Ο Παύλος Σαλτσίδης στο Paokmania

To Σάββατο 19/9 συναντήσαμε τον Παύλο Σαλτσίδη και μας μίλησε για όλους και για όλα...
Ο Παύλος Σαλτσίδης στο Paokmania
Το πρωί του Σαββάτου (19/9) συναντήσαμε τον Παύλο Σαλτσίδη στο cafe fratelli και μας απάντησε χωρίς φόβο και ... πάθος σε όλες τις ερωτήσεις που τα μέλη του Paokmania υπέβαλαν  μέσα από το forum μας.  Ο Παύλος εντυπωσίασε με την απλότητα, αλλά και τη μεγάλη προθυμία με την οποία μας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβάλλαμε χωρίς να έχει την παραμικρή διάθεση να κρύψει απολύτως τίποτε. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ ζεστό κλίμα μιας και ο ίδιος - όπως άλλωστε δηλώνει - είναι ένας απλός στρατιώτης της μεγάλης ασπρόμαυρης ιδέας. Δεκαοχτώ (18) συνολικά μέλη έστειλαν ερωτήσεις στο μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ και κάποιες παραλείφθηκαν για το λόγο ότι είχαν υποβληθεί και από άλλα μέλη.
Ο βασιλιάς των σπορ ήταν, είναι και θα είναι το ποδόσφαιρο και εκ των πραγμάτων θα έχει τη μερίδα του λέοντος στις ψυχές μας, ήταν οι πρώτες κουβέντες του Παύλου. Από μικρά παιδιά μάθαμε τον ποδοσφαιρικό Π.Α.Ο.Κ. ασχέτως αν από το '87 και μετά έγινε το «μπαμ» και στο τμήμα του μπάσκετ. Φυσικά και υπάρχει μπασκετικός κόσμος από τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε ο Π.Α.Ο.Κ. στο μπάσκετ. Η σημερινή γενιά των 35άρηδων έχει γαλουχηθεί με τον μπασκετικό Π.Α.Ο.Κ. μιας και τότε το ποδόσφαιρικό τμήμα ζούσε δύσκολες εποχές. Αλλά όπως είπα και προηγουμένως το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ.
Ακολουθούν αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Εδώ και 2-3 χρόνια η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. δείχνει να ορθοποδεί και το ποδοσφαιρικό τμήμα να οδεύει προς την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική άνοδο. Στην ΚΑΕ φέτος γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια να επανέλθει η ομάδα σε επίπεδα σταθερότητας, αλλά η δυναμική δεν είναι η ίδια (ούτε τώρα ούτε παλιότερα). Πού πιστεύεται ότι οφείλεται αυτό;
Το ποδόσφαιρο είναι μεν πιο δημοφιλές από το μπάσκετ αλλά υπήρχαν εποχές που τα δύο τμήματα συμβάδιζαν στην προτίμηση του κόσμου.  Πιστεύετε ότι το μπάσκετ δεν έχει βρει ακόμα τον «Ζαγοράκη» του, ένα ηγέτη που θα εμπνεύσει και τραβήξει την φίλαθλη μάζα προς το παλατάκι;

Όλοι περιμένουμε με λαχτάρα να δούμε μια μέρα τον αετό να σηκώσει και το δεύτερο κεφάλι και να ζήσουμε στιγμές όπως παλιά και μάλιστα αυτή την φορά στο δικό μας σπίτι. (NewYorker)
Δε νομίζω ότι οφείλεται σε αυτόν το λόγο. Σαφώς και ένας ηγέτης στο μπάσκετ θα έδινε μεγάλη ώθηση, αλλά σίγουρα δε μπορεί να έχει την ίδια απήχηση που τυγχάνει το ποδόσφαιρο όποιος και αν είναι αυτός ο ηγέτης. Σε αυτό παίζει κύριο ρόλο το ότι το μπάσκετ έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα με τα χρήματα που ξοδεύονται από τους Γιαννακοπουλέους και τους Αγγελοπουλέους για τον καταρτισμό των ομάδων τους. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να τους χτυπήσεις στα ίσα. Σίγουρα μπορείς να τους ανταγωνίζεσαι ως ένα σημείο με αξιοπρέπεια.

Τι μηνύματα πήρε από τις συναντήσεις του με τους συνδέσμους φίλων Π.Α.Ο.Κ. στις οποίες παρευρέθηκε το τελευταίο διάστημα; (alemao)

Ο κόσμος αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια γιατί βλέπει ότι γίνεται από ανθρώπους ΠΑΟΚτσήδες, άφθαρτους που δεν είχαν ασχοληθεί με τα κοινά του Π.Α.Ο.Κ.. Αυτό έχει και τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του μιας και δεν υπάρχει η απαιτούμενη παραγοντική εμπειρία, αλλά υπάρχει η θέληση και η καθαρή καρδιά. Μπορεί να γίνουν και κάποια λάθη, αλλά οι προθέσεις είναι αγνές και συμβαδίζουν με αυτές του ποδοσφαίρου. Τα μηνύματα ήταν πολύ θετικά γιατί με τη δουλειά που γίνεται, ο κόσμος ξεπέρασε τις όποιες αμφιβολίες αρχικά μπορεί να υπήρχαν μιας και κατάλαβε ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη διοίκηση δεν είναι όμοιοι τους προηγούμενους και θέλουν να κάνουν τον Π.Α.Ο.Κ. να ορθοποδήσει.

1. Ποιο είναι και ποιος δημιούργησε (με στοιχεία) το σημερινό χρέος;

2. Ποιος είναι ο στόχος, στο τέλος της χρονιάς στο θέμα αυτό (πόσο χρέος θα μείνει);

3. Υπάρχει, και σε ποιο βαθμό, ανάμιξη της ΠΑΕ στα της ΚΑΕ;

4.Με δεδομένο ότι θα δοθεί ένα ποσό σε περυσινά χρέη, το φετινό μπάτζετ ήδη ξεπέρασε τον αρχικό σχεδιασμό (μένουν και 2 τουλάχιστον μεταγραφές) και την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας να μην είναι τέτοια που να δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας, που θα βρεθούν τα χρήματα ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα;

5.Τέλος, πως έφτασε στην απόφαση να εμπλακεί στα διοικητικά της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ; (Kostasff)

1. Τα στοιχεία δεν τα έχω εγώ. Δεν είναι αυτή η αρμοδιότητά μου. Αυτό που γνωρίζω και μπορώ να πω ξεκάθαρα είναι όταν ανέλαβε την ομάδα ο κ. Πανελούδης δεν υπήρχαν χρέη. Όλες οι διοικήσεις που πέρασαν από Πανελούδη και μετά έχουν μερίδιο ευθύνης γι’ αυτά τα χρέη που έχει η ΚΑΕ. Βέβαια θα πρέπει να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος με στοιχεία για να φανεί σε ποια κατάσταση ανέλαβε ο καθένας τα οικονομικά και σε ποια κατάσταση τα παρέδωσε για να κατανοηθεί το μέγεθος της ευθύνης του καθενός. Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε φορά που αλλάζει χέρια η διοίκηση της ΚΑΕ.

2. Στόχος μας είναι το αρχικό χρέος να μειωθεί κατά 1/3. Υπάρχει πλάνο 3ετίας για την εξάλειψη των χρεών.

3. Υπάρχει μια βοήθεια από την ΠΑΕ προς την ΚΑΕ στα οικονομικά της τάξεως των 100.000 €

4. Το μπάτζετ έχει ξεπεραστεί κατά 300.000 € τον αρχικό σχεδιασμό συμπεριλαμβανομένης και μιας ακόμη μεταγραφής. Το κλίμα στον κόσμο αλλάζει από τις κινήσεις που έγιναν, από την εικόνα των φιλικών και βέβαια από τη στιγμή που θα δοθεί και μια συνέντευξη τύπου που θα βγούμε σα διοίκηση και θα μιλήσουμε ανοικτά για όλα τα θέματα που απασχολούν την ΚΑΕ, ο κόσμος θα συμπαρασταθεί στη προσπάθειά μας και θα βοηθήσει με την αγορά των διαρκείας. Θα έρθουν και χορηγίες στην πορεία και το συγκεκριμένο άνοιγμα θα καλυφθεί.

5. Ήμουν στην προετοιμασία με την εθνική ομάδα για τους Μεσογειακούς αγώνες. Με πήρε τηλέφωνο ο κος Γαλατσόπουλος και ζήτησε τη βοήθεια μου. Όταν είσαι ΠΑΟΚτσής και σου ζητούν να βοηθήσεις δε σου πάει η καρδιά να πεις όχι. Αν έλεγα όχι και στην πορεία έβλεπα ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, θα είχα τύψεις στη συνείδησή μου. Έτσι το σκέφτηκα και εφόσον μπορώ να βοηθήσω πήρα την απόφαση να διαθέσω όσο χρόνο έχω στη διάθεσή μου για να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Έχω και το παράδειγμα του κουμπάρου μου του Π. Ποικιλίδη που είχε κι αυτός ανάλογο ρόλο στην ΠΑΕ.

Ποιος ήταν ο αρχικός στόχος που τέθηκε με το που συγκροτήθηκαν όλοι σε διοίκηση κι αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος όπως στο ποδόσφαιρο όπου τέθηκε πλάνο 3ετίας..(free4)

Το πρώτο πράγμα που μας απασχόλησε ήταν να εξασφαλίσουμε το πιστοποιητικό για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα. Υπήρχαν τόσα πολλά προβλήματα με καταγγελίες και προσφυγές που φοβόμασταν ότι θα δυσκολευτούμε πολύ για γίνει αυτό. Έπρεπε να βρούμε όλους αυτούς με τους οποίους υπήρχαν οφειλές και να προβούμε σε διακανονισμούς, ώστε μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τον φάκελο για να πάρουμε το πιστοποιητικό. Πλέον δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μη συμμετοχής μιας και τα έχουμε βρει με όλους.

1. Αν σκέφτονται στην ΚΑΕ να κάνουν κάτι εφόσον όλα αυτά τα δημοσιεύματα περί οικονομικών συναλλαγών Ταπούτου - αρη είναι αληθινά.

2. Αν ο Δρόσος άφησε χρέη όταν έφυγε.

3. Αν φαίνεται να χρωστάει η ΚΑΕ στον Πανελούδη και αν σκέφτονται να κυνηγήσουν αυτούς που δημιούργησαν χρέη στην ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ.(lefis)

1. Υπήρχε μια οφειλή του Ηρακλή προς τον Ταπούτο. Από την άλλη πλευρά, ο άρης είχε κάποιες οφειλές προς τον Ηρακλή από την υπόθεση Σχορτσιανίτη. Επομένως οι τρεις τους ήρθαν σε συνεννόηση και το ζήτημα λύθηκε με την αποπληρωμή του Ταπούτου από τον άρη. Έτσι ο άρης ξεχρέωσε τις οφειλές που είχε προς τον Ηρακλή για την υπόθεση Σχορτσιανίτη. Επομένως δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό στο όλο ζήτημα.

Για το θέμα Ταπούτου θα ήθελα να πω ότι ήταν επιλογή του προπονητή μας, με τη σύμφωνη γνώμη του κου Σταυρόπουλου. Εμείς σα διοίκηση αναφέραμε τα όποια προβλήματα υπήρχαν στη συγκεκριμένη υπόθεση με τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, αλλά από τη στιγμή που σα λύση ήταν η καλύτερη για αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους (θα αμείβεται με 65.000€) καταλήξαμε στο να πάρουμε τον Ταπούτο και να προσθέσουμε παράλληλα έναν ακόμη Έλληνα παίκτη στο ρόστερ. Μπορεί να ήταν επικοινωνιακό λάθος αλλά τέτοιον παίκτη με 65.000€ δε μπορούσαμε να βρούμε. Ο κόσμος έχει δίκαιο να φωνάζει, αλλά καλό θα ήταν να τον κρίνει με την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο μιας και θα φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα.

2. Δε γνωρίζω το ακριβές ύψος των χρεών του κου Δρόσου, αλλά είναι γύρω στο 1,0 εκ. €. Το συνολικό χρέος της ΚΑΕ είναι γύρω στα 3,5 με 4,0 εκ. €. Σίγουρα πλήρωσε κάποια από τα παλιά χρέη για να μπορέσει ο Π.Α.Ο.Κ. να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο περσινό πρωτάθλημα. Το θέμα Δρόσου δεν το έχουμε πιάσει ακόμα, διότι έχουμε άλλα ζητήματα που μας απασχολούν αυτή τη στιγμή.

3. Δε γνωρίζω εγώ αν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά δεν το νομίζω. Τώρα αν υπάρχουν αποδείξεις για τα χρέη, να είστε σίγουροι πως θα τους κυνηγήσουμε.

1. Πόσα διαρκείας έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα και μέχρι πότε θα διατίθενται ;

2. Πρότασή μου να γίνει τηλεοπτικό σποτάκι με εικόνες από Παλέ, Μπάνε, Πέτζα και να καλεί τον ΛΑΟ του Π.Α.Ο.Κ. να βοηθήσει στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Π.Α.Ο.Κ. μας στο μπάσκετ. Το ίδιο φυσικά και στα ραδιόφωνα.(tsi)

1. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί γύρω στα 500, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτό το ποσό θα εκτοξευτεί μέχρι τέλος του μήνα. Θα πάρουν οι σύνδεσμοι, που μέχρι στιγμής δεν είχαν πάρει. Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 17/10 και ακόμη πολύς κόσμος δε βιάζεται να προμηθευτεί τα εισιτήρια. Μέχρι και τις 17/10 θα διατίθενται σίγουρα και πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί ο περσινός αριθμός των εισιτηρίων που επίσημα ήταν 2.500. Άλλωστε οι τιμές και λόγω της κρίσης μειώθηκαν ώστε να είναι προσιτές για το ευρύ κοινό.

2. Έχει ήδη δημιουργηθεί διαφημιστικό σποτάκι για τα ραδιόφωνα και διαφημίσεις για τις εφημερίδες.

1. Υπάρχουν σκέψεις για κοινό διαρκείας με την ΠΑΕ από τη νέα χρονιά

2. Στο θέμα Καυκή και Τσιάρα για ποιο λόγο άλλαξε η διοίκηση τη στάση της ενώ είχαν αποκτηθεί και παρόμοιοι παίκτες αν και οι Καυκής-Τσιάρας παρουσίασαν κάποια έγγραφα που έδειχναν ότι τα συμβόλαια της νέας περιόδου θα επιβαρύνουν την ΚΑΕ και όχι το Δρόσο; (paok maniak)

1. Είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί μιλάμε για δύο διαφορετικές εταιρείες

2.Τα συμβόλαια αυτά είχαν να κάνουν με την ΚΑΕ. Συνολικά και οι δύο, θα κόστιζαν στην ΚΑΕ 750.000€. Επομένως έπρεπε να γίνει αναπροσαρμογή των δεδομένων στα συμβόλαια. Και τα δυο παιδιά πέραν του ότι είναι καλοί παίκτες και θα βοηθήσουν είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Δέχθηκαν την αναπροσαρμογή γιατί ήξεραν ότι τα προηγούμενα συμβόλαια δεν ήταν αντιπροσωπευτικά για τα δεδομένα της κατάστασης και εφόσον κατάλαβαν ότι το κλίμα έχει αλλάξει ήθελαν να παραμείνουν στην ομάδα. Τα νέα τους συμβόλαια θα κοστίσουν στην ΚΑΕ 250.000€ στο σύνολο.


1. Αληθεύει ότι κάθε σύνδεσμος ήταν υποχρεωμένος να αγοράσει 10 διαρκείας;

2. Γιατί δεν έγινε συνεργασία μεταξύ σας και του Μπάνε Πρέλεβιτς;

Σας στηρίζουμε απόλυτα! Βγάλτε τον Π.Α.Ο.Κ. μας από το αδιέξοδο που περιήλθε (Nakos_Paok_Rox_My_Sox)

1. Φυσικά και δεν αληθεύει. Εμείς δεν υποχρεώνουμε κανένα να πάρει διαρκείας

2, Αυτοί που αποφασίζουν γι’ αυτά τα θέματα, λογικά, θα έκριναν ότι είναι καλύτερη λύση να μην απευθυνθούν στον  Πρελεβιτς.

Υπάρχουν κάποιες εγγυήσεις για την ομαλή αποπληρωμή όλων των φετινών εξόδων;

Γιατί δε δραστηριοποιείται επιτέλους η ΚΑΕ σε ζητήματα εμπορικής αξιοποίησης  των χώρων, αλλά και διαφημιστικής προβολής ; (Aureliano Buendia)

Όσον αφορά τις εγγυήσεις, έχουμε κάποια στάνταρ. Από εδώ και πέρα κυνηγάμε πολλά θέματα, έχουμε πάρει τις ακαδημίες, έχουμε κάνει πολύ καλό πρόγραμμα χορηγικό, κάνοντας προτάσεις για χορηγία σε πολλές εταιρείες, θέλουμε να κάνουμε 5 συναυλίες στο παλατάκι, πιστεύω ότι όλα αυτά θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο…

1. Μέχρι πότε θα μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα εισιτήριο διαρκείας;

2. Υπάρχει τρόπος ώστε κάποιος να προμηθευτεί ένα εισιτήριο διαρκείας μέσω του Διαδικτύου;

3. Υπάρχει περίπτωση η ΚΑΕ να συνεργαστεί σε εμπορικά θέματα με την ΠΑΕ, όπως π.χ. στη δημιουργία ενιαίου καταστήματος όπου θα διατίθενται τα είδη της ομάδας;

4. Παράλληλα θα ήθελα να ρωτήσω τι σχέδια υπάρχουν για διάθεση των προϊόντων της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ. στο διαδίκτυο, δηλαδή τη δημιουργία μίας διαδικτυακής μπουτίκ;

5. Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε μέσω της αγωνιστικής πορείας αλλά και με την "καταπολέμηση" των χρεών της ομάδας να ξαναφέρετε τον κόσμο στο Παλατάκι, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του μιας και ο κόσμος φαίνεται διστακτικός στο να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια λόγω της αποτυχίας των προηγουμένων διοικήσεων;

6. Πιστεύετε ότι ο Π.Α.Ο.Κ. θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να ανταγωνιστεί τις ομάδες που διαθέτουν μεγαλύτερα χρηματικά κεφάλαια από αυτόν όπως για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και να επιστρέψει στις εγχώριες αλλά και στις ευρωπαϊκές επιτυχίες; (Lord_GayrosSlayer)

1. Εισιτήριο διαρκείας, από όσα γνωρίζω , θα μπορεί κάποιος να πάρει μέχρι την τελευταία μέρα πριν την πρώτη επίσημη εντός έδρας υποχρέωση στο πρωτάθλημα

2. Δεν μπορεί ακόμα κάποιος να προμηθευτεί κάρτα διαρκείας μέσω διαδικτύου. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για τέτοιες κινήσεις. Σιγά σιγά θα οργανωθούμε και σε αυτόν τον τομέα

3. Η ΠΑΕ θα μας βοηθήσει σε θέματα χορηγιών και υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια χορηγία που κλείνει να τη στείλει και σε μας

4. Δεν υπάρχει για την ώρα σχέδιο για διαδικτυακή μπουτίκ, υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράματα για την ώρα, ίσως στο μέλλον το δούμε και αυτό. Θα γίνει όμως καινούρια μπουτίκ της ΚΑΕ σε άλλο χώρο από τον υπάρχοντα , έχουμε σκοπό όμως να δημιουργήσουμε ένα sports café

5. Πιστεύουμε ότι θα φέρουμε τον κόσμο στο παλατάκι, αυτός άλλωστε είναι ο βασικός μας στόχος.

6. Σε βάθος χρόνου μπορεί να συναγωνιστεί τις ομάδες των Αθηνών, με την προϋπόθεση βέβαια να βγάλει δικά του ταλέντα από τις ακαδημίες . Οικονομικά ποτέ δεν θα φτάσουμε στο επίπεδο αυτών των συλλόγων εκτός και αν έρθει κάποιος πολύ πλούσιος στον Π.Α.Ο.Κ. και μας αναλάβει

Το χειρότερο πλήγμα που μπορεί να υποστεί ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. είναι τα νέα διοικητικά (και φυσικά οικονομικά) προβλήματα.

1.Θεωρείται ότι υπάρχουν οι εγγυήσεις ώστε να αποφευχθεί μία νέα οικονομική κρίση κατά τη διάρκεια της σεζόν με δεδομένο ότι ξεκινάτε μια αξιόλογη προσπάθεια η οποία όμως συνυπάρχει με τα παλαιότερα χρέη;
2.Έχετε σκοπό εφόσον διαπιστωθούν οικονομικές ατασθαλίες παλαιότερων παραγόντων να προβείτε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσετε τα συμφέροντα του συλλόγου;
3. Ο φετινός προϋπολογισμός έχει λάβει υπόψη το πλέον αρνητικό σενάριο της μη στήριξης των οπαδών μας ή/και των αρνητικών αποτελεσμάτων;
4. Υπάρχει σκέψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα πρότυπα του ποδοσφαιρικού τμήματος;
5. Έχετε βρει θετική ανταπόκριση στο θέμα των χορηγιών; Σε πιθανή αρνητική απάντηση θα μπορούσατε να μας γνωρίσετε τις εταιρίες;
6. Το www.paokbcshop.gr  ακόμα περιέχει τα περσινά είδη. Υπάρχει άμεση σκέψη για ανανέωση-εμπλουτισμό των προϊόντων σε πιο ''φιλικές'' τιμές;
7.Υπάρχει εξέλιξη στο θέμα των μετοχών; Αν ναι ποιοι είναι τελικά οι κύριοι μέτοχοι;
8.Τέλος, στα πλαίσια της απόλυτης διαφάνειας θα δημοσιεύετε τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ σε τακτά χρονικά διαστήματα; (axl4)

1. Το μπάτζετ δεν είναι καλυμμένο 100%, έχουμε κάνει μια υπέρβαση της τάξης των 300.000€ αλλά θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να το καλύψουμε. Αν γίνει σωστή διαχείριση και διαφήμιση πιστεύω ότι θα το καλύψουμε και δεν θα βρούμε μπροστά μας τα περσινά προβλήματα. Το ποσό αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο από τα διαρκείας, θα πρέπει να γίνει μεγάλη υπέρβαση. Πιστεύουμε ότι τελικά θα πουληθούν πολλά φτηνά αλλά θέλουμε να πουλήσουμε και αρκετά από τα ακριβά.

2. Υπάρχει η σκέψη εφόσον η ομάδα μπει σε ανοδικό ρεύμα και ησυχάσουμε από άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις να δούμε ποιοι δημιουργησαν αυτήν την κατάσταση και ανάλογα να κινηθούμε

3. Ξεκινήσαμε με το δεδομένο της μη στήριξης από την πλευρά των οπαδών μας, το είδαμε αυτό και το εμπεδώσαμε καλά. Το αρνητικό πάντως κλίμα πάντως των πρώτων ημερών που αναλάβαμε δείχνει να ανατρέπεται και ο κόσμος να ενδιαφέρεται και πάλι για την ομάδα

4. Είναι υποχρεωτικό από το νόμο να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, επειδή είμαστε εταιρεία

5. Υπάρχει θετική ανταπόκριση στο θέμα των χορηγιών και κάποιοι από τους περσινούς ανανέωσαν ήδη προσφέροντας μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με τα περσινά. Περιμένουμε γεμίζοντας το παλατάκι, σε μια υγιή κατάσταση να αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των χορηγιών όπως ακριβώς συνέβη και με την ΠΑΕ

Κάναμε άνοιγμα σε 2000 εταιρείες . Ένας άνθρωπος από το τμήμα marketing ασχολείται αποκλειστικά με αυτό, στέλνοντας σε πάρα πολλές εταιρείες ενημερωτικό υλικό. Μαζί του στο τμήμα υπάρχουν άλλοι τρεις οι οποίοι εργάζονται ατέλειωτες ώρες κάθε μέρα

6. Υπάρχει σκέψη για ανανέωση-εμπλουτισμό των προϊόντων του paokbcshop σε πιο ''φιλικές'' τιμές.

7. Οι κύριοι μέτοχοι της ΚΑΕ είναι οι γνωστοί 10 θεματοφύλακες

8. Στην συνέντευξη τύπου που θα δώσει συντομότατα ο πρόεδρος της ΚΑΕ, θα αναφερθεί αναλυτικά σε όλα τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας παρουσιάζοντας με αριθμούς την ακριβή κατάσταση.
Δεσμεύεστε ότι ΑΝ τα πράγματα είναι άσχημα όχι απλά θα φύγετε, αλλά θα ενημερώσετε ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ποιος ευθύνεται για την κατάσταση...Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την κοροϊδία και ΕΑΝ αποδειχθεί και αυτή η προσπάθεια ανεπαρκής θέλουμε να ξέρουμε ποιος φταίει!!! (D.A.A.T.)

Το σενάριο αυτό δεν το έχουμε συζητήσει ούτε καν θέλουμε να το σκεφτόμαστε. Εμείς δε ζητήσαμε να πάρουμε τον Π.Α.Ο.Κ. Ήρθαμε σαν λύση ανάγκης. Δεν ήταν όνειρο της ζωής μου να τρέχω από σύνδεσμο σε σύνδεσμο, βάζοντας χρήματα για τις βενζίνες από τη τσέπη μου. Σε μια προσωρινή διοίκηση που ουσιαστικά θα κάνει απλή διαχείριση δεν μπορεί κανείς να ρίξει ευθύνες. Τονίζω ότι μας βοηθάει ο ΑΣ και ο κ. Κατσαρής προσωπικά, που είναι γνώστης της κατάστασης

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου είχε παρευρεθεί και είχε εκπροσωπήσει την ΚΑΕ σε εκδήλωση μνήμης που έγινε στα Γρεβενά για τους 2 αδικοχαμένους φιλάθλους που είχαν δολοφονηθεί με μολότοφ μέσα στο αυτοκίνητό τους. Ας μας μεταφέρει λίγα λόγια για την εμπειρία που βίωσε εκείνη τη βραδιά...(teacher)

Εκείνο το βράδυ, στα πλαίσια του πρώτου φεστιβάλ που οργάνωσε ο εκεί σύνδεσμος του Π.Α.Ο.Κ.  τιμηθήκανε τα 2 παιδιά και δώσαμε 2 πλακέτες εγώ και ο Κώστας Ορφανός. Κάναμε προσφορά σαν ΚΑΕ ένα διαρκείας στην αδερφή του ενός παιδιού, το ξέρουμε ότι δεν θα έρθει, αλλά το δώσαμε τιμής ένεκεν . Η κοπέλα δεν παρευρέθηκε ούτε στην εκδήλωση όπως και κανείς συγγενής των αδικοχαμένων παιδιών, που δεν άντεξαν την έντονη συγκίνηση. Τις πλακέτες τις παρέλαβε ο υπεύθυνος του συνδέσμου που με τη σειρά του τις παρέδωσε στις οικογένειες.

1. Κατά πόσο έχει απεμπλακεί οριστικά από την ομάδα ο κύριος Δρόσος;2. Ποια η συνεισφορά του Κατσαρή στον φετινό σχεδιασμό;3. Έχει έρθει η όποια οικονομική βοήθεια απο την ΠΑΕ; (gash4)

1.Δεν υπάρχει περίπτωση εμπλοκής του Δρόσου και πάλι με την ομάδα. Οι μετοχές είναι στα χέρια των θεματοφυλάκων, μιας και αυτές που κατείχε ο Δρόσος είναι πλέον ανενεργές..

2. Η συνεισφορά του Κατσαρή στον φετινό σχεδιασμό, όπως προαναφέραμε είναι σημαντική.

3. Η ΠΑΕ ενίσχυσε ήδη οικονομικά την ΚΑΕ δίνοντας ένα σημαντικό - για τα δεδομένα των καιρών – ποσό.

Αν υπάρχει πλάνο για την δημιουργία υγιούς ανταγωνιστικής ομάδας στο μέλλον.Αν υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του κάθε παίχτη για να μην αποδεσμεύεται με ευτελή ποσά. (sidpanos)
Υπάρχει το πλάνο της τριετίας και ελπίζουμε ότι η ομάδα θα πάρει την ανιούσα. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα των συμβολαίων των παικτών και συνεπώς δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποια ρήτρα σε συμβόλαια. Δεν ήμουν παρών σε καμία διαπραγμάτευση της διοίκησης με παίκτες. Άλλοι διαπραγματευόταν . Ο ρόλος μου ήταν εξαρχής η επικοινωνία με τους φιλάθλους μας. Αυτά τα θέματα τα παρακολουθεί προσωπικά ο Νίκος ο Σταυρόπουλος. Το πλιάτσικο που γινόταν ως τώρα στην ομάδα σε τέτοια θέματα σταμάτησε πλέον…

1) Τι γίνεται με χορηγίες, αν έγιναν επαφές με ΔΕΚΟ, ποιες και ποιοι αρνήθηκαν
2) Ποιες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ κινήσεις έκαναν ή θα κάνουν ώστε να επιστρέψει ο ΜΠΑΝΕ στο Π.Α.Ο.Κ. έστω χωρίς πόστο αλλά ως συνοδοιπόρος....αν πρέπει να ρίξετε τα μούτρα σας για το ΜΠΑΝΕ , να ΤΑ ΡΙΞΕΤΕ....Π.Α.Ο.Κ. έγινα από τον ΜΠΑΝΕ ούτε από το Κανώτα ούτε από το Σαλτσίδη
3) Επειδή δεν πιστεύω ότι διοικεί ο 75αρης Κανώτας, ποιος διοικεί ή αν είναι συλλογική η προσπάθεια με 2-3 ανθρώπους ως ηγετική ομάδα....αν ναι ποιοι είναι αυτοί

Υ.Γ. Θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι πολιτικάντικες....ο Π.Α.Ο.Κ. βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή της ιστορίας του όπως 2 χρόνια πριν με τον Ζαγόρ.... (diniko80)

1. Υπήρξε επαφή μόνο με τον ΟΠΑΠ που βέβαια είναι μεγάλος οργανισμός αλλά όχι ΔΕΚΟ. Πάντως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στη φανέλα μπροστά θα υπάρχει η εταιρεία του κ. Αμοιρίδη που μας έχει εντυπωσιάσει με τον τρόπο που σκέφτεται για την ομάδα. Να τονίσω στο σημείο αυτό ότι στα δύσκολα στέκονται αρωγοί στην ομάδα οι κ.κ. Γαλατσόπουλος, Πατρίδας και φυσικά ο Αμοιρίδης .

2. Δεν έχει συζητηθεί τίποτε για τον Μπάνε. Εγώ όμως, προσωπικά σαν Σαλτσίδης, αν θέλει ο Μπάνε να έρθει, του παραχωρώ τη θέση μου να αναλάβει αυτός το ζήτημα της επικοινωνίας με τους φιλάθλους πηγαίνοντας από σύνδεσμο σε σύνδεσμο, από πόλη σε πόλη. Του δίνω τη θέση μου τώρα , δημόσια, επειδή αγαπάει τον Π.Α.Ο.Κ. φυσικά αφιλοκερδώς όπως άλλωστε και εγώ που μην ξεχνάμε ότι προέρχομαι από την άρση βαρών

3.Είναι συνολική η προσπάθεια και δεν περισσεύει κανείς. Έχουν επιμεριστεί κάποιους ρόλους τα μέλη της διοίκησης, απλά ο καθένας έχει τις αρμοδιότητές του και τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται. Εγώ ως γνωστό, είμαι υπεύθυνος επικοινωνίας με τους συνδέσμους.

Ο Κανώτας έχει βάλει λεφτά δικά του στην εγγυητική , μην ξεχνάμε  πως είναι ο άνθρωπος που βάζει την υπογραφή του, κάτι που σε αυτόν τον Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι και ότι πιο εύκολο.

Τον βοηθάνε όμως οι κ.κ. Γαλατσόπουλος , Πατρίδας και φυσικά τα μέλη της διοίκησης πρωτοδικείου. Όλοι τους είναι οπαδοί της ομάδας .

Μια αναλυτική εικόνα του φετινού budget του Π.Α.Ο.Κ. και αν αυτό το budget είναι καλυμμένο από τα προβλεπόμενα έσοδα που θα έχει η ΚΑΕ φέτος, ή θα υπάρχουν εκ νέου ανοίγματα; (Stallion)

Είμαστε γύρω στο 1.100.000 € μαζί με την προσθήκη του ψηλού που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν είναι καλυμμένο 100% αλλά πιστεύουμε ότι θα το καλύψουμε, χωρίς να δημιουργήσουμε καινούρια ανοίγματα

Με σκοπό να μαζευτούν όσα πιο πολλά έσοδα είναι δυνατόν, αλλά και να εμπλουτιστεί αισθητικά η μπουτίκ, πιστεύω πως πρέπει να δημιουργηθεί μια κατηγορία με φανέλες όλων των αστέρων του παρελθόντος.

Ποιος δε θα ήθελε να έχει μια φανέλα με το 7 του Μπανε, το 8 του Πέτζα, το 12 του Λέβινγκστον η το 10 του Κόρφα; Και πόσα άλλα... Σκάιλς, Σάβιτς, Μπέρι, Τζόουνς, του αείμνηστου Μακ Ρει...Δε λέω ότι θα βγουν εκατομμύρια αλλά η γενιά η παλιά πιστεύω θα τρέξει να πάρει μια φανέλα που θα της θυμίζει το ένδοξο παρελθόν... τι λέτε; (Dj_timo)

Ωραία πρόταση και θα τη μεταφέρω άμεσα στο τμήμα marketing γιατί πιστεύω ότι θα φέρει επιπλέον έσοδα στην ΚΑΕ.

Υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για τον Λου; (admin team).

Βέβαια υπήρχε… Ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε συγκεκριμένη πρόταση, στον παίκτη, δεν είχαμε μεγάλη διαφορά στο οικονομικό σκέλος, αλλά ο Αμερικάνος καθυστέρησε πάρα πολύ για να μας απαντήσει. Έτσι το προπονητικό team αποφάσισε να κινηθεί σε μια πιο έτοιμη λύση, ενός παίκτη που έχει αγωνιστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, σε αντίθεση με τον Λου που μην ξεχνάμε ότι δεν έχει περάσει ακόμα τον Ατλαντικό. Σίγουρα πρόκειται για πολύ καλό παίκτη, αλλά δεν ήταν γραφτό να φορέσει τη ασπρόμαυρη φανέλα.

Ποιες οι εξελίξεις στο θέμα Ραντένοβιτς (admin team).

Πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και ο παίκτης θα παίξει τελικά σε εμάς. Τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις, είτε θετικές είτε αρνητικές

Στο σημείο αυτό  η φιλική κουβέντα με τον Παύλο Σαλτσίδη ολοκληρώθηκε. Οι απαντήσεις που δόθηκαν ελπίζουμε να ικανοποίησαν τα μέλη του paokmania που τις υπέβαλαν μέσω του forum. Αφήνοντας πίσω το cafe fratelli, του ευχηθήκαμε καλό κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια και να ικανοποιηθούν όλοι οι στόχοι που έθεσε ώστε στο τέλος της χρονιάς  όλοι μαζί να γιορτάσουμε την αναγέννηση του μπασκετικού Π.Α.Ο.Κ. 

Διαβάστε ακόμη...