«Δεν ανταποκριθήκαμε στο πνευματικό κομμάτι»

Στο κομμάτι της πνευματικής ανεπάρκειας στάθηκε ο Κώστας Μέξας στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Λάρισα για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.
«Δεν ανταποκριθήκαμε στο πνευματικό κομμάτι»

«Είναι μια πολύ κακή ήττα για εμάς. Δυστυχώς δεν ανταποκριθήκαμε στο πνευματικό κομμάτι του αγώνα σχεδόν καθόλου από το ξεκίνημα γι' αυτό και δεν τελειώσαμε το παιχνίδι όταν είχαμε τις ευκαιρίες. Νομίζω μείναμε στις καλές εμφανίσεις με τον Προμηθέα και την ΑΕΚ. Μείναμε στο ότι είχαμε κερδίσει στο Κύπελο τη Λάρισα και στο ότι η Λάρισα έχασε από τον Κολοσσό στη Ρόδο εύκολα, με αποτέλεσμα να γίνει ό,τι έγινε σήμερα, να φτάσει το παιχνίδι στο τέλος. Η Λάρισα εκτέλεσε καλύτερα και στο τέλος, κέρδισε δίκαια.

Νομίζω η πολύ κακή μας αμυντική συμπεριφορά σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, είναι ξεκάθαρα η αιτία της σημερινής ήττας. Αφήσαμε τη Λάρισα να βρει ψυχολογία, να βρει ρυθμό, να σκοράρει στην αρχή εύκολα και στην πορεία μεγάλα σουτ, που έφεραν μεγάλη πίεση και δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε.

Συγχαρητήρια στη Λάρισα για τη νίκη και το χαρακτήρα που έβγαλε, περιμέναμε την αντίδραση αυτή, αλλά δε μπορέσαμε να το κάνουμε πράξη στο παρκέ».

Για την ψυχολογία που βρήκε η Λάρισα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα: «Κάναμε πολλά λάθη στην αμυντική τακτική, δυστυχώς. Τα πληρώσαμε, η Λάρισα ήταν σε πολύ καλή μέρα, πήρε ψυχολογία. Σε αυτό το πρωτάθλημα κι έτσι όπως είναι η κατάσταση με τις έδρες, αν η γηπεδούχος ομάδα δε μπει μέσα με το μαχαίρι στα δόντια και αφήσει τον αντίπαλο να πάρει ψυχολογία, τα πράγματα γίνονται δύσκολα Αν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά, πιστεύω θα είχαμε τελειώσει το παιχνίδι εκεί που είχαμε ακόμα και διψήφιες διαφορές».

Για το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης παίζει περισσότερο στο «4» μετά την απόκτηση του Sagaba Konate: «Από τους ψηλούς, ο Γιώργος Τσαλμπούρης έχει μείνει λίγο πιο πίσω στο rotation τώρα. Δεν έφαγε μόνο ο Μαργαρίτης τρίποντα από τον Webb ή από τον Maciulis με την ΑΕΚ. Όλοι μαζί χάνουμε όλοι μαζί κερδίζουμε. Ο Konate ακόμα προσαρμόζεται, είναι πολύ δύσκολο να έχει μεγάλη επιρροή με τόσο λίγες προπονήσεις»..

Για τις κακές επιλογές στην επίθεση στα τελευταία λεπτά: «Στην τελευταία επίθεση θέλαμε κάτι άλλο και έγινε κάτι άλλο. Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Ήταν θέμα πνευματικής πίεσης και του αγώνα που είναι στον πόντο. Δεν αντιδράσαμε σωστά στο «πρέπει». Δεν υπάρχουν δικαιολογίες τώρα. Είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για την εικόνα και το αποτέλεσμα σήμερα».

Για το ντέρμπι με τον Άρη που ακολουθεί: «Η ομάδα πρέπει να βγάλει αντίδραση. Είναι ένα ντέρμπι, θεωρώ ότι θα πρέπει να παρουσιάσουμε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο αμυντικό κομμάτι και γενικά στη συγκέντρωση. Ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο, που ήμασταν μπροστά, αλλά και στο δεύτερο, δεν ήταν στο επίπεδο που πρέπει. Θα ετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα, ώστε να παρουσιάσουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο την Κυριακή. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, πρώτα οι παίκτες. Οφείλουμε να τους στηρίξουμε και να τους προετοιμάσουμε κατάλληλα για να παρουσιάσουμε μια διαφορετική εικόνα την Κυριακή».

Διαβάστε ακόμη...