«Να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες πρόκρισης έχουμε»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου κατά τη διάρκεια της σημερινής media day στο “PAOK Sports Arena” εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Zaragoza για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Basketball Champions League (20/11, 19:00).
«Να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες πρόκρισης έχουμε»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι η ομάδα του θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ μίλησε και για την αγωνιστική ταυτότητα που θέλει να δώσει στην ομάδα.

Αναλυτικά:

«Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ομάδα με αρχές τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και πάρα πολύ καλή λειτουργία. Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, η οποία ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική σε όλα της τα παιχνίδια».

Για το αν θυμάται κάτι από τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης του 1991 κόντρα στην CAI Zaragoza: «Όπως όλος ο κόσμος, έτσι κι εγώ, έβλεπα τον αγώνα στην τηλεόραση. Υπάρχουν πολλές μνήμες. Ήταν άλλα χρόνια και απολαμβάναμε μια πολύ… μπασκετική Θεσσαλονίκη. Πρέπει, όμως, να είμαστε στην πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουμε όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως θέματα. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, για να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για να προκριθούμε στην επόμενη φάση τη διοργάνωσης.

Για το αν η προετοιμασία είναι πιο δύσκολη, όταν ακολουθεί ένα σημαντικό παιχνίδι για την EKO Basket League, όπως αυτό του Σαββάτου με το Ρέθυμνο: «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια δυσκολία, γιατί πρέπει να κάνουμε διαχείριση της αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας και των παιδιών. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά 3 μέρες. Παίξαμε την Κυριακή στο Περιστέρι και μέχρι το Σάββατο θα έχουμε δώσει άλλα 2 παιχνίδια. Θεωρώ ότι τα παιδιά γνωρίζουν τις συνθήκες και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε και να κρατήσουμε μια αγωνιστική ταυτότητα. Αυτό που πρέπει να κάνουν τα παιδιά, είναι ότι δεν πρέπει να σταματήσουν να παλεύουν για κανέναν λόγο και σε κανένα χρονικό σημείο του παιχνιδιού. Αυτή την ταυτότητα πρέπει να την έχουμε συνεχώς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και αγωνιστικά θέματα, τα οποία δεν μπορούμε μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να τα αφομοιώσουμε. Χρειάζεται χρόνος, εμείς δεν τον έχουμε και προσπαθούμε μέσα σε αυτές τις λίγες προπονήσεις που κάνουμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, να προσθέσουμε μικρά πραγματάκια, έτσι ώστε κάποια στιγμή αργότερα, όλα αυτά να μπορέσουν να λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα».

Για το αν τα παιχνίδια με το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο κρίνουν ουσιαστικά την μισή χρονιά στην EKO Basket League: «Είναι σημαντικά παιχνίδια, όπως ήταν και κάποια από τα προηγούμενα, όπως θα είναι και κάποια από τα επόμενα. Δεν έχουμε αυτή την στιγμή την πολυτέλεια να λέμε ποια ματς είναι πάρα πολύ σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά. Για εμάς υπάρχει ένα δεδομένο, ότι θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο που θα ανακάμψουμε γιατί δεν κάναμε το ξεκίνημα που θέλαμε».

Για τον JeQuan Lewis: «Χθες έμεινε προληπτικά εκτός προπόνησης. Δεν έχει κάτι σοβαρό και θα αγωνιστεί κανονικά».

Διαβάστε ακόμη...