«Προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι ιδιαίτερο»

Ο Phil Goss εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη Media Day εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Reyer Venezia για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League.
«Προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι ιδιαίτερο»

Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ μίλησε για το τι θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει το αυριανό παιχνίδι, την ιδιαίτερη σημασία που έχει για αυτόν ο αγώνας, αλλά και τη βοήθεια που μπορεί να δώσει η παρουσία του κόσμου.

Για την αυριανή αναμέτρηση με τη Venezia: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Είναι σημαντικό για εμάς, να κερδίσουμε, να κρατήσουμε την πολύ καλή θέση που έχουμε στον όμιλο, ίσως και να ανέβουμε λίγο παραπάνω στη βαθμολογία. Τα τελευταία παιχνίδια του δεύτερου γύρου, θα είναι πολύ σημαντικά, αλλά πρέπει να κοιτάμε κάθε φορά, τον επόμενο αγώνα, για να πετύχουμε το στόχο μας και να προκριθούμε στη νοκ-άουτ φάση».

Για αυτά που περιμένει από την ιταλική ομάδα: «Έχω παίξει εκεί και ξέρω πάνω-κάτω πως λειτουργεί η Venezia. Είναι πολύ δυνατή σκληρή ομάδα, παίζει πολύ καλά εκτός έδρας, ίσως καλύτερα από ότι παίζει στη δική της έδρα. Έχει εμπειρία, οπότε θα είναι μία... μάχη! Είναι ένα καλό τεστ για εμάς, για να δείξουμε τι είμαστε ως ομάδα. Προφανώς ο κύριος στόχος, είναι η νίκη».

Για αυτά που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ αύριο για να φτάσει στη νίκη: «Πρώτα από όλα, πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας, να μην τους αφήσουμε να βάλουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και να συνεχίσουμε να παίζουμε την άμυνα που παίξαμε στα τελευταία παιχνίδια. Πιστεύω ότι κάναμε εξαιρετική δουλειά αμυντικά, περιορίζοντας τα λάθη μας και όσο το κάνουμε αυτό, τότε θα είμαστε σε καλή θέση για να πάρουμε τη νίκη. Επίσης είναι σημαντικό να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Έχουν δύο εξαιρετικούς, έμπειρους και αθλητικούς ψηλούς, τον Watt και τον Vidmar. Είναι πολύ δυνατοί, πρέπει να τους κρατήσουμε μακριά από το καλάθι μας και να περιορίσουμε τα επιθετικά τους ριμπάουντ».

Για το αν ο ίδιος έχει ένα έξτρα κίνητρο για να κερδίσει αύριο τη Venezia: «Ήμουν αρχηγός της Venezia, όταν έπαιξα για χρόνια εκεί. Είχα πολλές ωραίες στιγμές με την ομάδα, είχα και πολλές δύσκολες επίσης. Δε θα επιτρέψω ποτέ το όποιο προσωπικό μου θέμα μου να είναι πιο σημαντικό από τα θέματα της ομάδας. Όσο κερδίζουμε τα παιχνίδια, είμαι χαρούμενος. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μου και θα είναι πάντα. Σίγουρα δε βάζω ποτέ κάτι προσωπικό, πάνω από την ομάδα».

Για την εικόνα που είχε η «PAOK Sports Arena» στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη κι αν περιμένει κάτι ανάλογο αύριο: «Το ελπίζω! Όπως έχω ξαναπεί, ο κόσμος μας δίνει ενέργεια. Είναι ο έκτος παίκτης μας! Είναι πάντα ωραίο να παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας. Νομίζω ότι κάποιοι παίκτες που δεν έχουν παίξει ποτέ εδώ, δεν ξέρουν πως είναι να είναι γεμάτο το γήπεδο από τους φιλάθλους μας. Όλοι μας νιώθουμε την ενέργεια που μεταδίδουν και όσο μας στηρίζουν, είναι δύσκολο να χάσουμε εδώ. Έχουμε φιλάθλους που μας στηρίζουν εκτός έδρας, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία να μη συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν εδώ. Προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι ιδιαίτερο με αυτήν την ομάδα αυτήν τη σεζόν και χρειαζόμαστε τον κόσμο μας. Εμείς συνεχίζουμε τη μάχη μας και εκπροσωπούμε τον ΠΑΟΚ με το σωστό τρόπο».

Διαβάστε ακόμη...