"Η ομάδα εξελίχθηκε όταν βρήκαμε χημεία"

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο αρχηγός της ομάδας, Βαγγέλης Μαργαρίτης, έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά των playoffs της STOIXIMAN.GR Basket League, η
"Η ομάδα εξελίχθηκε όταν βρήκαμε χημεία"

οποία φιλοξενήθηκε στο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν οι προπονητές και οι αρχηγοί από τις 4 ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά, ενώ πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκαν οι χορηγοί της STOIXIMAN.GR Basket League.

Στο αρχικό του σχόλιο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για την εξέλιξη που είχε ο ΠΑΟΚ μέσα στην χρονιά, αλλά και για τον στόχο του στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό:

«Η ομάδα μας εξελίχθηκε στη διάρκεια της χρονιάς, όταν βρήκαμε χημεία και επέστρεψαν οι τραυματίες. Κάναμε πολύ καλό φίνις και αυτό μας επέτρεψε να είμαστε εδώ. Η χρονιά συνεχίζεται και η εξέλιξή μας δε σταματά. Έχοντας απέναντι μας μια ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού, στόχος μας είναι να δούμε τις πραγματικές διαφορές, ανάμεσα σε μια ομάδα που είναι στην τετράδα και σε μια ομάδα που είναι πρώτη και αήττητη»

Για το αν μπορεί να μείνει ο ίδιος πολιτισμός και στα γήπεδα, όπως αρμόζει στο χώρο που διεξάγεται η συνέντευξη Τύπου: «Θεωρώ ότι οι προπονητές και οι παίκτες, δίνουν πάντα το καλό παράδειγμα. Δε θυμάμαι να έχει προκληθεί επεισόδιο, από κίνηση προπονητή ή παίκτη. Η ερώτηση πρέπει να απευθυνθεί, πέρα από τον κόσμο που παίρνει από κάπου ερέθισμα και σε κάποιους άλλους παράγοντες, που δίνουν τη σπίθα για να δημιουργηθούν επεισόδια. Οι παίκτες ειδικά έχουν πολύ υψηλό επίπεδο, δίνουν καλά ερεθίσματα. Θα πρέπει να διορθώσουμε το συγκεκριμένο κακώς κείμενο, από τους ανθρώπους που προκαλούν τέτοιου είδους βία».

Για την φετινή εικόνα του Προμηθέα: «Η πορεία του Προμηθέα και η σταθερότητα που έδειξε αγωνιστικά, ήταν πολύ ευχάριστο γεγονός. Και η οργάνωσή του όμως, εκτός παρκέ, ο τρόπος διεξαγωγής των παιχνιδιών στην έδρα τους, ήταν πάνω από το μέσο όρο. Ήταν ένα καλό μήνυμα για όλες τις πόλεις, ότι μέσα από το όραμα, την τεχνογνωσία, το μεράκι κάποιων ανθρώπων, μπορούν να δημιουργηθούν οργανισμοί που θα αποτελέσουν πολύ καλό παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά, μια ομάδα που ξεκίνησε από χαμηλά, βήμα-βήμα, βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος».

Για το τι σημαίνει η παρουσία της ομάδας στα ημιτελικά: «Ήταν ένας βασικός στόχος από την αρχή της χρονιάς. Η διαδρομή ήταν δύσκολη, χρειάστηκε να κάνουμε πολλές συνεχόμενες νίκες στο τέλος, για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας και ήταν δύσκολο να αποκλείσουμε την ΑΕΚ, η οποία είναι Κυπελλούχος Ελλάδας και λίγες μέρες νωρίτερα είχε κατακτήσει το Basketball Champions League. Είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε μέσα από μια επίπονη διαδικασία. Για αυτό το λόγο, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, απέναντι στον Παναθηναϊκό»

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μαργαρίτης, δήλωσε:

«Μετά από τρία χρόνια, είμαστε πάλι στην τετράδα. Είχαμε μία δύσκολη χρονιά, ειδικά στην αρχή της, με ήττες και τραυματισμούς. Παρόλα αυτά, δουλέψαμε πολύ και δεν χάσαμε την πίστη στην ομάδα μας. Ήταν ένας στόχος η τετράδα και τον καταφέραμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα όμως. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, θέλει μεγάλη συγκέντρωση απέναντι στον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που δεν έχει κάνει καμία ήττα μέχρι τώρα».

Για την επιστροφή της ομάδας στα ημιτελικά: «Σημαίνει πολλά. Όλη τη χρονιά ιδρώναμε για να μπούμε στην τετράδα. Ήταν στόχος μας, τα καταφέραμε και πρέπει να παλέψουμε πάρα πολύ τώρα για κάτι καλύτερο».

Διαβάστε ακόμη...