Το πανόραμα του τελικού των ομάδων Κ15

O τελικός του Πρωταθλήματος Super League Κ15 Π.Α.Ο.Κ.-Παναθηναϊκός, θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 17:00 στο Δ.Α.Κ. Λαμίας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Star Κεντρικής Ελλάδας
Το πανόραμα του τελικού των ομάδων Κ15

αλλά και από τον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter μέσω του WEB TV του Star Κεντρικής Ελλάδας.

Η Super League διοργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα Super League Κ15 και στον τελικό θα αγωνιστούν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Η ιστοσελίδα της Super League φιλοξενεί δηλώσεις των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων που θα λάβουν μέρος στον τελικό του Πρωταθλήματος Super League Κ15 καθώς και στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2017-2018.

Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 42 βαθμούς σε 16 αγώνες με απολογισμό 14 νίκες και 2 ήττες (τέρματα 52-11) και θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο AEL FC Arena. Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του ήταν την 2η αγωνιστική με αντίπαλο τον ΑΟΚ (9-0) ενώ πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχθηκε ο Ιωάννης Κωνσταντέλιας με 9 γκολ.

Βασίλειος Μήττας (Προπονητής)

«Ένας τελικός σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία είναι πάντα μια τεράστια πρόκληση για την κατάκτηση ενός τίτλου, ωστόσο όταν μιλάμε για αναπτυξιακό ποδόσφαιρο πρέπει πάντα, η πρόκληση αυτή, να αντιμετωπίζεται ως διαδικασία μάθησης και γαλούχησης χαρακτήρων στον προγραμματισμό ανάπτυξης ποδοσφαιριστών για το υψηλότερο επίπεδο. Αποτελεί ανάγκη να γίνει πλέον σαφές στις συνειδήσεις όλων όσοι ασχολούνται με το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ότι ελάχιστοι γνωρίζουν ποιους τίτλους παιδικού ποδοσφαίρου κατέκτησε ο Δημήτρης Πέλκας, πολλοί γνωρίζουν όμως ότι ένας εκ των αρχηγών της πρώτης ομάδας μας προέρχεται από την ακαδημία μας και η συμβολή του στο να είναι η ομάδα μας πρώτη είναι η μέγιστη. Στόχος μας λοιπόν, είναι μέσα από τέτοια παιχνίδια να αναδείξουμε προσωπικότητες που στο άμεσο μέλλον θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο».

Αθανάσιος Στοϊνοβιτς (Αρχηγός)

«Αυτή τη σεζόν δουλέψαμε πολύ σκληρά με τους προπονητές μας, είμαστε μια οικογένεια στον ΠΑΟΚ και αισθανόμαστε έτοιμοι για κάθε πρόκληση που έρχεται. Εχουμε παίξει τελευταία σε πολύ δυνατά τουρνουά στο εξωτερικό, ωστόσο και ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τον πιο ανταγωνιστικό όμιλο στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και εύχομαι να είμαστε εμείς οι νικητές».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός συγκέντρωσε 45 βαθμούς σε 18 αγώνες με απολογισμό 14 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα (τέρματα 48-21) και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Τελικό του Πρωταθλήματος Super League K15. Επικράτησε τρεις φορές με διαφορά τεσσάρων γκολ (Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 4-0, Παναθηναϊκός-Ατρόμητος Αθ. 5-1, Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 4-0) και πρώτος σκόρερ του συλλόγου αναδείχθηκε ο Μάριος-Ευθύμιος Τζαβίδας με 11 γκολ.

Θωμάς Μαυρουδής (Προπονητής)

«Ο πρώτος τελικός ομάδας Κ15 του Παναθηναϊκού στην Super League είναι μια μεγάλη επιβράβευση για τα παιδιά αυτά και για την προσπάθεια τους καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους, και της περαιτέρω ατομικής και ομαδικής τους βελτίωσης, η συμμετοχή στον τελικό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί δίνει την ευκαιρία στα συγκεκριμένα παιδιά να βιώσουν μια ιδιαίτερη εμπειρία, να πάρουν νέα και πρωτόγνωρα ερεθίσματα διεκδικώντας ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος στην ηλικιακή τους κατηγορία και όλα αυτά σ’ ένα όμορφο, εορταστικό πλαίσιο απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο.

Χωρίς κάποιο άγχος, αλλά με ιδιαίτερη χαρά και προσδοκία είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στον τελικό».

Γιώργος Δημοσθενιάδης (Αρχηγός)

«Μετά από αρκετούς μήνες σκληρής προσπάθειας και δουλειάς κατακτήσαμε την πρώτη θέση στον όμιλο μας. Είμαστε πραγματικά περήφανοι και πολύ χαρούμενοι που είμαστε η πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού φιναλίστ στο Πρωτάθλημα Super League K15. Το Σάββατο θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα».

ΣΚΟΡΕΡ

-1ος σκόρερ στον Α’ όμιλο αναδείχθηκε ο Γιώργος Σταμούλης του Ολυμπιακού με 15 γκολ.

-1ος σκόρερ στον Β’ όμιλο αναδείχθηκε ο Ιωάννης Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ με 9 γκολ.

Προϊστορία Τελικών

Αγωνιστική Περίοδος 2013 – 2014

5 Απριλίου 2014, Γήπεδο Παναιτωλικού - Αγρίνιο

ΤΕΛΙΚΟΣ:

Π.Α.Ο.Κ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 – 1

(Ξενιτίδης Γεώργιος)

Αγωνιστική Περίοδος 2014 – 2015

8 Απριλίου 2015, Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων - Χανιά

ΤΕΛΙΚΟΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ. 0 – 1

(Δούμτσης Γεώργιος)

Αγωνιστική Περίοδος 2015 – 2016

26 Απριλίου 2016, Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ»

ΤΕΛΙΚΟΣ:

Π.Α.Ο.Κ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 – 2

(Γεωργαντής Αλέξανδρος, Bullari Emiljano)

Αγωνιστική Περίοδος 2016 – 2017

29 Απριλίου 2017, A.E.L. FC ARENA - ΛΑΡΙΣΑ

ΤΕΛΙΚΟΣ:

Π.Α.Ο.Κ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 – 1 Ο Π.Α.Ο.Κ. κέρδισε 7 – 6 στα πέναλτι

(Αλτίντζης Βασίλειος-Σπυρίδων, Τόλιος Μιχαήλ)

*Η είσοδος των φιλάθλων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω ονομαστικών προσκλήσεων.

Διαβάστε ακόμη...