"Να μείνει το σκορ χαμηλά, αυτό είναι το κλειδί!"

Ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα στις νίκες (2-1) απέναντι στον Αρη μετά το θετικό αποτέλεσμα του Σαββάτου και ο Τζέικ Οντουμ αναφέρθηκε στο παιχνίδι που έγινε στο "Παλατάκι" αλλά και σε αυτό που θα πραγματοποιηθεί στο Παλέ την Τετάρτη (17/6).
"Να μείνει το σκορ χαμηλά, αυτό είναι το κλειδί!"

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός πλέι μέικερ ανέφερε:

Για το 2-1 στις νίκες που έχει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αρη μετά το νικηφόρο ματς του Σαββάτου: "Το θέμα είναι πως έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Φυσικά και είμαστε συγκεντρωμένοι να κερδίσουμε στο επόμενο παιχνίδι αλλά είναι καλό και ωραίο το γεγονός πως μπορούμε να έρθουμε και να παίξουμε στο γήπεδό μας με αυτό το κοινό και να έχουμε την υποστήριξή τους".

Για το τι πρέπει να κάνει στο τέταρτο ματς ο ΠΑΟΚ που δεν έκανε στο δεύτερο παιχνίδι, όταν έπαιξε ξανά στο Παλέ: "Πρέπει να παίξουμε άμυνα όπως και στο τρίτο ματς που πήραμε αιφνιδιασμούς, τρανζίσιον και σκοράρισμα μέσω της άμυνας. Αυτό είναι το στοιχείο και το κλειδί για τον επόμενο αγώνα".

Για την βοήθειά του στο σκοράρισμα και στις ασίστ τον τελευταίο καιρό: "Ο ρόλος μου ανεξαρτήτως αντιπάλου είναι να βοηθάω την ομάδα να κερδίσει. Γι' αυτό με υπέγραψε η ομάδα, για να μπορέσω να βοηθήσω βάζοντας σουτ και κάνοντας το παιχνίδι ώστε η ομάδα να κερδίζει. Ο κυριότερος στόχος της χρονιάς ήταν να καταλήξουμε τρίτοι. Τώρα που είναι οι σημαντικότερες στιγμές, πρέπει να κερδίσουμε και να κάνω αυτό για το οποίο με υπέγραψαν".

Για τα επίπεδα που περιμένει να κυμανθεί το σκορ στο παιχνίδι της Τετάρτης (17/6): "Το σημαντικό είναι το σκορ να παραμείνει χαμηλό. Στο δεύτερο ματς δεν κοντρολάραμε τον ρυθμό, δεν παίξαμε την άμυνα που ξέρουμε να παίζουμε. Η άμυνα μας ώθησε να κερδίσουμε στο πρώτο και στο τρίτο ματς. Θέλουμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε το σκορ μεταξύ των 60 και των 70 πόντων".

Για το τι έκανε λάθος ο ΠΑΟΚ στο ματς του Σαββάτου (13/6) και εμφανίστηκε χειρότερος επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο: "Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός της ομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο βγήκαμε πιο δυναμικά και τρέξαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα προσπάθησε να παίξει ένα συντηρητικό μπάσκετ γιατί όταν έχεις ένα προβάδισμα, προσπαθείς να το διατηρήσεις. Μπορεί να μην ήταν ο τρόπος που θέλαμε να εξελιχθεί το ημίχρονο (σ.σ. το δεύτερο) επιθετικά, αλλά ουσιαστικά καταφέραμε να κρατήσουμε το προβάδισμά μας".

Για το αν ο ίδιος νιώθει κούραση, σωματικά και πνευματικά: "Σε αυτό το σημείο της σεζόν είναι όλοι κουρασμένοι, ακόμη και οι Ελληνες παίκτες που έχουν συνηθίσει να παίζουν σε αυτό το στυλ μπάσκετ. Παρ' όλα αυτά, είναι αυτό για το οποίο υπέγραψα να κάνω. Στην αρχή της σεζόν με το να παίζουμε στο Eurocup και το να έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα, μπορέσαμε να έχουμε πιο γρήγορο ρυθμό, μειώσαμε τις διπλές προπονήσεις και τώρα σε αυτό το κομμάτι της σεζόν έχει μειωθεί πολύ ο ρυθμός των παιχνιδιών και η κούραση βγαίνει. Δεν κοιτάω όμως πότε θα γυρίσω σπίτι μου για να ξεκουραστώ, κοιτάω πότε θα τελειώσω την δουλειά για την οποία υπέγραψα να κάνω".

Διαβάστε ακόμη...