«Αυτή η ομάδα μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη και την προσπάθεια των παικτών και σίγουρος για την ομάδα του παρουσιάστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ.Λυκογιάννης, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ και ενόψει της τρίτης αναμέτρησης που θα κρίνει κα την πρόκριση στην τετράδα.
«Αυτή η ομάδα μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε»

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, είχαμε καλή αντίδραση. Είπαμε κάποια πράγματα για το αμυντικό κομμάτι και τις προσωπικές μονομαχίες. Δείξαμε πόσο πολύ θέλαμε να κάνουμε μία νίκη. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Μου αρέσει η αντίδραση τους, μου αρέσει ο τρόπος πυ σκέφτονται. Το έχω πει ότι έχουμε καλούς χαρακτήρες. Κανένας δε θέλει να φύγει για διακοπές! Ούτε οι ξένοι, ούτε οι Έλληνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα είχαμε προαιρετική προπόνηση και ήρθαν όλοι οι Έλληνες.

Πήραμε πολλά από τον Τσαλμπούρη, από τον Παπαντωνίου, από τον Κακλαμανάκη από τον Καμπερίδη, παιδιά που είχαν υστερήσει στο πρώτο παιχνίδι. Η σειρά είναι στο 1-1. Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγύρια. Υπάρχει κόπωση, υπάρχει προσπάθεια διαχείρισης των συναισθημάτων μας. Δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό σαν ομάδα. Θα πάμε να κάνουμε την προσπάθεια μας, απέναντι σε μια ομάδα η οποία που έχει μεγαλύτερη εμπειρία, ποιότητα και βάθος από εμάς σε τέτοιου είδους καταστάσεις».

Για το αμυντικό πλάνο της ομάδας: «Είχαμε εστιάσει πολύ να μη δώσουμε τα σουτ στον Lojeski. Οτιδήποτε ήταν από σκριν δε βγήκε σχεδόν ποτέ μόνος του. Κάναμε καλύτερη δουλειά στον Macon, τον κυνηγήσαμε παντού. Στη διάρκεια προσαρμοστήκαμε καλύτερα στον Γκίκα, γιατί στην αρχή της συμμετοχής του μας δημιούργησε προβλήματα. Το πλάνο αυτό λειτούργησε».

Σχετικά με το αν βλέπει την ομάδα που θέλει: «Από τις 10 Δεκεμβρίου αλλάξαμε πολλά. Έχουμε καλή χημεία, ταιριάζουμε. Εγώ πειράζω με ένα συγκεκριμένο τρόπο το μυαλό των παικτών και αυτοί αντιδρούν όπως εγώ θέλω. Θέλω οι ομάδες να παλεύουν, οι παίκτες να παλεύουν. Η ομάδα να έχει σεβασμό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να κερδίσει το σεβασμό όλων. Αι αυτό το κάνεις μόνος όταν προσπαθείς 100% μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ χτίστηκε φέτος για να διεκδικήσει τίτλους.

Έχει παιδιά με τρομερή εμπειρία, έχουν κερδίσει τα πάντα στην καριέρα τους, ξέρουν πως να διαχειριστούν καταστάσεις. Δε θέλουμε να είμαστε παιχνίδι στα χέρια κανενός. Και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε σήμερα. Πολλά επηρεάζουν την εξέλιξη ενός αγώνα. Μπορεί όταν ξαναπαίξουμε, να μην είμαστε αυτοί που πρέπει. Να ξέρουν όλοι ότι θα δώσουμε το 100%. Μπορεί να μας βγει, μπορεί και όχι. Αυτό ζητάμε κι όταν το καταφέρνεις αυτό, γιατί τα παιδιά δίνουν το 100%, μόνο ικανοποιημένος μπορείς να είσαι».

Για το αν βλέπει την θέληση για πρόκριση στα μάτια των παικτών του: «Η συγκεκριμένη ομάδα πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Δεν έχει να κάνει με την ΑΕΚ. Μπορούσε να το κάνει και πριν βρούμε την καλύτερη συνεργασία μεταξύ μας. Το δείξαμε και στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Θα πάμε να παλέψουμε. Αν δεν είσαι αυτός που πρέπει, θα χάσεις και από τον οποιονδήποτε. Δεν είμαστε φαβορί, πάμε για να χτυπήσουμε το παιχνίδι.

Μπορεί να τα καταφέρουμε, μπορεί και όχι. Θέλουμε να συνεχίσουμε, δεν πάμε να κάνουμε εκδρομή. Δεν αντιμετωπίσαμε τη σειρά αυτή ότι πάμε να παίξουμε δύο παιχνίδια. Δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας σε κανέναν εδώ. Όλοι παίζουν στα κόκκινα, για τα συμβόλαιά τους, τα επόμενα, αλά και τα φετινά. Η ομάδα είναι πληρωμένη μέχρι και τον Απρίλιο!»

Για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει δείξει ότι έχει καλύτερη ψυχολογία, παίζει καλύτερα στην επίθεση, προσπαθεί να βρει με διαφορετικούς παίκτες σύνδεση με το καλάθι. Αυτό την έχει κάνει πιο επικίνδυνη. Είναι η καλύτερη ομάδα το πρωταθλήματος στα λάθη, είχε τα λιγότερα. Στα δικά μας παιχνίδια, τα έχει αυξήσει. Αυτά είναι αναμενόμενα στο αρχικό διάστημα μιας αλλαγής προπονητή. Και σε εμάς είχε συμβεί αυτό. Το μπάσκετ είναι σκάκι. Είναι παιχνίδι για έξυπνους. Υπάρχει τακτική, υπάρχει ένας καλός και έμπειρος προπονητής απέναντι, έμπειροι παίκτες. Είναι μια σειρά που έχει ενδιαφέρον για όλους».

Για το πλάνο που θα ακολουθήσει στο τρίτο παιχνίδι: «Αυτήν τη στιγμή, ήρθαν να τελειώσουν τη σειρά εδώ. Δεν τους πήγε. Ήταν ένα παιχνίδι με ένταση και ενέργεια. Πρέπει να προετοιμαστούμε ότι εκεί η ατμόσφαιρα δε θα είναι φιλική. Δεν είμαστε τόσο έμπειροι όσο αυτοί, δε διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας καλά. Στο πρώτο παιχνίδι για παράδειγμα ο Love φορτώθηκε με 3 φάουλ και τον χάσαμε για ένα ημίχρονο. Αν τα διαχειριστούμε και ελέγξουμε κούραση και ριμπάουντ, είναι μια πρόκληση για εμάς. Η επόμενη πρόκληση, είναι η πρόκριση στα ημιτελικά».

Διαβάστε ακόμη...