«Να βελτιώνουμε την εικόνα μας μέρα με την μέρα»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου κατά τη διάρκεια της media day της ΚΑΕ ΠΑΟΚ που πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη της σημερινής προπόνησης της ομάδας.
«Να βελτιώνουμε την εικόνα μας μέρα με την μέρα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας, στάθηκε στην ποιότητα και την προσωπικότητα των παικτών του που θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο ξεκίνημα της σεζόν, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε ο Νώντας Παπαντωνίου και μίλησε για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν με αντίπαλο τον Πανιώνιο για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Πρώτα απ’όλα εύχομαι να έχουμε όλοι μια καλή χρονιά με υγεία. Μπήκαμε πλέον σε εβδομάδα αγώνων. Έχουμε αρκετά θέματα να λύσουμε με μεγαλύτερους ή μικρότερους τραυματισμούς. Η προετοιμασία μας κύλησε αρκετά δύσκολα όσον αφορά την ποιότητά της εξαιτίας των απουσιών που είχαμε. Δυστυχώς, δουλέψαμε λιγότερο από αυτό που θέλαμε και η ετοιμότητά μας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν θα είναι αυτή που περιμέναμε. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι η ποιότητα των παικτών μας και η προσωπικότητα που έχουν θα μας δώσει τη δυνατότητα να κυνηγήσουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε ειδικά στην αρχή του πρωταθλήματος, μέχρι να καταφέρουμε να προπονηθούμε όλοι μαζί και να βρούμε ρυθμό μέσα από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Θεωρώ ότι η ποιότητα και η προσωπικότητα θα παίξουν πιο σημαντικό ρόλο από την ομαδική μας λειτουργία, κυρίως τον πρώτο μήνα. Για αυτό τον λόγο, χρειαζόμαστε καλά αποτελέσματα για να πάρουμε και ψυχολογία εν όψει της συνέχειας».

 

Για την προσθήκη του Νώντα Παπαντωνίου: «Η προσθήκη του Νώντα Παπαντωνίου πραγματοποιήθηκε λόγω αρκετών γεγονότων και πραγμάτων. Ο Phil Goss, που είναι ένας κομβικός παίκτης για μας, θα απουσιάσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Παράλληλα, ο Γιάννης Αθηναίου γύρισε από αποχή 4 μηνών, έχοντας κάνει δύο προπονήσεις με εμάς, οπότε δεν είναι 100% έτοιμος. Οι Αντώνης Κόνιαρης, Θοδωρής Ζάρας και William Hatcher έχουν πάρα πολύ μεγάλη επιβάρυνση λόγω των απουσιών, οπότε όλα αυτά μαζί έκαναν την προσθήκη του Νώντα Παπαντωνίου επιβεβλημένη. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, που γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και που έκανε πέρυσι μια πολύ καλή χρονιά. Η περίπτωσή του ήταν στο μυαλό μας και το καλοκαίρι.

Για το τι περιμένουμε από τον φετινό ΠΑΟΚ: «Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος ακόμα για την εικόνα που θα παρουσιάσουμε φέτος, με την έννοια ότι δεν έχουμε καταφέρει να δούμε όλους τους παίκτες μας μαζί στο μεγαλύτερο διάστημα της προετοιμασίας. Έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας, αλλά δεν έχουμε ρεαλιστική εικόνα για το τι θα συμβεί. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε στο επίπεδο που τελειώσαμε την χρονιά πέρυσι, το οποίο θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο από αυτόν που περιμέναμε, καλά αποτελέσματα και να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας μας μέρα με τη μέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα.

Τι μπορεί να κάνει καλά ο ΠΑΟΚ και τι δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει ακόμα: «Στο ξεκίνημα της σεζόν, η ομάδα θα στηριχθεί κυρίως στον περσινό κορμό που έμεινε στην ομάδα και κατά δεύτερο λόγο στην  προσωπικότητα κάποιων παιδιών που έχουν εμπειρία από το πρωτάθλημα. Σίγουρα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη διάθεση. Θεωρώ ότι λόγω των προβλημάτων που έχουμε θα είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι και σε εγρήγορση για τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς».

Για την ποιότητα της ομάδας: «Σε κάποιες προπονήσεις και σε κάποια από τα φιλικά παιχνίδια, έχουμε δείξει κάποια από τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Για την ώρα όμως, αυτό δεν γίνεται στον βαθμό που θέλουμε και με τη συνέπεια που χρειάζεται ώστε να ανταπεξέλθουμε σε δύο πολύ ανταγωνιστικές λίγκες, όπως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και το Basketball Champions League. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, μεγαλύτερη συνέπεια στην αμυντική και την επιθετική λειτουργία. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο αμυντικά και επιθετικά και θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα. Το ίδιο θα ίσχυε ακόμα και στην περίπτωση που όλοι οι παίκτες μας ήταν υγιείς, καθώς είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε μέσα σε ενάμιση μήνα να παίξει στο όριο του. Δεν χρειάζεται να μεμψιμοιρούμε. Προβλήματα απουσιών έχουν και άλλες ομάδες, δεν είμαστε μόνο εμείς. Εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στα προβλήματά μας και θεωρώ ότι το γεγονός ότι τόσα πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν νωρίς μέσα στην χρονιά, θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε καλύτερα κάποιες παρόμοιες καταστάσεις που θα προκύψουν μέσα στη σεζόν.

Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε ουσιαστικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Έχουμε μια πρώτη εικόνα από τους παίκτες, η οποία είναι καλύτερη σε σχέση με την ομαδική τους λειτουργίας. Φαντάζομαι ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι του Πανιωνίου δεν έχουν ακόμα καθαρή εικόνα της ομάδας τους, οπότε δεν γίνεται να έχουμε κι εμείς. Θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για το Κύπελλο Ελλάδας, θεσμός, ο οποίος αποτελεί και έναν ξεχωριστό στόχο».

Διαβάστε ακόμη...