«Δεν πρόκειται να ξεχάσω τον ΠΑΟΚ»

Η FORZA εντόπισε τον Γουόλτερ Μπέρι στην Αμερική και εκείνος μίλησε για τα χρόνια του στην Ελλάδα και τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΟΚ.
«Δεν πρόκειται να ξεχάσω τον ΠΑΟΚ»

Ο Γουόλτερ Μπέρι αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, καθώς συνδύασε την παρουσία στην ομάδα με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς (1994) και του Κυπέλλου Ελλάδος (1999).

Ο Μπέρι ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς των ευρωπαϊκών γηπέδων στη δεκαετία του ΄90, αλλά από τότε που «κρέμασε» τη φανέλα του, τα ίχνη του έχουν χαθεί. Η FORZA επικοινώνησε με τον 53χρονο, πλέον, Αμερικανό, ο οποίος θυμήθηκε όσα έζησε στον ΠΑΟΚ και εξέφρασε την επιθυμία του να δει έναν αγώνα του Δικεφάλου από κοντά.

-Στην Ελλάδα σε θυμόμαστε ως έναν σπουδαίο παίκτη, αλλά πλέον έχουμε χάσει τα ίχνη σου. Με τι ασχολείσαι πλέον;

«Για λίγα χρόνια μετά την απόσυρση μου, ασχολήθηκα με την αγοροπωλησία ακινήτων στην Ατλάντα και τη Νέα Υόρκη. Τώρα δεν ασχολούμαι με το μπάσκετ, είμαι συνταξιούχος και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό!»

-Πέρασες πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Τι σου έχει μείνει;

«Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από την χώρα σας. Πέρασα πολύ ωραία χρόνια στην Ελλάδα και πολλές στιγμές νιώθω ότι μου λείπει»

-Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τον ΠΑΟΚ;

«Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1994. Ήταν σπουδαία στιγμή! Θυμάμαι τον δεύτερο αγώνα με τη Στεφανέλ στην Ιταλία, όπου παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ. Είχαμε σπουδαία ομάδα με φοβερούς παίκτες, όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Τζον Κόρφας. Έμαθα, μάλιστα, πρόσφατα ότι ο Μπάνε είναι πρόεδρος της ομάδας. Εύχομαι να είναι χαρούμενος!»

-Με την επιστροφή σου στην ομάδα το 1999, την βοήθησες να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

«Ήταν εκπληκτικό που επέστρεψα στην ομάδα και μπορέσαμε να πάρουμε το Κύπελλο Ελλάδος. Θυμάμαι τα δύο παιχνίδια του φάιναλ φορ και φυσικά την επιστροφή της ομάδας με το τρένο από την Αθήνα λόγω του άσχημου καιρού. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ όσα έζησα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

-Σκοπεύεις να επισκεφτείς την χώρα μας στο μέλλον για να δεις και κάποιον αγώνα του ΠΑΟΚ και να επισκεφτείς το μουσείο στο οποίο βρίσκεται η φανέλα σου;

«Σκοπεύω να έρθω στην Ελλάδα πολύ σύντομα. Το θέλω εδώ και πολλά χρόνια και νομίζω ότι είναι το επόμενο μέρος που θα ταξιδέψω. Φυσικά, θέλω να έρθω και στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ για να επισκεφτώ το μουσείο. Είναι μεγάλη τιμή για μένα ότι η φανέλα μου βρίσκεται στο μουσείο της ομάδας»

-Πριν έρθεις στην Ευρώπη ήσουν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αμερικής και είχες προλάβει να κάνεις καλές χρονιές στο ΝΒΑ. Έχεις μετανιώσει για την επιλογή σου να παίξεις στην Ευρώπη;

«Όχι! Δεν το μετανιώνω σε καμία περίπτωση! Η Ευρώπη μου έδωσε πολλά και είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα τα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας εκεί. Θεωρώ ότι ο καιρός που πέρασα στην Ελλάδα με έκαναν καλύτερο άνθρωπο»

Η... ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΝΤΑΚΙ

«Όσοι έζησαν από κοντά τον Γουόλτερ Μπέρι κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, θυμούνται την... τρέλα που είχε με το μαύρο του τσαντάκι, το οποίο δεν αποχωριζόταν ποτέ: «Δεν το χρησιμοποιώ πλέον! Δεν είχε μέσα κάτι ιδιαίτερο... Ήταν απλά πράγματα που χρειαζόμουν στην καθημερινότητα».

Διαβάστε ακόμη...