Η συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ.

"Παραλάβαμε χάος και την ΚΑΕ να είναι παντού αναξιόπιστη. Σε κάθε βήμα μας κυνηγούσαν φαντάσματα του παρελθόντος"...
Η συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ.
Την πρώτη της απολογιστική συνέντευξη Τύπου από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ. παρέθεσε η (διορισμένη από το Πρωτοδικείο) διοίκηση του «Δικεφάλου» του Βορρά την Παρασκευή (25/9). Ο πρόεδρος της ομάδας, Μιλτιάδης Κανωτάς δεν έκρυψε πως «παραλάβαμε χάος», ενώ ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ, Νίκος Σταυρόπουλος τόνισε πως «παρακαλέσαμε για τον Π.Α.Ο.Κ.».

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου, Μιλτιάδης Κανώτας. «Παραλάβαμε ένα χάος. Απλήρωτοι υπάλληλοι, παίκτες, προπονητές, δικαστικές αποφάσεις κατά της ΚΑΕ, πιστωτές που ζητούσαν τα χρήματά τους. Γι' αυτό στόχος μας ήταν να μετατρέψουμε τον Π.Α.Ο.Κ. σε αξιόπιστο σύλλογο, διότι είχε βυθιστεί στην αναξιοπιστία. Σε κάθε βήμα που κάναμε, μας κυνηγούσε το παρελθόν. Ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν καθαρός το 2004 και παρά τις πωλήσεις παικτών επί διοικήσεων Πανελούδη, τη δεδομένη στιγμή η ομάδα έχει οικονομικό άνοιγμα που ξεπερνά τα 4 εκ. ευρώ. Επί θητείας Δρόσου, δε, τα χρέη προς προμηθευτές από 75.000 ευρώ εκτοξεύτηκαν στα 380.000 ευρώ. Τα χρέη προς το Δημόσιο είναι 800.000 ευρώ. Και πραγματικά, ακόμη δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια κάποια πράγματα, διότι δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Ερχονται άνθρωποι και ζητούν τα χρήματά τους από συμφωνίες που είχαν κάνει από την εποχή Πανελούδη. Σύμφωνα με το αποτελέσματα του ελέγχου του ορκωτού λογιστή, στις 31/1/09 το ταμειακό έλλειμμα ανέρχεται στο ποσό των 2.130.000 ευρώ.

Στόχος της ομάδας είναι η οικονομική εξυγίανση. Πρώτη μας κίνηση ήταν η δημιουργία των συνθηκών για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής. Πετύχαμε διακανονισμούς με τον εκπρόσωπο παικτών κ. Παπαδάκη, στον οποίο οφείλεται ένα ποσό 480.00 ευρώ, με τον Χαριτόπουλο, όπου το αρχικό ποσό ήταν 290.000 ευρώ . Τα οφέλη που πετύχαμε μέσα από διακανονισμούς ήταν περισσότερα από 500.000 ευρώ. Όταν όμως προσπαθήσαμε να πάρουμε την ασφαλιστική ενημερότητα, διαπιστώσαμε ότι ο σωτήρας - όπως τον αποκάλεσαν - ο μεγαλοεπενδυτής που τον σήκωναν κάποιοι στα χέρια, κ. Δρόσος δεν είχε καταβάλλει ένα ποσό περίπου 20.000 ευρώ σε εισφορές στο ΙΚΑ.

Ξαφνικά προέκυψε και ένα χρέος στον Ιβάν Τόμας. Δηλαδή; Άλλες 22.000 ευρώ. Ο κ. Δρόσος εξέδωσε επιταγές ανώτερες του 1.000.000 ευρώ, αλλά δεν πληρώθηκε ούτε μία. Μας έλεγαν ότι είναι ο σωτήρας και υποσχέθηκε ότι θα τακτοποιούσε τα πάντα. Στην πραγματικότητα όμως κάθισε στον Π.Α.Ο.Κ. μέχρι το σημείο που εξαντλήθηκαν τα έσοδα. Άφησε πίσω του συντρίμμια. Όλοι οι παίκτες απλήρωτοι. Με τον Αργύρη Πεδουλάκη που τον έδιωξε σε μια νύχτα να διεκδικεί 122.000 ευρώ. Συμφωνίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ουδέποτε τηρήθηκαν. Χρέος 40.000 ευρώ προς τον ΕΣΑΚΕ και 80.000 ευρώ προς την ΕΟΚ. Κληρονομήσαμε και μεγάλα συμβόλαια για τη νέα χρονιά, ενώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπήκαν και βγήκαν από το ταμείο του συλλόγου 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Με τον κ. Δρόσο οι ΠΑΟΚτσήδες έδιναν 1.500 ευρώ για να τον βοηθήσουν, αγοράζοντας εισιτήριο διαρκείας και σήμερα τους ζητάμε να βοηθήσουν αγοράζοντας διαρκείας των 80 ευρώ.

Φέτος δεν ξοδέψαμε περισσότερα από 2.000 ευρώ για την προετοιμασία μας και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που μας στήριξαν. Η περσινή προετοιμασία κόστισε 40.000 ευρώ, 7.000 από τα οποία προς το ξενοδοχείο που φιλοξένησε την ομάδα τον περασμένο Αύγουστο στο Καρπενήσι δεν πληρώθηκαν και μας τα ζητάνε τώρα.

Το σημερινό ρόστερ επί εποχής Δρόσου θα κόστιζε 3.000.000 ευρώ. Ο οικονομικός προϋπολογισμός μας είναι εξασφαλισμένος. Το μόνο που ζητάμε από τον ΠΑΟΚτσή είναι να μας στηρίξει. Πέρυσι είπαν ότι είχαν δώσει 3.500 εισιτήρια διαρκείας, αλλά εμείς είδαμε ότι είχαν διατεθεί λιγότερα από 2.500. Ολοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο. Πήραμε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ελαφρύναμε τα χρέη και φτιάξαμε μια ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με αίσθημα ευθύνης. Γι' αυτό και πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα ο κάθε ΠΑΟΚτσής να στηρίξει το έργο μας με αγορά διαρκείας.

Νομίζουμε, με βάση και τα όσα εισπράττουμε από έξω, πως έχουμε ίσως το καλύτερο τεχνικό τιμ. Για το ρόστερ κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε μα το χαμηλότερο κόστος και όλα τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα.

Γίνονται οι κατάλληλες νομικές διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες για τη διοίκηση Δρόσου. Πρωτίστως πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία απεμπλοκής του από τον ΠΑΟΚ. Οι μετοχές που έχει κρίθηκαν ανενεργές. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχική σύνθεση της ΚΑΕ είναι πως ήταν πριν την έλευση Δρόσου. Το 10% ανήκει στον ΑΣ Π.Α.Ο.Κ. και το υπόλοιπο ποσοστό έχει μοιραστεί σε δέκα ΠΑΟΚτσήδες. Θα γίνει η οριστική απεμπλοκή και θα κατατεθούν ακολούθως μηνύσεις.

Έχουμε ευχαριστήσει για τη βοήθεια της ΠΑΕ θα το κάνουμε μια ακόμη φορά. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης ανταποκρίθηκε σε όλα όσα μας υποσχέθηκε, αλλά ξέρουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει ακόμη παραπάνω. Έχει τη δυναμική να το κάνει».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σταυρόπουλος είπε: «Προ ημερών έπινα καφέ με έναν φίλο. Ξαφνικά με σταμάτησε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος με ευχαρίστησε γι' αυτό που κάνω. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς αισθάνθηκα. Ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν ένα χάος. Ένα καράβι που έμπαζε από παντού. Επειδή όμως στην ζωή μου έχω μάθει να κάνω πρωταθλητισμό, έχω βάλει ένα προσωπικό στοίχημα. Χρειάστηκε να παρακαλέσουμε για τον Π.Α.Ο.Κ.. Θέλω να μας παρακαλάνε για να συνεργαστούν με την ομάδα και όχι το αντίθετο και πιστέψτε με βαδίζουμε πλέον προς αυτόν τον δρόμο. "Χτυπούσαμε" πόρτες και τις βρίσκαμε κλειστές. Συνέβαλαν στην προσπάθεια μας άνθρωποι της διοίκησης, ο Δημήτρης Πατρίδας, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Ο Παύλος Σαλτσίδης, Ολυμπιονίκης, έφτασε και αυτός σε σημείο να παρακαλάει.

Το βασικότερο ήταν να εξασφαλίσουμε τον στρατηγό που θέλαμε. Και αυτός ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος. Το πετύχαμε και η έλευση του Μαρκόπουλου ήταν το διαβατήριο για να έρθουν κι άλλοι παίκτες.

Όποιος βρίσκεται στον Π.Α.Ο.Κ. είναι υποχρεωμένος να δουλεύει ως επαγγελματίας. Αν δεν το κάνει, θα φύγει, διαφορετικά θα φύγω εγώ.

Ο στόχος μας είναι να έχουμε μια ομάδα που θα σέβεται τον εαυτό της, την ιστορία της, τα κύπελλα της και τον κόσμο της. Και ταυτόχρονα θα την σέβονται όλοι. Κάναμε 9 μεταγραφές από 9 διαφορετικούς μάνατζερ, που σημαίνει πως ότι ίσχυε παλιά και αφορούσε συνεργασία με ένα γραφείο μάνατζερ, έχει τελειώσει. Σε ότι αφορά το μπάτζετ πρέπει να ενδιαφέρει ότι αυτό είναι εξασφαλισμένο. Διαβάζω διάφορα και γελάω, με την έννοια ότι χαίρομαι πως θεωρείτε πως οι παίκτες που αποκτήσαμε έχουν υψηλό κασέ.

Είχαμε πει ότι δεν θα φύγουμε ούτε δραχμή σε σχέση με αυτά που μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε και δεν το κάναμε. Δεν έχει σημασία το ποσό και ούτε θα το πω και δεν χρειάζεται να ξέρετε. Αυτά είναι πράγματα που αφορούν μόνο την ομάδα. Το μπάτζετ είναι χαμηλό. Ίσως να μπερδευτήκατε πολύ με την παραμονή των Τσιάρα, Καυκή και τη μεταγραφή του Γκρέγκορι.

Είναι πολλά πράγματα που δεν ξέρετε. Πήγα στο Καρπενήσι να δω την ομάδα και με πλησίασε ένας κύριος λέγοντας τα καλύτερα για τον Π.Α.ΟΚ. και εκεί που ένιωσα καλά, μου ζήτησε 7.000 ευρώ, επειδή του τα χρωστούσε ο σύλλογος από πέρυσι. Δεν ξέρετε ότι ο κ. Κανώτας έχει βάλει από την τσέπη του 100.000 ευρώ, ο κ. Πατρίδας 180.000 ευρώ, ότι τα μέλη της διοίκησης έχουν βάλει από 20 ή 30 ή 40 χιλιάδες ευρώ. Κινηθήκαμε με πλήρη εντιμότητα και ειλικρινά μιλάω, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε.

Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι ομάδα του Σταυρόπουλου ή οποιουδήποτε άλλου. Το πνεύμα μας έχει να κάνει με την ομαδική δουλειά.

Το ρόστερ θα συμπληρωθεί με την απόκτηση του Ραντένοβιτς. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση περιμένουμε την απάντηση του εκπροσώπου του για να μας πει αν θα συνεργαστεί ή όχι ο παίκτης με την ομάδα. Στο αρνητικό ενδεχόμενο έχουμε άλλες επιλογές.

Οι ακαδημίες έχουν περάσει στην ΚΑΕ, έτσι όπως πρέπει να ισχύει. Θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο να δείξει εμπιστοσύνη και να αγκαλιάσει τη σοβαρή, επαγγελματική δουλειά μας».

Διαβάστε ακόμη...