«Θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για την ψυχολογία μας»

Στις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η ομάδα και θα πρέπει να ξεπεράσει ενόψει του αγώνα με την Nymburk, αναφέρθηκε ο κόουτς Λυκογιάννης, μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ mateco για την 2ηαγωνιστική του Basketball Champions League.
«Θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για την ψυχολογία μας»

«Η Nymburk είναι μια πολύ καλή ομάδα, με ταλέντο στην επίθεση, σταθερό κορμό και της αρέσει το γρήγορο παιχνίδι. Έχασε με σχετικά μεγάλη διαφορά από τη Galatasaray, αλλά για 35 λεπτά ήταν μέσα στο παιχνίδι. Έχουμε τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών. Ο Love και ο Καμπερίδης δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν ούτε αύριο», είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco και αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας: «Η επίθεση έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Έχουμε πλέον μια αντιστοιχία σε λάθη κι ασσίστ. Θέλουμε να το διατηρήσουμε αυτό. Σημαντικό είναι να έχουμε ξανά μονοψήφιο αριθμό λαθών και να αυξήσουμε τις ασσίστ. Θέλουμε να βρούμε περισσότερους πρωταγωνιστές. Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε τη Nymburk χαμηλά. Δύσκολα θα ξεπεράσουμε τους 75-80 πόντους. Με τις απουσίες που έχουμε δεν θα ακολουθήσουμε εύκολα σε ενδεχόμενο υψηλό σκορ».

Μιλώντας για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα, ο κόουτς Λυκογιάνης είπε: «Πίεση έχουμε βάλει εμείς οι ίδιοι ψάχνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα. Κάναμε ένα μέτριο παιχνίδι στη Βοσνία. Χάσαμε από δικά μας λάθη από μια ομάδα που κέρδισε στη συνέχεια και τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν ήμασταν κακοί με τον Προμηθέα. Χάσαμε όμως. Θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα κυρίως από ψυχολογική άποψη. Οι δυο που λείπουν είναι σημαντικά κομμάτια. Ο Jermaine κάνει πολύ περισσότερα πράγματα και στις δύο πλευρές του παρκέ από αυτά που φαίνονται. Τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Σταθερό κομμάτι μας είναι κι ο Γιώργος. Είμαστε άτυχοι, γιατί ο Love τραυματίστηκε τρία λεπτά πριν την τελευταία μας προπόνηση».

Ο Άρης Λυκογιάννης αναφέρθηκε και στην κατάσταση των δύο τραυματιών, ενόψει και του αγώνα με τον Ηρακλή: «Υπάρχει μια μικρή αισιοδοξία για τον Καμπερίδη. Όσον αφορά τον Love θεωρώ απίθανο να αγωνιστεί», ενώ για την ενέργεια της ομάδας, μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια, τόνισε: «Το θετικό είναι πως πολύ γρήγορα φεύγουμε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Δεν κουβαλάμε μια εβδομάδα την ήττα στην πλάτη μας. Το μεγαλύτερο φόρτωμα, που υπάρχει στην αρχή είναι και από τα δύσκολα ταξίδια, που κάναμε είναι μεγάλα. Ήταν ένας μαραθώνιος το ταξίδι στη Βοσνία και μετά η επιστροφή, προπόνηση κι αναχώρηση για Πάτρα. Κάναμε καλή συντήρηση αλλά δεν νομίζω η ομάδα να είναι πολύ γεμάτη».

Διαβάστε ακόμη...