στο 66′ με τον Χατζηιωάννου.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει απειλητικός και ουσιαστικά μετά το 70′ και μια ακόμα ευκαιρία του Κουτσια για γκολ, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Η σύνθεση του Δικεφάλου: Μοναστηρλής, Τασιούρας, Ζίλος, Κουτσίδης, Σινανάι (45′ Τσέλα), Τσίκος, Σπυριδόπουλος (45′ Μπάμπουρας), Ρουμιάντσεβ (74′ Τσόκος), Σμυρλής (68′ Καμαρός), Κουλούρης, Κούτσιας

Διαβάστε ακόμη...