Ο κόουτς Λυκογιάννης για όλα...

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ.Λυκογιάννης μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ μίλησε για όλα. Για την ξεκάθαρη δάση με το καλάθι του Jermaine Love που δεν μέτρησε, για το άμοιρο μπασκετάκι, αλλά και την τεράστια προσπάθεια του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν .
Ο κόουτς Λυκογιάννης για όλα...

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητης του ΠΑΟΚ: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και καλή συνέχεια στα ημιτελικά. Συγχαρητήρια και στους δικούς μου παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Η πρώτη όψη είχε να κάνει με το πρώτο ημίχρονο όπου αρκετά νωρίς χάλασε το μυαλό μας. Ο ένας λόγος ήταν αγωνιστικός. Η ΑΕΚ έπαιξε αρκετά πιο σκληρά σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια. Εμείς βρεθήκαμε σε κακή μέρα εκτελεστικά στο 2 εναντίον 2 στο pick n roll και από εκεί και πέρα οι βασικοί εκτελεστές που έχουμε δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να το διαβάσουν αυτό και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα.

Παίξαμε αρκετά εγωιστικά. Ο κάθε ένας που έπαιρνε τη προσωπική φάση προσπαθούσε να γίνει ήρωας. Αυτό μας έκανε πιο χαλαρούς στο αμυντικό κομμάτι. Επίσης η αντιμετώπιση που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο από τους δύο εκ των τριών διαιτητών, δεν ήταν ισάξια. Οι βολές ήταν 18-8 και γνώμη μου είναι ότι δεν αντιμετωπιστήκαμε με τον ίδιο τρόπο με τον αντίπαλο.

Στο ημίχρονο συζητήσαμε και είπαμε ότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή για εμάς είναι να μην είναι αυτή η τελευταία εικόνα αυτής της ομάδας. Γιατί αυτή η ομάδα δεν το αξίζει. Είναι μια ομάδα που πολεμάει και διεκδικεί κάθε challenge που έχει μπροστά της. Αυτό κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Σταματήσαμε το εγωιστικό μας παιχνίδι, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και γι αυτό βρήκαμε σύνδεση με το αντίπαλο καλάθι. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος είχε κοιμηθεί από την διαφορά των 20 πόντων. Ροκανίσαμε σταδιακά τη διαφορά μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο που βρεθήκαμε σε απόσταση βολής. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Στο 83-79 έγινε ένα κλέψιμο, υπήρξε μια φάση όπου όπως την είδα μετά το τέλος, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που να την έχει δει και να πει ότι είναι κανονικό το κόψιμο. Οι διαιτητές, παρόλο που πρόκειται για προημιτελικά δεν πήγαν καν στο instant replay. Ο κύριος Κορομηλάς μου είπε πως είναι 100% σίγουρος και δεν χρειάζεται να το δει. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπάρχει το instant replay. Μιλάμε για τα προημιτελικά. Δεν μιλάμε για φιλικό αγώνα. Και επειδή έχει γίνει μεγάλος ντόρος με το τι είχε γίνει στο πρώτο παιχνίδι, η ομάδα δεν θα κάνει ένσταση για τη συγκεκριμένη απόφαση η οποία είναι 100% ξεκάθαρη.

Αυτό το άμοιρο το μπασκετάκι, γιατί άμοιρο έχει καταντήσει, δεν χρειάζεται συνέχεια κοπάνημα από όλους. Βλέπουμε τι γίνεται τώρα και αλλού με ενστάσεις, αναβολές κλπ. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα δεν παίρνουμε κανένα παράδειγμα, δεν καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πάει στο πάτο του βαρελιού».

Κάνοντας έναν απολογισμό για τη σεζόν ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είπε: «Όταν ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη στις 10 Δεκεμβρίου, η ομάδα βρισκόταν στη τελευταία θέση της βαθμολογίας και το πρόγραμμα δεν ήταν αρκετά καλό. Υπήρχαν δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια στο δεύτερο γύρο και με ομάδες που ήταν χαμηλά στη βαθμολογία εκτός έδρας. Πετύχαμε πολλά! Θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν οι παίκτες, ο τρόπος με τον οποίο βγήκαν μπροστά σε όλες τις προκλήσεις που τους έβαζα. Νίκη για να φύγουμε από τις τελευταίες θέσεις. Νίκη για να μπούμε στην οχτάδα. Νίκη για την εξάδα. Νίκη απέναντι στην ΑΕΚ μετά το 1-1. Δεν έκαναν ποτέ πίσω. Μπήκαν μπροστά σε κάθε πρόκληση. Η αγωνιστική επιτυχία και ο τρόπος με τον οποίο αυτή η ομάδα αντέδρασε σε όλα αυτά, το πάθος που έδειξε, βοήθησε την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει ένας άνθρωπος που ήρθε χωρίς να έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα. Βοήθησε συγκλονιστικά ο κόσμος στην ΑΜΚ με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να έχει μηδενίσει τα χρέη προς φυσικά πρόσωπα.

Θεωρώ πως είναι μια χρονιά που έχουμε πετύχει πολλά. Σε αγωνιστικό, οικονομικό, οργανωτικό και στο επίπεδο της ομάδας. Πάνω σε αυτή τη σεζόν πρέπει να χτίσουμε. Σεμνά, ταπεινά, μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη μας».

Για το ενδεχόμενο Ευρωπαϊκής συμμετοχής την επόμενη χρονιά, ο κ.Λυκογιάννης είπε: «Είναι πολύ πρόωρο να το πούμε αυτό. Έτσι κι αλλιώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει στην Ευρώπη. Αυτό θα εξαρτηθεί από το οργανωτικό και το οικονομικό κομμάτι. Αν υπάρχουν οι πόροι που θα μας επιτρέψουν να το κάνουμε σωστά, γιατι πρέπει να χτίσεις μια ομάδα που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε δυο υποχρεώσεις. Προσωπική μου επιθυμία είναι μα παίξουμε στην Ευρώπη. Όμως είναι μια απόφαση που θα την πάρουν οι άνθρωποι που διοικούν»

Διαβάστε ακόμη...