Συνέντευξη Δημήτρη Δρόσου

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημήτρη Δρόσου στο basketblog λίγο πρίν το ταξίδι του στο Λονδίνο για την χειρουργική επέμβαση.
Συνέντευξη Δημήτρη Δρόσου

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημήτρη Δρόσου στο basketblog λίγο πρίν το ταξίδι του στο Λονδίνο για την χειρουργική επέμβαση.

Οι γιατροί στην Αγγλία του συνέστησαν να εισαχθεί άμεσα για επέμβαση. Σιγά μην τους άκουγε! Επέστρεψε στην Ελλάδα, για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του, ώστε να πάει με την ησυχία του για τη λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.
"Τελικά είσαι τρελός ή παλικάρι;" τον ρωτήσαμε, αλλά η απάντηση κατέστησε απαγορευτική κάθε άλλη ερώτηση…
"Εγώ; Αυτοί είναι παλικάρια. "Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται", αλλά με τέτοιο πλήρωμα η δουλειά του καπετάνιου είναι πολύ εύκολη.
Ούτε ένας παίκτης δεν βρέθηκε να μιλήσει για κάτι διαφορετικό από αυτό που πρότεινα. Ξέρω ότι εσείς οι δημοσιογράφοι θέλετε να γράφετε νούμερα, αλλά με όλα τα παιδιά που μίλησα ρώτησαν "πώς θα συνεχίσουμε" και όχι "πώς θα πληρωθώ". Ούτε ένας δεν βρέθηκε να διαφωνήσει. Πρώτη φορά είχα τέτοια αντιμετώπιση απ' όλους".
Μα να ήταν μόνο οι παίκτες, οι οποίοι έκαναν χωρίς δεύτερη συζήτηση αποδεκτό ό,τι πρότεινε ο Δρόσος;
"Μου έλεγαν για τον Περγαμηνέλη, ότι είναι από αυτούς που βάζουν πλάτη στα δύσκολα. Λίγο καιρό τον γνώρισα, αλλά με μια κουβέντα που είπε με έκανε να αντιληφθώ πως τίποτα απ' όσα λένε γι' αυτόν δεν είναι υπερβολικό. Κι ο Καλαφατάκης έκανε παραπάνω από αυτό που περίμενα, που θα ήθελα. Δεν έχω λόγια"…

Μια οικογένεια

Ο Δρόσος είναι γνωστός σε όλους για τα φιλοολυμπιακά του αισθήματα. Στον ΠΑΟΚ όμως βρήκε μια οικογένεια. Αφού μας εξιστόρησε (πολλά περισσότερα από αυτά που μας επέτρεψε να γράψουμε) όσα ήθελε, καταλάβαμε πως η ανακοίνωσή του για την αποχώρηση από την προεδρία του "δικεφάλου" δεν ήταν προσχηματική. Έγινε ΠΑΟΚ, γιατί βρήκε αυτό που γύρευε: Μπέσα.
"Όποιος νομίζει ότι ο Τομάσεβιτς είναι ψυχρός επαγγελματίας, να έρθει να μου μιλήσει. Τα βρήκαμε μέσα σε 5 λεπτά. "Πρόεδρε, δεν με ενδιαφέρουν αυτά που μου λες. Το μόνο που με ενδιαφέρει να συνεχίσει η ομάδα" μου είπε. Τί να του πω εγώ;
Ο Βασιλειάδης είναι Αρχηγός με το "Α" κεφαλαίο και ο Μούλα πρέπει να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Μίλησα με όλους και διαπίστωσα πως τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από αυτούς που είναι έξω από τον ΠΑΟΚ και όχι από αυτούς που είναι μέσα στον σύλλογο".

Ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα

Τη στιγμή που θέλεις κάτι, το σύμπαν συνωμοτεί να το πετύχεις. Κι ο Δημήτρης Δρόσος ήθελε να μην έχει ανοιχτά μέτωπα, να τακτοποιήσει τα πάντα, ώστε να αφοσιωθεί στην προσωπική του μάχη. "Από την πρώτη στιγμή όλοι είπαν "μας ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ, πάνω απ' όλα". Ακόμα και άνθρωποι που δεν ανήκουν στην ομάδα, που θα έπρεπε να δουν απλά το συμφέρον τους, έκαναν πράγματα που δεν πίστευα. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάσο Δελημπαλταδάκη και στον Σπύρο Καλέργη. Κι αυτοί έκαναν πράγματα που δεν πίστευα ότι θα κάνουν".

Όλα καλυμμένα
Το θέμα είναι πως θα υπάρξουν πολλοί που θα αναρωτηθούν τι έκανε ο ίδιος ο Δρόσος. Γιατί, βλέπετε, υπάρχουν ακόμα κάποιοι δύσπιστοι ακόμα και ως προς το αν οι λόγοι υγείας είναι πραγματικοί. Δυστυχισμένοι υπάρχουν παντού και δυστυχία δεν είναι τόσο ο τρόπος που ζεις, αλλά ο τρόπος που σκέφτεσαι.
Ο ίδιος μας ζήτησε να μην το γράψουμε, αλλά το συγκρουσιακό μας παρελθόν και η ιδιόμορφα φιλική μας σχέση, μας επιτρέπει να σπάσουμε το off the record. Ο Δρόσος εξασφάλισε την ομάδα και εγγυήθηκε τη συνέχειά της. Κάποιοι πήραν χρήματα, κάποιοι άλλοι εγγυήσεις. Όπως και να 'χει, ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός γι' αυτή τη χρονιά. Και με το παραπάνω. Με το ΙΚΑ και την Εφορία πληρωμένα ως το τέλος του χρόνου, αλλά και καλυμμένες όλες τις προσφυγές παλιότερων ετών, που έχει αναλάβει να ρυθμίσει ο ίδιος. Όλα εντάξει όχι με υποσχέσεις, αλλά με χαρτιά, με αποδείξεις. Άλλωστε είναι ο μόνος πρόεδρος που παρότι παραιτήθηκε, δεν αξίωσε ούτε ένα ευρώ από τα δρομολογημένα έσοδα, τα οποία πάνε στην ομάδα.
"Αυτά τα παιδιά χρειάζονται στήριξη από τον κόσμο. Η ομάδα έχει ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει. Θέλει ηρεμία, θέλει ανθρώπους κοντά της, θέλει τον κόσμο στο πλάι της. Κι είμαι σίγουρος πως κανείς δεν θα λείψει από αυτή τη μάχη" μας είπε.

"Ούτε κι ο Δρόσος" λέμε εμείς, αφού οι παίκτες του είπαν "ναι" σε ό,τι τους ζήτησε, αλλά προέβαλαν μία και μοναδική απαίτηση: "Θα σε δούμε στα πλέι οφ. Θα είσαι κοντά μας, στην εξέδρα. Στη θέση σου".

Ο Δρόσος μπορεί σήμερα να βρίσκεται στην Αγγλία, για τη δύσκολη επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί. Θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα αποθεραπείας. Θα τον περιμένουμε να επιστρέψει. Στα πλέι οφ, που λένε και οι παίκτες του. Άλλωστε αυτή η συνέντευξη είναι "επιλεκτικά μισή". Δεν τα γράψαμε όλα. Το άλλο μισό, άμα τη επιστροφή του…

Διαβάστε ακόμη...