«Όλο και καλύτεροι όσο περνάμε χρόνο μαζί»

Ο Άαρον Μπεστ μιλάει στο SDNA για τον πρώτο του μήνα στον ΠΑΟΚ και δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την ομάδα, προκειμένου να πετύχει κάτι ξεχωριστό τη φετινή σεζόν.
«Όλο και καλύτεροι όσο περνάμε χρόνο μαζί»

Ο Καναδός γκαρντ, ήταν ο τελευταίος που ήρθε στον ΠΑΟΚ, με τη συμφωνία των δύο πλευρών, να ανακοινώνεται μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου.

Το καλοκαίρι του, ήταν γεμάτο, καθώς συμμετείχε στο μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας της πατρίδας του και ήταν ένας από τους τελευταίους που "κόπηκε" από τον Νικ Νερς, πριν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Ο Μπεστ, προέρχεται από ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Γερμανίας, παίζοντας πέρσι στη Λούντβιγκσμπουργκ, ξεκίνησε εξαιρετικά στα φιλικά, αλλά στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με Άρη και Λάρισα, κινήθηκε σε ρηχά νερά. Μιλώντας στο SDNA, εξηγεί την κατάσταση, τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον ίδιο, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει νιώσει καθόλου αγχωμένος στους πρώτους αγώνες και περιμένει, εφόσον η ομάδα συνεχίσει τη δουλειά με την ίδια συγκέντρωση και περνάει χρόνο μαζί, ότι μπορεί να πετύχει κάτι ξεχωριστό αυτήν τη σεζόν.

Είσαι σχεδόν 1,5 μήνα στην ομάδα. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις και σε τι επίπεδο βρίσκεται η προσαρμογή σου;

«Νιώθω καλά. Η προσαρμογή μου ήταν πολύ εύκολη, γιατί όλοι με έκαναν να νιώσω καλοδεχούμενος. Το περιβάλλον εδώ, είναι εξαιρετικό! Τα πάντα είναι καλά, οι συμπαίκτες μου είναι καλοί, δεν υπάρχει κάτι για να παραπονεθώ…»

Ήρθες σε μια ομάδα που άργησε να μαζευτεί, που δεν είχε τη δυνατότητα να προετοιμαστεί όπως θα έπρεπε και καλείται να το κάνει μέσα από τα παιχνίδια. Είσαι ικανοποιημένος από όσα έχει δει, αγωνιστικά, ως τώρα;

«Μου αρέσει αυτό που κάνουμε. Μου αρέσει που επικεντρωνόμαστε σε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι αυτά θα μας κάνουν επιτυχημένους. Όσο πιο πολύ χρόνο περνάμε όλοι μαζί, θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Σε αυτό είναι η συγκέντρωση μας, να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και με αυτό των γκρουπ των παικτών, πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι ξεχωριστό φέτος».

Προέρχεσαι από ένα πρωτάθλημα, όπως το γερμανικό, που ο ρυθμός στους περισσότερους αγώνες είναι πιο γρήγορος από ότι στην Ελλάδα. Νιώθεις έτοιμος γι’ αυτά που θα συναντήσεις εδώ;

«Όπου κι αν πηγαίνω, οποιοδήποτε κι αν είναι το στυλ παιχνιδιού, αυτό που προσπαθώ πάντα, είναι να παίζω δυνατά και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Αυτό που προσπαθώ εγώ, είναι να δίνω πάντα το 100%, όπου κι αν βρίσκομαι, σε οποιαδήποτε ομάδα είμαι. Τώρα, είμαι εδώ, παίζω για τον ΠΑΟΚ και θα δώσω ό,τι καλύτερο έχω».

Δίνεις την εντύπωση ότι ξεκίνησες λίγο αγχωμένα τη σεζόν και μάλλον οι περισσότεροι περιμέναμε ότι θα αρχίσεις καλύτερα, επειδή προερχόσουν κι από γεμάτο καλοκαίρι με την εθνική ομάδα του Καναδά…

«Δε νομίζω ότι ήμουν καθόλου αγχωμένος…»

Από την άλλη εβδομάδα ξεκινάει το Basketball Champions League και η διαδικασία του αγώνα ανά τρεις ημέρες. Πιστεύεις ότι η ομάδα είναι έτοιμη γι’ αυτήν την πρόκληση;

«Πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πρέπει. Θα πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στο να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτήν την πρόκληση».

Το καλοκαίρι έφτασες πολύ κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, με την εθνική ομάδα του Καναδά, αλλά «κόπηκες» λίγο πριν τη διοργάνωση. Πώς ήταν για σένα αυτή η εμπειρία;

«Ήταν ένα υπέροχο καλοκαίρι… Είναι πάντα πολύ ωραία, να βρίσκομαι με την εθνική ομάδα της πατρίδας μου. Δυστυχώς, δεν κατάφερα να βρεθώ στην τελική 12άδα, αλλά πάντα απολαμβάνω να παίζω για την εθνική. Όποτε κι αν έρχεται η κλήση, είναι κάτι ξεχωριστό για μένα και νιώθω πάντα έτοιμος γι’ αυτήν την ευκαιρία».

Τι περιμένει ο Άαρον από τον εαυτό του αυτήν τη σεζόν:

«Σίγουρα θα δουλέψω σκληρά. Ότι κι αν γίνεται, είτε τα σουτ μπαίνουν είτε όχι. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ».

Διαβάστε ακόμη...