Έχασε από ατυχία

Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ , αλλά έχασε 83-78 από τον πρωταθλητή Ευρώπης,  βάζελο,  στις λεπτομέρειες ...
Έχασε από ατυχία
Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και έχασε 83-78 από τον πρωταθλητή Ευρώπης βάζελο στις λεπτομέρειες ...
Η ομάδα συγκλόνισε με την παρουσία της στο παρκέ του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων,  κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο και αν σε κρίσιμα σημεία ήταν λίγο πιο τυχερή θα μιλούσαμε για μια μεγάλη νίκη. Ο αντίπαλος κυριολεκτικά "έφτυσε αίμα" για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, από έναν Δικέφαλο που παρουσιάζεται φέτος ανταγωνιστικός και φτιαγμένος από σπουδαίο υλικό.

Ο Π.Α.Ο.Κ. λοιπόν μη έχοντας να χάσει τίποτε, εμφανίστηκε πολύ καλά διαβασμένος στο παρκέ και θα τα κατάφερνε να φύγει νικητής, αν μια "μπάτσα"  του Φώτση στην μπάλα που "γύριζε"  βασανιστικά στη στεφάνη, δεν αποσοβούσε  το καλάθι της ισοφάρισης στα τελευταία δευτερόλεπτα μετά από σουτ του Παπαδόπουλου .

Παιχνίδι κυρίως δοκιμών χαρακτηρίσαμε το ματς απέναντι στον παναθηναϊκό. Η αρχή αυτό έδειχνε η συνέχεια μας γέμισε ελπίδες. Στο ξεκίνημα του 1ου δεκαλέπτου η ομάδα ξεκίνησε με μια 5άδα που είχε σε πρώτη φάση σκοπό να διατηρήσει την αμυντική ασφάλεια. Τα 8 λάθη σε 7 λεπτά έδειχναν πως υπήρχε μια επιθετική δυστοκία την οποία ο Σούλης Μαρκόπουλος προσπάθησε να εξαλείψει με τους Ταπούτο και Παπαδόπουλο. Πράγματι, αφού ανακάμψαμε από το -8 μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι κλείνοντας το 1ο δεκάλεπτο με 20-17.

Στο 2ο δεκάλεπτο ξεκινήσαμε το ίδιο δυνατά πήραμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κάναμε το παιχνίδι μας. Η υπέρ μας διαφορά έφτασε τους 7 πόντους 25-32, 6 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, με την ομάδα να έχει 3/5 τρίποντα και να παίζουμε εξαιρετική άμυνα. Η είσοδος του Δεμερτζή έδωσε ακόμα καλύτερη αμυντική λειτουργία ενώ με 2 συνεχόμενα κλεψίματα και αντίστοιχους πετυχημένους αιφνιδιασμούς διευρύναμε ξανά το προβάδισμα μας και κλείσαμε το ημίχρονο προηγούμενη με 6 πόντους 37-43.

Εξαιρετική η εμφάνιση της ομάδας στο 1ο ημίχρονο. Αφού ξεπέρασε το αρχικό άγχος και με σημαντική βελτίωση στην άμυνα, χωρίς άγχος στην τελική επιλογή και εύκολα καλάθια η ομάδα είχε το προβάδισμα και έδωσε πολλές ελπίδες για τι συνέχεια.

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε 2 στοιχεία. Από τη μια διαιτητικά λάθη που κράτησαν αρχικά τον παο κοντά στο σκορ ενώ στη συνέχεια πήρε και το προβάδισμα. Το 2ο στοιχείο οι εριστικότατοι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ που έπλεκαν διαρκώς το εγκώμιο του προέδρου και των παικτών του παο αλλά και βλέποντας τα φαντάσματα που έβλεπαν οι διαιτητές. Τα ελεύθερα τρίποντα που συνεχίζαμε να δίνουμε και οι κακές επιθετικές επιλογές μας άφησαν πίσω στο κλείσιμο του 3ου δεκαλέπτου με 62-57.

Τα 17 λάθη που είχαμε στο 2ο λεπτό του τελευταίου δεκαλέπτου και οι 17 πόντοι του Διαμαντίδη δικαίωναν το προβάδισμα του παο με 11 πόντους, 68-57. Το ταϊμ άουτ του Μαρκόπουλου αφύπνισε τους παίκτες μας που μπήκαν δυνατά και αφού αρχικά έτρεξαν ένα σκορ 2-7, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με 2 τρίποντα του Μονρόε και 1 του Δεμερτζή 70-70.

Aς θυμηθούμε το δραματικό φινάλε

Το χρονόμετρο έδειχνε 1':30". Σε μια επίθεση... διαρκείας (στην οποία οι βάζελοι ξόδεψαν όλα τα ομαδικά φάουλ μέχρι το πλεονέκτημα των βολών) ο Μονρό μείωσε με 2/2 βολές σε 77-76. Ο Πέκοβιτς που είχε 1/2 έγραψε το 78-76.

Ακολούθησε η φάση στην οποία ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ετοιμάζεται να σκοράρει, αλλά βλέπει τον Φώτση να διώχνει τη μπάλα πάνω (;) από τη στεφάνη την τελευταία στιγμή!

Στην επόμενη κατοχή ο Διαμαντίδης με 2/2 βολές κάνει το 80-76 για να μειώσει στα 10'' ο Μονρό με ατομική ενέργεια (80-78). Το παιχνίδι "κρίθηκε" από τη μια βολή του Διαμαντίδη, το λάθος του Μονρό(;) και τις βολές του Φώτση που έγραψαν το τελικό 83-78. Η τελευταία φάση με τον Μονρό σηκώνει πολύ κουβέντα γιατί ήταν καθαρό φαουλ που η σφυρίχτρα το έκανε γαργάρα.

Εξαιρετική παρουσία από την ομάδα μας, που στάθηκε στο ύψος της, κοίταξε στα μάτια τον πανάκριβο παναθηναϊκό . Ο Π.Α.Ο.Κ. έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να μπει στην 4άδα και ξεκινώντας από το επόμενο παιχνίδι θα δούμε την  αντεπίθεση του δικεφάλου.

Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα οι Μονρόε και Γκρέγκορι ενώ η γενικότερη εικόνα της ομάδας γέμισε ελπίδες τον ασπρόμαυρο  κόσμο. Αν δε χάναμε την αυτοσυγκέντρωσή μας αμυντικά στο 3ο δεκάλεπτο που κάναμε και πάρα πάρα πολλά λάθη στην επίθεση θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε και θα είμαστε κοντά στην ομάδα στο επόμενο εντός στο Παλατάκι να βοηθήσουμε την ομάδα για τι συνέχεια. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον προπονητή για την προσπάθεια και την εικόνα της ομάδας που βελτιώνεται σταδιακά.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-43, 62-57, 83-78

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Σπανούλης 11 (3), Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 10, Φώτσης 7 (1), Γιασικεβίτσιους 4, Νίκολας 6 (1), Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 22 (3), Πέκοβιτς 11.

Π.Α.Ο.Κ. (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 20 (4), Καυκής, Γκρέγκορι 21 (1), Ταπούτος 8 (2), Καλλές, Χέλιγουελ 2, Καλαίτζίδης, Παπαδόπουλος 9, Δεμερτζής 9 (1), Ντρόμπνιακ, Γκετσέφσκι 9 (1)

Ο Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του, για το ότι τιμάει το ελληνικό μπάσκετ με τις εμφανίσεις του. Είναι αξιοζήλευτο. Θέλω να δώσω, όμως, συγχαρητήρια και στην ομάδα μου. Πιο καλή ομάδα από εμάς ο Παναθηναϊκός. Δεν ξέρω αν έπρεπε να κερδίσουμε ή όχι. Δεν έχω μιλήσει 3-4 χρόνια τη διαιτησία. Δεν μιλάω γι' αυτό το παιχνίδι. Μιλάω για μια σειρά αναμετρήσεων, όπου οι διαιτητές τα δίνουν αλλιώς. Μου λένε οι παίκτες στα αποδυτήρια "Δε μας σέβονται". Ξέρω ότι μπορεί να με καλέσει ο Αθλητικός Δικαστής. Αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να το πω» είπε χαρακτηριστικά ο Μακεδόνας τεχνικός και κατέληξε: «Και στο Μαρούσι είχα προβλήματα με τη διαιτησία. Αλλά είναι τέσσερα σερί παιχνίδι τώρα...».

Όσο για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σημείωσε: «Είχαμε περισσότερα ριμπάουντ, είχαμε καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα. Αλλά είχαμε περισσότερα λάθη. Αλλά αυτό το τελευταίο είναι λογικό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι αρκετά βαρύ το 1-5. Κι έχει αρνητική ψυχολογία. Όσο καλά κι αν παίζεις. Ελπίζω στη συνέχεια να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα».

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης σημείωσε πως «αξίζαμε τη νίκη κι έπρεπε να την πάρουμε. Όταν, όμως, παίζεις με τον Παναθηναϊκό στην έδρα του, πρέπει να περιορίσεις τα λάθη σου. Κι ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρος. Κρατάμε μόνο την εμφάνιση. Προερχόμαστε από δύσκολες αναμετρήσεις. Τα δώσαμε όλα. Δουλέψαμε σκληρά μέσα στη βδομάδα. Είπαμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Πάρα πολλά από αυτά τα βγάλαμε στο γήπεδο. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Όσο για το 1-5, στο οποίο «έπεσε» η ομάδα του, πρόσθεσε πως «παίξαμε με τους πέντε πρώτους της περσινής περιόδου στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Κοιτάμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, ώστε στο τέλος να είμαστε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είναι ακόμα πολύ νωρίς».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

" Ήταν ακόμη ένα παιχνίδι όπου δείξαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε λάθη. Ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε επιθέσεις 24'' και σκόραρε. Αυτό το λέω γιατί πολλές φορές σκοράρεις στο τελευταίο δευτερόλεπτο, οπότε πρέπει να παίζεις άμυνα και στα 24''. Όταν έχεις μια ομάδα που τα κάνει όλα σωστά κι εσύ προσπαθείς να τα κάνεις όλα με την πρώτη σου επιλογή, τότε υπάρχει το πρόβλημα. Η καλύτερη περίοδος για εμάς ήταν η η τρίτη. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλά σουτ.  Κι αυτό είναι σημαντικό απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Π.Α.Ο.Κ. ο οποίος παρά τη βαθμολογική του θέση, ξέρει να παίζει. Συγχαρητήρια στον Π.Α.Ο.Κ. για το παιχνίδι του. Για εμάς είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε".

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ...

Με τιμή, Royme

Διαβάστε ακόμη...